9 Nyíl

A Waites-Mitchell meccs igazi rangadót hozott

2020. január 11. 14:02 - Denis Potvin

BDO-világbajnokság, London, O2 Indigo – 7. nap, összefoglaló

A férfiaknál két walesi, egy belga és egy angol maradt a legjobb négy között, míg a nőknél összejött az álomdöntő, azaz az első és a második kiemelt, Lisa Ashton és Mikuru Szuzuki találkozik majd a döntőben. Szombaton a juniorok között is győztest fognak hirdetni, Leighton Bennet, vagy Keane Barry között. Rövidesen kezdődnek tehát az események Londonban, összefoglaljuk, mi is történt pénteken.

en9pqpewkaarioi.jpg

Kezdjük a férfiakkal, akik négy meccsen döntötték el, ki kerül majd az elődöntőkbe. A legnagyobb várakozás a két jó barát, Scott Waites és Scott Mitchell meccsét előzte meg. Nem is kellett csalódni bennük. A nap legjobb átlagaival, a legvégsőkig kiélezett meccsen végül Mitchell nyert, így ő jutott a legjobb négy közé.

Igazi drámát hozott a meccs, csak a kilencedik szettben dőlt el. Mitchellé volt az első szett 3-1-gyel, Waites egy 3-0-val, két 14 nyilas körrel egyenlített, majd 2-1-re is vezetett. Egy 3-1-gyes Mitchell-szett után 3-0 megint Waites-nek. Aztán Scotty Dog húzott be egymás után két szettet, 14-15 körös legjei voltak. Waites dobott egy 112-es kiszállót. A döntő szett első két legében Mitchell kétszer négy száz plusszos dobással jött le kiszállóra, majd a duplákat is megdobta. Az utolsó legben Waites 102-ről próbálkozott, de a D16 helyett csak sima lett, míg Mitchell 68-ról ki tudott szállni, így megnyerte a meccset. Waites 93,85, Mitchell 92,53-as átlagon zárta a meccset.

Scotty ellenfele a walesi Wayne Warren lesz, aki a holland Chris Landman ellen nyert 5-3-ra. Warren 91,14-es átlagon fejezte be, nem kevesebb, mint 15 darab (!!) 180-ast dobott a meccsen. A másik ágon véget ért Paul Hogan menetelése. Ráadásul az egyik legjobban dobó játékos most csak 82,14-e teljesített, egyetlen szettet nyert a második kiemelt Jim Williams ellen, aki így egymás után másodszor jutott a BDO-vb elődöntőjébe. Hogan hiába dobott egyszer 106-os, egyszer pedig 105-ös kiszállót, most fejet hajtott a nagyobb tudás előtt. A belga Mario Vandenbogaerde az elődöntő negyedik tagja, majd kilencvenes, 89,50-es átlaggal nyert David Evans ellen. A belgának 121-es és 124-es kiszállója, valamint 12 és 11 nyilas köre is volt.

Az elődöntőben Scott Mitchell-Wayne Warren, valamint Jim Williams és Mario Vandenbogaerde elődöntőket rendeznek.

A nőknél Lisa Ashton két 3-0-s szettel intézte el Corrine Hammondot, Ashton 84,28-as átlagig jutott, az első legben 13 nyilas köre volt. Mikuru Szuzuki megküzdött a 16 éves Beau Graves ellen. Az első szett után az angol 3-0-val egyenlített, a döntő szettben viszont ugyanennyire kapott ki. A győztes átlaga 79,15 volt.

Szombaton tehát a két férfi elődöntő mellett a juniorok, és a nők is döntőzni fognak.

BDO-világbajnokság

Férfiak, negyeddöntők:

  • Wayne Warren 5-3 Chris Landman
  • Mario Vandenbogaerde 5-3 David Evans
  • Jim Williams 5-1 Paul Hogan
  • Scott Mitchell 5-4 Scott Waites

Nők, elődöntők

  • Lisa Ashton 2-0 Corrine Hammond
  • Mikuru Suzuki 2-1 Beau Greaves

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7815403726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása