9 Nyíl

Megállították az óriásölőt, Wright megint zseni volt

2017. március 05. 09:38 - Denis Potvin

Coral UK Open - 2. nap (az este összefoglalója)

Kicsit megcsúsztunk, elnézést érte. Az esti meccsekről most jön egy rövid szösszenet, hogy aztán felkészüljünk a ma délutánra és estére, amikor véget ér az idei UK Open. Talán egyetlen meglepetésről tudunk beszámolni.

coral-uk-open.png

peter-wright-coral-uk-open-chris-dean-pdc_m2oudthcqczs17d3l7wls3hwh.jpg

Véget ért Paul Hogan hatalmas sorozata. A negyedik körből (a Riley's kvalifikációból) induló játékos szédületes meccseken volt túl, Legyőzte Jamie Lewist, majd egy fantasztikus siker következett a világbajnok Gary Anderson ellen, míg szombat délután Adrian Lewisnak is megálljt parancsolt. A végállomást viszont Gerwyn Price jelentette, aki viszonylag simán nyert, 101,26-os átlagot dobált, és már 7-3-ra is vezetett.

A legnagyobb meccset ebben a körben Kim Huybrechts és Joe Cullen vívta. Végsőkig kiélezett csata volt, amely úgy kezdődött, hogy Cullen egy 140-es kiszállóval nyitott és egészen 5-1-ig száguldott ezzel a lendülettel. Úgy nézett ki, ebből sima győzelem lesz, de a belga elkezdett visszakapaszkodni. De utolérni csak 7-7-nél sikerült Cullen. Huybrechtsnek is voltak zseniális kiszállói, 3-5 úgy lett, hogy 12 nyíllal, 167-es (T20, T19, Bull) checkouttal fejezte be. Majd később volt neki 126-os kiszállója is. Cullen vezetett 9-8-ra, de Huybrechts 100-as kiszállóval egyenlített. Jött a mindent eldöntő leg, amelyet Huybrechts kezdett, szépen rakta le magát 40-re, Cullen pedig 18-ra. Huybrechts jött, az első nyila kiment, a második a sima 20-ba, a harmadik végül a D10-be. 97,14-es átlaggal hozta végül a meccset.

A nap legsimább sikere Ian White-é volt, aki 10-3-ra nyert úgy, hogy már 7-0 is volt az előny számára. Továbblépett Simon Whitlock és Raymond van Barneveld is. Alan Norris 9 száznyolcvanast is bevágott. Daryl Gurney pedig könnyen nyert Vincent van der Voort ellen. Price mellett az este csak Peter Wright jutott a száz fölötti átlagig, a csütörtökön majdnem világcsúcsot dobó játékos végül 101,33-as átlaggal győzte le Rob Cross-t.

Vicces volt Wright, mert a meccs után azt mondta, hogy nagyot kellett küzdenie a sikerért. Ahogy fogalmazott: „megúsztam a győzelmet” - sejteti, hogy belülről nagyon nehéz meccs volt. Hozzátette még, most azért jól tud majd aludni és kipihenten várja Barneyt.

Itt pedig az esti eredmények, számszerűsítve:

Coral UK Open
Március 4. - szombat
Esti program (20:00-24:00 - magyar idő szerint)
Ötödik körös mérkőzések
Két táblán - keresztbe játszva

Főtábla:

Gerwyn Price 10-6 Paul Hogan

Alan Norris 10-6 Michael Smith

Kim Huybrechts 10-9 Joe Cullen

Peter Wright 10-6 Rob Cross

Második színpad:

Ian White 10-3 Martin Lukeman

Simon Whitlock 10-7 William O'Connor

Raymond van Barneveld 10-7 Alan Tabern

Daryl Gurney 10-5 Vincent van der Voort

A nap végén megtörtént a sorsolás is, mely szerint vasárnap délután a következő párok folytatják a negyeddöntőkben (10 nyert legig):

Kim Huybrechts - Alan Norris

Ian White - Gerwyn Price

Simon Whitlock - Daryl Gurney

Peter Wright - Raymond van Barneveld

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5212313977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása