9 Nyíl

Négyen, egy helyért...

2017. május 17. 10:04 - adam_f

betway Premier League Darts - a döntő este (beharangozó)

Ezúttal a szokásostól eltérően már a mai napon olvashatjátok a 9 nyíl Premier League felvezetőjét. Részben azért, hogy kellőképpen rá tudjatok hangolódni a csütörtök estére, részben pedig azért, hogy együtt gondolkodva próbáljuk meg kitotózni, hogy a négy, döntőbe került játékos közül vajon kinek kedvez a szerencse holnap este. Ezért mai beharangozónk nem is kimondottan a mérkőzéseket veszi górcső alá, hanem megpróbál választ keresni arra, hogy kinek van a legnagyobb esélye a 2017-es Premier League megnyerésére. Gondolkodjunk, és latolgassunk esélyt együtt...

pl.jpg

Így van...a képen látható fenti négyes maradt hát a legvégére. Közülük egyvalaki holnap, késő estére már győztesnek mondhatja magát a londoni O2 Arena falai között. De vajon ki lesz az? Megpróbáljuk összeszedni a lehetséges verziókat, hogy négyük közül melyikük érhet oda a legvégére. Bevallom, nem könnyű feladat ez, de próba szerencse. Hátha sikerül...

Kezdjük a sort a skót Gary Andersonnal, aki negyedikként került be végül a playoff mezőnyébe. Ő már két ízben megtapasztalhatta, hogy milyen érzés PL-t nyerni, hiszen 2010-ben és rá öt évre ő végzett a verseny első helyén. A mostani formáját tekintve nem lehetetlen az sem, hogy harmadszorra is odaér, bár ehhez (mármint a harmadik győzelemhez szükséges döntőbe jutásához) az elődöntőben éppen a holland világelsővel kell összecsapnia, akivel ebben az évben már harmadik alkalommal találkozik a sorozatban. Az első körben 6-6-ot játszottak egymással, míg a múlt héten MvG volt a jobb, 7-4 arányban. Gary az eddig lejátszott tizenhat találkozójából hétszer nyert, négy alkalommal ikszelt, és ötször kapott ki, ezzel - Phil Taylorral holtversenyben - a hetedik legtöbb vereséget érte el. 88 játékot nyert meg, mellette pedig 76-ot bukott el, de ez is elég volt neki arra, hogy beverekedje magát a legjobb négybe (bár nem hinném, hogy ez kérdés lett volna), amit a 13. fordulóban biztosított be magának.

Hogy mi lesz ezen az elődöntőn, azt csak sejteni lehet. Biztos, hogy Anderson mindent meg fog próbálni a sikerért, de nem szabad elaludnia egy percre sem, mert ellenfeléről tudvalevő, hogy minden egyes apró megingást képes kihasználni, ezt pedig a múlt héten nagyon jól be is mutatta. Tehát ahhoz, hogy Gary döntőt játszhasson, éberség, odafigyelés és persze nagyfokú koncentráció szükséges.

0_10180_9686348_00.jpg

A Repülő Skót 2015 után szeretné újra magasba emelni a PL-trófeát - vajon meglesz rá az esélye?

Harmadik helyen, ám mégis utolsó kvalifikáltként került be a Négyek társaságába az a Phil Taylor, akiről már legendákat, és dalokat költöttek a majd' négy évtizedes pályafutását illetően. Taylor az abszolút csúcstartó eddig a Premier League-et tekintve a maga hat tornagyőzelmével, s mivel neki ez az egyik nagy utolsó tornája a sok közül, bizonyára örülne neki, ha hét lehetne abból a hatból. Ehhez azonban előbb Peter Wright-on kell keresztüljutnia, ami megint csak nem lesz egy sétagalopp. Taylor ebben az évben szabadkártyásként indult a viadalon, s ha már elindult, akkor csak odaküzdötte magát a londoni playoff-ba. Ellenfelével kétszer találkozott, és ami azt illeti, igazságos eredmény született a két meccsen, mivel az elsőt az Erő, a másodikat meg valami Kígyómarás nyerte meg. Majd a harmadik után kiderül, ki zárja két győztes meccsel az egymás elleni csatározást.

Taylor egyébként nyolcszor győzött, háromszor remizett és ötször kapott ki ebben az évben. 92 játékot nyert meg és 85-öt bukott el, s noha már eléggé nyugdíjas tempóban dobált, attól még a második legjobb kiszállóátlag az övé, 40,17%-al, ami azért nem elhanyagolható szempont a végkimenetelt nézve.

2_10.jpg

A Legenda a hetedikre hajt - csak nehogy lefulladjon a motorja menet közben

Második helyen ért oda a négyesdöntőre Snakebite, azaz mindenki extravagáns tarajosa, Peter Wright, aki nélkül nem parti a parti. Róla tudjuk, hogy ebben az évben nagyon összeszedte magát, ennek ékes példája a UK Open győzelem, illetve az a bizonyosan emlékezetes sindelfingeni ET-döntő, ahol iskolajátékkal 6-0-ra oktatta MvG-t. A múlt héten Gibraltáron nem jött össze neki a finálé, de ezt magyarázhatta volna akár azzal is, hogy most a PL az elsődleges (viszont tudjuk, hogy Peter nem az a magyarázkodós fajta). Neki ez lehet az első tornagyőzelme, mivel az eddigi négy alkalomból - amikor részt vett a küzdelmekben - kétszer csak ötödik lett, kétszer pedig még odáig sem jutott el. Szóval idén magasra tette magának a lécet, de nem lehetetlen dolog átugrania azt. Persze ebbe még Phil Taylornak is lesz beleszólása, a többit meg majd utána meglátjuk.

Wright az egyike azon játékosoknak, akik két számjegyű győztes mérkőzést tudtak játszani az idei szezonban. MvG-vel karöltve tíz alkalommal nyert, mellé pedig három döntetlent és három vereséget is összeszedett, mégpedig nem éppen a megfelelő időpontokban. Szóval adott a feladat: nem engedni az ellenfelet pihenni, valamint győzni, győzni és harmadszor is: győzni!

c_qfnzsxoammcmv.jpg

Nem számítok egy karaoke-estre, de hogy Snakebite elhúzhatja a többiek nótáját, azt lehetségesnek tartom

S természetesen nem mehetünk el szó nélkül a holland világelső, és a kedvenc mesehőseim közül leginkább Shrek-re hajazó Michael van Gerwen mellett. Már csak azért sem, mivel kétszeres PL-győztesről beszélünk, aki 2013-ban és tavaly hódította el a trófeát (igen, ő a címvédő). Azt hiszem, nem mondok vele újat, hogy ebben az évben is majdnem végigverte a mezőnyt, tíz győzelem mellett csupán két vereséget szenvedett, négyszer pedig döntetlent ért el. A legjobb kiszállóátlaggal (40,54%), valamint a legnagyobb összesített meccsátlaggal (104,92) is ő rendelkezik, szóval jó korán fel kell kelnie annak, aki ki akar fogni rajta. S noha az ötödik kört derékfájdalom miatt kihagyta, a pótlás nagyon jól sikerült neki. A nyolcadik fordulótól kezdve bebetonozta magát az első helyre, így az alapszakasz győzteseként nézhet farkasszemet a skótok kétszeres világbajnokával. MvG a hétvégén nem vett részt a gibraltári ET-fordulón, ami azt is mutathatja, hogy neki most jóval többet jelent a Premier League megnyerése. Hát majd holnap meglátjuk, hogy komolyan gondolta-e ezt a kijelentését...

michael-van-gerwen-betway-premier-league-steve-welsh-pdc_1cacc8q99gerd1nxtdh6x7efv4.jpg

MvG sem ismer tréfát, ha a Premier League megnyeréséről van szó...

Most pedig egy kis statisztika, hogy milyen is volt ez a 2017-es alapszakasz így, a playoff előtt:

Top 10 mérkőzésátlagok:

119,50: Peter Wright - Adrian Lewis ellen (5. forduló - Exeter)
113,62: Michael van Gerwen - James Wade ellen (10. forduló - Dublin)
113,44: Gary Anderson - Peter Wright ellen (11. forduló - Liverpool)
111,52: Adrian Lewis - Raymond van Barneveld ellen (11. forduló - Liverpool)
110,62: James Wade - Michael van Gerwen ellen (10. forduló - Dublin)
110,75: Michael van Gerwen - Adrian Lewis ellen (13. forduló - Birmingham)
109,48: Peter Wright - Gary Anderson ellen (3. forduló - Leeds)
109,36: Dave Chisnall - Raymond van Barneveld ellen (14. forduló - Sheffield)
109,15: Adrian Lewis - Peter Wright ellen (5. forduló - Exeter)
107,94: Michael van Gerwen - Gary Anderson ellen (1. forduló - Newcastle)

Tornaátlag (összesített):

98,35

Legmagasabb kiszállók:

170: Michael van Gerwen - Peter Wright ellen (2. forduló - Nottingham)
170: Adrian Lewis - Michael van Gerwen ellen (4. forduló - Brighton)
170: Gary Anderson - Adrian Lewis ellen (9. forduló - Cardiff)

100+-os kiszállók:

84

Összes 180:

437

Összes játszott legek:

774

Kilencnyilas játék:

Adrian Lewis - Raymond van Barneveld ellen (11. forduló - Liverpool)

A résztvevő játékosok egyéni rekordjai a playoff-ban:

Michael van Gerwen

2013: Győztes
2014: 2. hely
2015: 2. hely
2016: Győztes

Peter Wright

Debütáns

Phil Taylor

2005: Győztes
2006: Győztes
2007: Győztes
2008: Győztes
2009: Elődöntő
2010: Győztes
2011: Elődöntő
2012: Győztes
2013: 2. hely
2014: Elődöntő
2015: Nem vett részt
2016: 2. hely

Gary Anderson

2011: Győztes
2012: Nem vett részt
2013: Nem vett részt
2014: Elődöntő
2015: Győztes
2016: Elődöntő

Ezek után pedig jöjjön a már jól megszokott szavazásunk. Ezúttal csak a két elődöntőre tudunk tippelni, ám bónuszként várjuk a Ti véleményeteket is arról, hogy ki lehet a végső győztes ebben az évben:

Nos, mi feltettük a lehetséges kérdéseket. Válaszokat mindenre legkésőbb csütörtök este kaphatunk, ám addig is várjuk a Ti véleményeiteket, akár itt, akár Facebookon. Ne habozzatok, elvégre már csak egyet kell aludni, és kezdődik a mindent eldöntő este.

Game On!!!

3 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9912510211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scofield17 2017.05.17. 12:42:38

Szerintem mindket meccsen az idozitesrol fog szolni minden. Meg marciusban Wright vegso gyozelmet raktam 7.5es oddson. Viszont most az elodontok elott valamiert azt erzem, Taylor papa megnyeri az egeszet. Egyreszt mert az utolso sansza, masreszt mert az a bizonyos idozites neki nagyon jol megy. Wright is kiemelkedo ebben, amikor kell odadob egy 100+ kiszallot, de Taylor ugyanezt tudja termeszetesen. Es Taylor kepes egy 96os atlaggal meg egy 30%os kiszalloval megnyerni egy meccset. A legfontosabb pillanatokra fokuszal es ez eldontheti szerintem. Termeszetesen orulnek Wrightnak (egyreszt mert fogadtam is ra), masreszt mert teljesen megerdemelne az idei szezon alapjan. Gibraltaron azert voltak bajok, de a PLben tuti mas lesz a koncentracios szintje. Remelem lesz egy jo meccs sok 100+os kiszalloval es nyerjen a jobbik. Masik oldalon en Garyt sajnos most nem erzem arra kepesnek, hogy 10nyertig meno meccsen verje Shrek baratunkat. A legvaloszinubb, hogy a vegso gyoztes is MvG lesz de remelem ez nem jon be. Wright megmutatta, hogy o is tud ellene jatszani es rendesen megmosni a kopaszt. Taylor ha kell es akarja szerintem 5/3 megveri Gerwent. Lassunk 3 kituno meccset es senkinek nem lesz egy szava sem :)

christvhu 2017.05.18. 12:52:34

Gary szerintem idén sokkal bizonytalanabb, mint tavaly volt, mintha időnként koncentráció problémái volnának, így az első meccs nálam egyértelműen mighty mike győzelmét hozza majd.

Taylor rutinja és stressztűrő képessége rengeteget jelenthet Wright ellen, utóbbi viszont idén többször is bebizonyította, hogy amikor elkapja a fonalat, akkor megállíthatatlan. Mintha behergelné magát a show-al, amit meccs előtt tol, és valami flow állapotban játszana ilyenkor. Ha ma is ez lesz - mondjuk az elődöntőben- akkor sajnos ő megy tovább, bármennyire drukkolok is az Öregnek.

A döntő? A realitás van Gerwen - Wright meccset ígér, a szívem viszont Taylor győzelmét várja, Gary ellen))))

Scofield17 2017.05.18. 15:52:06

@christvhu:

Gary nyilatkozta a Skynak, hogy két csütörtök között egy nyilat sem dob el. Hogy ez mennyire igaz, szerintem bőven lehet benne igazság, a családjával törődik inkább. Na hogy a múltheti és a mai csütörtök között se fogott volna nyilat, az már kérdés nekem :D De ott szerintem is MvG nyer viszonylag könnyen.

"Mintha behergelné magát a show-al, amit meccs előtt tol, és valami flow állapotban játszana ilyenkor." Ez kb pont így van :) Wright is beszélt kicsit a Skynak, ahol elmondta, hogy amúgy egy szerény-csendes stb emberke, és ha most kellene játszania egy meccset valakivel (így a székből felállva) lehet bizonytalanul dobálna ide-oda. Viszont ahogy felveszi a Snakebite szerepkört, akkor lesz belőle egy igazi játékos aki full-focus üzemmódban tolja a t20akat. (kicsit olyan ez nekem mint Oliver Queen na de ez nem ide illik:DD) Wrighték meccsén mindenképp több izgalomra számítok, hogy aztán a döntő is érdekes legyen.
süti beállítások módosítása