9 Nyíl

Májusi eső playoff-ot ér?

2017. május 04. 09:27 - adam_f

betway Premier League Darts - 14. forduló (beharangozó)

Az utolsó előtti körre kerül sor a Premier League második szakaszában. Tavaly ilyenkor (egy nap híján) Manchester látta vendégül a nyolc állva maradt játékost, most pedig Sheffield ad otthont a tizennegyedik fordulónak, ahol akár már ki is alakulhat a londoni döntő négyes. Egy biztos: a két, még kiadó helyért nagyon nagy küzdelem várható, míg Snakebite és Mighty Mike már a páholyban ülve, és teát kortyolgatva nézheti (s még akár alakíthatja is) az eseményeket.

dd829616446f51ffb2d8ecea5be3cd82.jpg

Bizony, bizony. Hatan vannak még harcban azért a maradék két helyért a Sheffield Arénában, amely playoff-ot, jobb esetben akár még döntőt is érhet. Persze a legkevesebb esélye erre a jelenleg nyolcadik helyen álló James Wade-nek van, aki a mai estén a kétszeres vb-győztes Gary Anderson-nal néz majd farkasszemet. S mi tagadás, a skótnak is nagyon fontos lesz ez a találkozó, a végkimenetel szempontjából. Ugyanis ha nyer, akkor voltaképpen bebiztosítja magának a londoni döntőt. Ám ha a Gép nyer, akkor megágyazhatja a kiesést Anderson számára. Ugyanis a skót mögött ott lohol közvetlenül Phil Taylor, Barney, Jackpot, és még Chizzy is. Szóval a Repülő Skót számára csak és kizárólag a győzelem elfogadható. Döntetlennek és vereségnek helye nincs.

Az alapszakaszban (február 23-án) 6-6-os döntetlent értek el egymás ellen, míg az örökmérleg négy Anderson győzelem és négy döntetlen mellett két Wade-sikert mutat. Eszerint is a Repülő Skót az este esélyese, bár az elmúlt négy döntetlen is sokatmondó eredménysorozat...

c-rme-jwsaelx5u.jpg

Gary-nek csak és kizárólag a győzelem lehet elfogadható eredmény Sheffield-ben

Előttük következik Raymond van Barneveld és Dave Chisnall kettőse. S hogy Viking barátunk elemzésének címére utaljak, Chizzy most tényleg elindította a hajrát. Angol játékosunk ugyanis április 6-a óta veretlen a Premier League mezőnyében, két győzelem mellett három döntetlent ért el, ezzel pedig jelentősen nőtt az esélye arra, hogy érdemben beleszóljon a két kiadó hely valamelyikébe. Barney viszont három forduló óta nyeretlen, és ez nem biztos, hogy jót tesz a holland mackó önérzetének, ha a negyediken is vereséget szenved. Mert ezzel ugyanis jelentősen csökkenni fognak az esélyei a továbbjutásra. Az alapszakaszban március 2-án találkoztak eddig egymással, ahol 7-2-es Chizzy győzelmet láthatott a publikum, amivel kettőre hízott a PL-örökmérlegükön lévő vereségek sora. Ám a győzelmek még mindig Barney felé húznak.

Az est első találkozója voltaképpen már csak Adrian Lewis számára létfontosságú. Peter Wright ugyanis a múlt heti sikerével bebiztosította magának a továbbjutást, míg Jackpot zsinórban háromszor is kapitulálni kényszerült, ezzel pedig nagy veszélybe került a továbbjutása. Győzelem esetén még versenyben maradhat, ám ha kikap, akkor több, mint valószínű, hogy ennyi volt neki a Premier League.

Március 2-án is Snakebite örülhetett Jackpot ellenében, mégpedig egy 7-2-es győzelem után, 119-es átlagot produkálva. Mérlegük csupa kettes (két Wright győzelem - két döntetlen - két Lewis siker), ám valamelyikük az este után már hárommal is rendelkezhet...

lewis_3.jpg

Jackpot számára létfontosságú mérkőzés következik, ahol minden áron győznie kell, ha szeretne versenyben maradni

Az est utolsó találkozója a hab a tortán. Tizennyolc világbajnoki cím fog összecsapni egymás ellen, azaz a negyedik helyen álló Phil Taylor néz szembe a jelenlegi PL-listavezető Michael van Gerwennel. MvG számára már nem oszt, nem szoroz a mérkőzés kimenetele, hiszen biztosan ott lesz a négyes döntőben. Taylor viszont utolsó nagy dobására készül visszavonulása előtt, amit bizonyára egy Premier League sikerrel is megünnepelne. Ehhez viszont mindenképpen nyernie kell, mert egyelőre ő van a legnagyobb veszélyben. Ugyanis ha ő kikap, Barney pedig nyer, akkor mindenképpen helycserére kerül sor, ez pedig a legkevésbé sem esne jól a tizenhatszoros világbajnoknak, aki bizonyára jól rápihen erre a meccsre, mert ez most tényleg fontos a számára...talán a legfontosabb.

Az alapszakaszban a március 16-i körben találkoztak egymás ellen, ahol 7-4 arányban a holland világelső diadalmaskodott. Az örökmérlegen nyolc MvG győzelem áll szemben egy Taylor-sikerrel, két döntetlen mellett. Eszerint holland siker borítékolható, ám ki tudja, hogy milyen Phil Taylor áll majd a tábla elé. Reméljük, hogy a legjobb.

2_10.jpg

Phil Taylor élete egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése előtt áll. Az akadály pedig - akit le kell küzdenie - ott áll a háta mögött

Most pedig lássuk, Ti mit gondoltok az este kimeneteléről:

Plusz egy kis ráadás közvéleménykutatás:

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4112477171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása