9 Nyíl

Végső János és a magyarok most Ausztriában oktattak

2016. február 26. 11:11 - dart sZs

Újabb magyar sikereket osztanék meg veletek. Sajnos annyira nem friss a hír, de csak most jutott a tudomásunkra. A Végső János (Pestújhelyi SC), Szabados Attila (Pestújhelyi SC) és Baranyai László (Szalon DK) alkotta trió eredményesen zárta az ausztriai Sollenauban a Stonefield Openen való részvételt mind egyéniben, mind párosban. Részletek a hajtás után:  

szabados.jpg

Más országok, más szokások, itt természetesen nemcsak a kulináris élvezetekre és a hagyományokra gondolok, hanem ez éppúgy a darts versenyek rendezésére és szabályaira is igaz. 

Többek között Ausztriában dívik a gladiátor (kártyás) rendszer. Amikor először meghallottam, kikerekedett szemmel néztem, és nem is értettem, miért jó így játszani. Később rájöttem. De kezdjük az elején:

Nevezéskor korlátozott számú kártyákat (életeket) lehet vásárolni, ez általában maximum 5 vagy 6 db-ot jelent. Mikor a nevezés lezárult, kisorsolják az ellenfeleket. A meccs után az eredményt rögzítik, és a vesztes veszít egy kártyát/életet, majd amikor lement az első kör, újra sorsolnak. Így az ember többször is játszhat ugyanazzal az ellenféllel, valamint 1 kártyával is bejuthat a legjobbak közé. A versenykiírásban meghatározott módon (legjobb 4, 8, avagy 16) kialakul a főtábla: vagy egyenes kieséses, vagy vigaszágas rendszerben folytatják a játékot, és innentől kezdve - ha meg is maradtak a kártyák/életek - azok jelentőségüket veszítik.

Mi értelme is annak, hogy ennyi esélyt adnak egy embernek? Nos, nem ez a lényege, hanem az, hogy felkészít a hosszú versenyekre. Számoljunk csak! Pl. van 20 nevező 5-5 élettel, akkor ez 100 fős mezőnynek felel meg. Az ember egész nap játszik, egész nap odafigyel, koncentrál. Nem pedig benevez, az első meccsén kikap, és mehet haza, vagy végigül egy napot, mert a csapattársait várja. Feledz egy komolyabb megmérettetésre: állóképesség, koncentrációs képesség, fáradtság leküzdése, egy vereség után az ember megtanul gyorsan felállni.

Hogy ezt miért is írtam le?

Ugyanis 2016. február 19-20-án volt a Stonefield Open (soft dartsverseny) az  osztrák kisvárosban, Sollenauban, ahol magyarok is játszottak, a verseny pedig ebben a gladiátor rendszerben zajlott le. Öt kártyát lehetett vásárolni és addig játszottak, amíg nyolc embert nem maradt bent. Innentől kezdve pedig vigaszágas rendszerben küzdöttek a játékosok. Pénteken a férfi párost Szabados Attila - Végső János, a Pestújhelyi SC párosa nyerte. Másnap, szombaton az egyéni versenyt Végső János nyerte meg. A döntőben Baranyai Lászlót győzte le, ráadásul Végső vigaszágról menetelt a döntőbe. Gratulálunk az Uraknak!

Fotó: facebook

 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr888420866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása