9 Nyíl

Vébére várva 2. - avagy mit kíván a magyar dartsos?

2017. december 13. 14:30 - adam_f

Legyen fieszta, kilencnyilas és persze tisztes játék!

Hát igen, ennél jobbat és többet nem is várhatnánk és kívánhatnánk a december 14-én rajtoló világbajnokság előtt. Ám hogy egy kicsit komolyabbra fordítsuk a szót, már tavaly is latolgattuk a vb-esélyeket néhány szempont alapján. Gondoltuk, most sem maradunk adósak ezzel, hátha hozzá tudunk járulni azokhoz a bizonyosan nagy tippmix-nyereményekhez (a részünket majd ne felejtsétek elküldeni nekünk, persze). Lényeg a lényeg: néhány magyar dartsjátékost és fanatikust kaptunk "mikrofonvégre", hogy hat rövid, de annál velősebb megfogalmazású kérdésre reagáljanak azzal kapcsolatban, hogy ők mire számítanak majd a vb-n. Reméljük, sikerül tőlük is megtudnunk a válaszokat...

darts-2148653_960_720.jpg

9 nyíl: - Mit vársz a 2018-as világbajnokságtól? Miben hozhat újat az eddigi vébékhez képest a mostani, közel három hétig tartó esemény (már ha hozhat)?

Lakatos Gergely (A Smile DC játékosa): - Már nagyon várom azt a remek hangulatot, ami mindig megvan az AllyPally-ben. Úgy érzem ebben a világbajnokságban benne van a meglepetés. Rengeteg olyan játékos van, aki ebben az évben robbant be a legjobbak közé, gondolok itt elsősorban Rob Cross-ra vagy Daryl Gurney-re, akik nagyot alakíthatnak a világbajnokságon.

Tar Béla (A Smile DC vezetője, dartsoktató): Magasabb körátlagok, új nevek az első tízben.

Bezzeg Nándor (sokszoros magyar bajnok, a Pro Darts Hungary KSE játékosa): Na igen, már ha hozhat. Amiben legtöbbet remélek, azok a meglepetés eredmények. Egyre nyíltabb a mezőny, főleg a VB első felében sok minden megeshet, és meg is fog. A látvány, és a show színvonala bizonyosan marad, a mérkőzések izgalmáról nem is beszélve.

Székely "Penge" Pál (sokszoros magyar bajnok, a DartsMatek kitalálója és a D20 alapítvány vezetője): - Én úgy gondolom, hogy az első és a legfontosabb dolog az, hogy ez egy emberről fog szólni, ő pedig Phil Taylor! Idén már megtapasztalhattuk, milyen a szurkolói hangulat, amikor színpadon van, és szinte beleűzik, hajtják a győzelembe. Ezen a VB sem várok mást, mert ez akkor is róla fog szólni, ha nem nyer. Minden dologban vissza fog köszönni az ő életútja és zsenialitása. Ne feledjük, hogy óriási szerepe van - nemcsak játékosként, hanem sportvezetőként is - abban, hogy a PDC létrejött és idáig eljutott.

A "Herceg", alias Németh Csaba (a Prince of Darts vezetője): Ugye ez a vébé lesz nagy kedvencemnek Phil Papának az utolsó. Biztos hogy apait anyait belead a vén csibész. De engem már párszor meggyőzött a tudásáról. Remélem örömjátéknak veszi az egészet és szépen búcsúzik. A vébére kismillió 100 fölötti átlaggal bíró játékos érkezik, tehát bódult, őrült, eszement meccseket várok, ahol a 32-ben már galaktikus figurák dobálják szőrösre a T20-at. Másodpercenként.

9 nyíl: - Melyik mérkőzést várod a legjobban az első körből, és milyen eredményt jósolsz a találkozóra?

Lakatos Gergely: - A Dave Chisnall – Vincent van der Voort meccs ígérkezik talán a legszorosabbnak az első körből. Chizzy-nek nagyon jó játékra lesz szüksége, hogy túl élje az első kört. Ennek ellenére Chisnall győzelmet tippelnék.

Tar Béla: - Daryl Gurney-Ronny Huybrechts. Gurney győzelem, és ha megvan a jó kezdés, lehet meglepetés.

Bezzeg Nándor: Nagy kedvenceim közé tartozik az előselejtezős kör. Mindig nagy figyelemmel követem. A mérkőzések színvonala ugyan elmarad az elit teljesítményétől, de pont ezért több az emberi tényező, ez teszi számomra érdekessé. Arról nem is beszélve, hogy képet ad a világ több olyan pontjának színvonaláról, ami elérhetetlen számunkra.

Székely "Penge" Pál: - Egyértelműen Taylorét! Szerintem összehasonlíthatatlanul nagyobb lesz a felhajtás, mint a többi mérkőzésen. Nagyon szeretne nyerni, a közönség nagy része is mellette áll és fergeteges szurkolást fog rendezni.

A Herceg: Nagyon szeretem Devon Petersent, félelmetes figura és én már láttam baromi jól dobni. Most a másik nagy kedvenccel Darren Websterrel kezd, amit nagyon sajnálok, mert valamelyikőjüknek véget ér a vébé. A másik érdekes meccs Gary Anderson és Jeff Smith derbije. Imádom Gary-t de ez a hűvös, holt nyugodt kanadai életveszélyes lehet. Drukkolok még Mervyn Kingnek, aki nagy harcos, és én Steve Beaton-t is komálom nagyon.

9 nyíl: - Van-e esetleg titkos „favoritod”, akinek szurkolsz, és ha igen, akkor mit gondolsz az esélyeiről (meddig juthat, mit érhet el, stb.)?

Lakatos Gergely: - Igen. Nekem az egyik kedvenc játékosom Daryl Gurney, aki idén felküzdötte magát a világranglista negyedik helyére. Ha az idei formáját nézzük, akkor ő eljuthat egy nagyon előkelő helyre.

Tar Béla: Taylor. Négybe várom.

Bezzeg Nándor: Nincs favoritom, sem titkos sem publikus. Ami a végét illeti, tippemet nem nevesíteném, de biztosra veszem, nem lesz új világbajnok. Ismét egy olyan játékos fog befutni a végére, aki már birtokol VB-címet. Viszont bármelyik ágról jöhet meglepetésember a runner-up pozicióra. Az esélye persze annak nagyobb, hogy nem, de én ezért szurkolok, még akkor is, ha esetleg a döntő színvonalára rányomja a bélyegét. Viszont arról álmodom, hogy Phil Taylortól szeretnék egy nagyon szép búcsút látni. Nagyon remélem, hogy így lesz!

Székely "Penge" Pál: - Én amióta a darts sportot először megláttam VHS kazettán, Taylornak szurkolok. Borzasztóan szeretném ha győzelemmel tudna visszavonulni. Viszont a realitás az, hogy ha Gerwen nem becsül alá senkit és teljesen odakoncentrál, akkor szinte lehetetlen őt megverni. 

A Herceg: Daryl Gurney ebben az évben nagyon ráfutott a "nagyokra". Ő bármire képes. Furcsa fószer, de istentelenül jó keze van és én már láttam olyanokat dobni, hogy leesett az állam!!! Értitek? Leesett az állam... :)

walkonlanyok.jpg9 nyíl: - Egyszerű a feladat: Tippeld meg, hogy kik játszhatják január 1-jén a döntőt, és miért pont ők?

Lakatos Gergely: - A felső ágról Michael van Gerwen-t, míg az alsóról Gary Anderson-t mondanám. Ez nem lenne nagy meglepetés. Mindkét játékos világklasszis. Nálam az egész VB toronymagas esélyese MvG, aki idén is bombaformában van. Szerintem őt idén se lehet majd megverni.

Tar Béla: Gerwen – Wright. Ők a legmotiváltabbak.

Bezzeg Nándor: Arról álmodom, hogy Phil Taylortól szeretnék egy nagyon szép búcsút látni. Nagyon remélem, hogy így lesz!

Székely "Penge" Pál: - Erre nem mernék tippelni de nagyon szeretném, ha Taylor lenne ott az egyik.

A Herceg: Juj. Nagyon nehéz megmondani. Kedvenc zöld gömbhalunk kétségtelen a legnagyobb favorit, de Gerwen mellett még van négy - öt olyan galaktikus figura, akin nem lepődnék meg, ha nyerne. De pillanatnyi forma alapján az Ogrét mondom elsőnek. Phil Papa pedig lepjen meg engem... :), mert megérdemelné így a végére.

9 nyíl: - Mit gondolsz, lesz-e ezen a vébén mágikus kilencnyilas, és ha igen, vajon ki dobja meg a tökéletes leget?

Lakatos Gergely: - Remélem láthatunk ezen a vébén is tökéletes leget. Hogy kitől, azt nem tudom megmondani, hiszen nagyon erős a mezőny, így igazából minden játékos kezében benne van.

Tar Béla: Biztosan lesz...

Bezzeg Nándor: Ha jól emlékszem tavaly kimaradt a 9 nyilas teljesítmény. A megelőző években viszont mindig becsorgott egy-egy, sőt volt, hogy kettő. Tehát a tavalyi „pihenő” után azt mondom lesz, illetve LEGYEN!

Székely "Penge" Pál: - Ép ésszel ezt nem lehet megjósolni.

A Herceg: Szerintem nem, de nagyon drukkolok, már csak Vereczkey Lajos barátom üvöltésére borzasztóan áhítozva. :)
pt.jpg

9 nyíl: - Az utolsó kérdés egy bizonyos személyre vonatkozik, aki élete utolsó világbajnokságára készül. Ha jellemezned kellene a Legendát, azaz Phil Taylor-t, milyen szó jutna róla elsőként eszedbe, és miért pont az ugrott be?

Lakatos Gergely: -  A legendánál nincs jobb szó rá, ahogy te is mondtad. A tizenhat világbajnoki cím önmagáért beszél. Többek között neki köszönheti a sportág, hogy idáig jutott és igen nagy népszerűségre tett szert, ami egyfolytában csak nő. Nem tudom, hogy lesz-e a darts történetében még egy tizenhatszoros világbajnok, de akkor is Phil Taylor marad a darts királya.

Tar Béla: - Koncentráltság. Olyan sokszor láttam igen magas szinten Tőle. 

Bezzeg Nándor: ETALON, mert számomra az. Az eredményei pedig magukért beszélnek! Amit ő képviselt, mutatott és elért, azt nem is lehet szavakba önteni. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, de akkor is ő minden idők legnagyobb dartsjátékosa. Nem voltam rest, megszámoltam: 31 éves pályafutása során 80 feletti majortornát nyert. Ez felfoghatatlan szám. Azon győzelmeinek számolásába, amik nem adnak címet, bele sem kezdtem, de a száma valahol 100 fölött van. Durva számítással ez azt jelenti, hogy évente átlagban hat világversenyt nyert. Ha csak a top korszakát vesszük, ami 15 évre tehető, és az akkori eredmények átlagát vesszük, átlagban 18-20 győzelem/év. Ez nagyjából a verhetetlen kategória. Véletlenszerű győzelmeket tudtak felmutatni ellene.

Székely "Penge" Pál: - Egyértelműen a LEGNAGYOBB, a LEGENDA! Nem igazán vagyok az a rajongó típus, de őérte rajongok. Amit és ahogyan csinált ebben a sportban - és itt nem csak a versenyzésről van szó, hanem a mindennapokban tett dolgok a sport népszerűsítéséért -, az számomra egyértelmű példa! Örülnék ha itthon én is a tizedét meg tudnám tenni azért, hogy a sportunk elismertebb legyen. Az a kitartás, és az elképesztő edzésmunka, ami a játéka mögött van, az egyszerűen hibátlan. Minden szinten ő a példaképem, és nagyon várom már, hogy egyszer találkozhassak vele.

A Herceg: Utánozhatatlan. A darts alfája és omegája. Rajta keresztül ismertem meg a dartsot, és azóta volt szerencsém találkozni Vele. Annyit mondok: egy kisebbfajta házi isten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3213436743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása