9 Nyíl

Gerwen nélkül Wright az UFO?!

2017. március 07. 10:31 - Viking958

betway Premier League Darts - statisztikák

Ezen a héten sem maradtok Premier League statisztikák nélkül, habár egy új projekt kicsit elvitte az időt, de erről majd később...

betway-premier-league-darts-2017_2.jpg

Túl vagyunk az alapszakasz első részének féltávján és Phil Taylor továbbra is veretlenül őrzi az elsőségét, de a csütörtökön parádézó Wright feljött szorosan mögé. Múlt héten még úgy tűnt, hogy Chizzynek gondjai lesznek a kieséssel, most már viszont távol került az utolsó két pozíciótól. A kiesési csata döntetlent hozott, ez pedig mind Klaasennek, mind Huybrechtsnek rossz eredmény, mert ők állnak az utolsó két pozícióban és a formába lendülő Lewis nem valószínű, hogy velük marad.

pltabella_4.png

Na de térjünk is át a kiszállókra, cikkünk fénypontjára. Az ötödik játéknap nagy királya természetesen Peter Wright volt, 119-es átlaga nem jöhetett volna össze, ha nem dob kegyetlenül a duplára. 7/10, ennél jobbat nehéz produkálni.
A leggyengébb láncszem ezúttal Barney volt, 14 kísérletből mindössze kétszer sikerült eltalálni a célt. A D16 nagy gyengéje, a következő táblázatban fog ez nagyon szépen kirajzolódni.
A fordulóról összességében is elmondható, hogy nem hozott erős kiszállózást, ugyanis a játékosok csak 34%-ban találtak duplákat. Ez a szezon leggyengébb fordulója ezzel, az eddigi legerősebb a harmadik játéknap volt, akkor 43%-ban sikerült ültetni a nyilakat.

kiszallopl_3.png

Az összesítést nézve láthatjuk Anderson kisebbfajta hanyatlását, 2 gyenge meccsel már ’csak’ 44%-on áll. Ezzel ugyan még mindig ő a legjobb, de már a sarkában lohol Adrian Lewis. Raymond van Barneveld pedig egyre jobban leszakad, teljesítménye alig éri el a 30%-ot, köszönhetően a borzasztó 14%-os teljesítménynek a D16-on. Ha a szektorok összesítését nézzük, akkor a D9 az új sláger az ötnél többször megdobott duplák körében 9/17 a játékosok teljesítménye itt.

kiszalloplossz_3.png

A magas kiszállók versenyében Wright immáron utolérte Taylort. Ezen kívül azonban nem történt változás, ugyanis megdöbbentő módon Snakebite 125-ös kiszállója volt a nap egyetlen 100 felettije.

magaskiszallo_3.png

Nem szeretek egy játékoson megragadni, de kénytele vagyok ismét Peter Wrightot kiemelni, aki fantasztikus teljesítményével már 100 fölé tornázta összátlagát. Wade és Klaasen viszont gyengélkedett ebből a szempontból és már 95 alatt vannak. A tornaátlag jelenleg már 97.94, ami ugyan még mindig nem a legerősebb, de nem járunk messze.

platlag_2.png

A 100 feletti dobásokban még mindig a (Ton)Machine a legjobb, már 148-nál jár James Wade.  Phil Taylor a második fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem dobott maximumot, de láthatjuk, hogy a sikerhez nem nélkülözhetetlen a 180. Ahogy Székely Pali mondaná: "A 180 csak a 9 nyilashoz kell, négy köröst lehet 140-ekkel is dobni".

tons_1.png

Végül ejtenék néhány szót az új projektről is, ami egy versenyekre lebontott, perfekt, azonnal frissíthető ranglista. 2016 elejéig jutottam el, azaz van egy olyan tabellánk, ami azt mutatja, hogyha most lezárnák az idényt, akkor kik maradnának bent a 128-as mezőnyben.
Már az első 16 is mutat érdekességeket, például Wright a második lenne, ha semmi sem változna a világbajnokságig, van de Pas kilencedik ebben a sorban, viszont Lewis és Smith már kicsúszott a legjobb 16-ból.. Kicsit több részlettel és a teljes rangsorral hamarosan érkezünk.

top32.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6812318335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása