9 Nyíl

Taylort éppen a tanítványa verte meg

2017. március 10. 00:06 - Denis Potvin

betway Premier League Darts - 6. forduló (összefoglaló)

Visszatért Michael van Gerwen is a Premier League 6. fordulójában. És ha már visszatért, a nap legmagasabb átlagát dobta. Ahogy a vesztes Kim Huybrechts a második legnagyobbat. Glasgow-ban mind a két skót örült, és volt egy angol, aki nagyon aggódott. Adrian Lewis annak tudatában játszotta le a meccsét (ezért sem volt olyan felhőtlenül nagy a boldogság a meccse után), hogy a vajúdó feleségének a tüdejében vérrögöt találtak. Le a kalappal előtte, és innen is kívánunk nekik gyógyulást, mamának és babának egyaránt. A Felföldön így esett ma a híres lakoma.

betway-premier-league-lawrence-lustig-pdc_12yoyhjlhe75w1fj6upc6755vv.jpg

Adrian Lewis-Phil Taylor: 7-4

Úgy kezdődött, hogy a tanítvány megverte mesterét, vagyis Adrian Lewis 7-4-re legyőzte Phil Taylort. Volt egy gondolatunk a meccs előtt, hogy Taylor már csak tényleg le akar vezetni, de ezt a Király hamar cáfolta. Királynak nevezzük, mert Taylor ezt abszolút megérdemli, jól kezdte a meccset, hiszen breakkel kezdett. Amit aztán Lewis egyből visszahozott, aztán Taylor hiába dobott kétszer is 180-ast, mégis bukta a leget. 4-3-nál dőlt el minden, Taylor 70-es kiszállóról a T18-at megdobta, de aztán D8-at kétszer is elrontotta, Lewis viszont kiszállt. Utána hozta a kezdését is, míg Taylor még egyszer breakelt, de már csak szépíteni tudott, Lewis 40-ról behúzta a meccset is.

lewis_taylor.jpg

James Wade-Peter Wright: 5-7

A skót közönség előtt versenyző Wright a UK Open sikere után hasonló bravúrra készült, lassan kezdett, de aztán behúzta a meccset. Három breakkel indult a meccs, aztán Wright hozta a saját kezdését. Nem röpködtek a tökéletes háromnyilas körök, összesen kettő volt belőle a meccs során. Wright az ötödik legben egy csodálatos 115-ös kiszállóval ment el 4-1-re. Még úgy is nézett ki, hogy tökéletes meccs lesz. De Wade sem akarta könnyen adni a bőrét, pedig már 5-1-es vesztésre állt.

Wade egészen 5-4-ig jött fel, így akár még a pontszerzésre is volt esélye, de Wright ráment a kilenc nyílra. Kétszer is jött a 180, aztán a harmadik körben már csak két sima húszas, majd egy T20, de a leg és ezzel együtt a biztos pontszerzés megvolt. Wade dicséretére váljon, hogy innen is vissza próbált jönni, 6-5-re szépített. Aztán viszont csak három triplája volt, míg Wright 52-ről tudott kiszállni és folytatta hibátlan szériáját.

wade-wright.jpg

Kim Huybrechts-Michael van Gerwen: 5-7

A belga bizonyította ismét, hogy a legjobbak között a helye, a holland pedig kicsit enervált volt még a sérülése után visszatérve. Ráadásul úgy, hogy Huybrechts-nek még esélye is volt, hogy megnyerje a meccset, de legalábbis pontot szerezzen a világelső ellen. Repkedtek a tömegek és a majdnem tökéletes kiszállók és nagyon gyorsan jutottunk el 2-2-g.

Egy kis MvG-bénázás után 3-2 lett Huybrechtsnek, majd a kopasz két leget nyerve úgy festett, simán behúzza a meccset. Huybrechts nagyon nyugodt volt, érezte, élete meccse is lehet ez. 5-4-re elment, és jött a sorsdöntő 10. leg. Nem sikerült, mert a 50 helyett csak a kisbull jött. Aztán 120-at dobva mente le 16-ra, de a D8-at három nyílból sem tudta kidobni. Gerwen ellen pedig ekkora esélyt sosem szabad adni. De azért rögzítsük a tényt: a játéknap két legmagasabb átlaga ezen a meccsen született. Gerwen: 106,3, Huybrechts: 101,72.

huybrechts_gerwen.jpg

Jelle Klaasen-Raymond van Barneveld: 5-7

Mint ahogy az ifjú holland a visszavonulást fontolgató, aztán cáfoló idősebb holland ellen sem. Klaasen kezdett jobban, az első break az övé volt, ráadásul egy 111-es kiszállóval és már 3-1-re is vezetett. Barney ekkor elkezdett játszani, és a poklok legmélyebb bugyrából támadt fel akkor, amikor már 1-4-re állt. A szokott, laza stílusában, egy 154-es kiszállóval kezdett felállni. 2-4, 3-4, 4-4, majd egy 107-es kiszállóval 5-4 már Barney javára. Sőt, 6-4-gyel már a pontja is megvolt. Egy elég furcsa végjátékkal még Klaasen is szerezhetett volna pontot, ám a fiatal holland 105-ről csak 45 pontot dobott, míg Barney a maga félelmetes rutinjával 60-ról dobta a szokásost.

klaasen_barney.jpg

Dave Chisnall-Gary Anderson: 3-7

Majdnem mészárlás lett a vége. Anderson őrült tempóban sokkolta a skót közönséget. Alig kaptuk fel a fejünket már 5-0-ra vezetett, közte egy, a meccs legmagasabb kiszállóját hozó 147-es checkouttal. 5-0 után azonban remegett az a világbajnoki kéz. Anderson 20-ról képtelen volt kiszállni, amit Chizzy persze büntetett.

Olyannyira, hogy 5-3-ra zárkózott. De aztán Anderson újra elkapta a fonalat, két leget hozott és megnyerte ezt a nagyon fontos meccset. Andersen éppen csak egy századdal maradt le a nap második legnagyobb átlagáról, 101, 71-et dobott.

chisnall_anderson.jpg

Jelenleg pedig így áll a 2017-es Premier League:

c6gnn9hwcaa4cfs.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6912326295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása