9 Nyíl

És akkor Palotán elrepültek az első nyilak

2016. február 28. 00:45 - Denis Potvin

Az ember életében a legnagyobb dolog, amikor gyermeke születik. Legyen anya, vagy apa, feledhetetlen pillanat az, amikor szerelme gyümölcse életre kel. Tudom, kicsit túlzott hasonlat, de amikor az álomból valóság válik, majdnem olyan, mintha az ember egy újszülöttnek örülne. Novemberben találtuk ki, nagyjából akkor, amikor ennek a blognak az alapítási ötlete is megszületett. Aztán a 9nyíl kicsit korábban életre kelt, de kistestvére, a Pillangó DSE február 27-én lépett arra a pályára, amit elterveztünk neki. Többen álmodtuk meg, most olvassátok, hogyan és miért és mit hozott a nyitóbuli.

Kezdjük azzal, ahogy Gergő látja

Egy közösség kitalálta, hogy dartsozzunk. Jártunk versenyekre, vesztettünk! Többen lettünk, egyre többen. Járkáltunk a versenyre és szép lassan egyre jobbak lettünk, a közelmúltban jött egy lehetőség hogy kialakítsunk egy közösséget Rákospalotán. Barátok vagyunk, akik a kocsmában találkoztunk, beszélgettünk és közben játszottunk, jól éreztük magunkat.

Igen, szimplán barátok, akik szerettünk volna egy helyet, ahol kényelmesen játszhatunk, pihenhetünk, és ami a legfontosabb jól érezhetjük magunkat. Elkezdtünk gondolkozni, hogy hogyan, hol és mégiscsak mennyi idő, ráfordítást kellene a klub kialakításába. Az első megbeszélés után mindenki kedvet kapott, elszántan feküdtünk neki a dolgoknak, hogy IGEN, meg tudjuk csinálni, és tényleg. Jöttek az ötletek, javaslatok, és ahogy szokott lenni a gondok – mert a barátok között is vannak nézeteltérések – továbbléptünk, nekiálltunk, elkezdtük. Csináltunk egy falat, három táblát terveztünk rá. Mi kell? Lámpa, falvédő és persze tábla. Mindent kimértünk, megvettük és felszereltük. Megcsináltuk!!

Megbeszélés megbeszélés hátán volt, aki tudott a szabadidejében festett, takarított, számolt, mindenki hozzátett valamit, amiben csak tudott, segített. Ahogy telt az idő láttuk, vagyis csak éreztük, hogy hatalmas dolgot értünk el. Nagyot léptünk, a festés és a lámpák felszerelése után ott álltunk, hogy Úristen. Készen vagyunk?

12765807_1039152629476599_2031952669_o.jpg

Ahogy mi látjuk

Készen nem. A klubalapítás még csak a kezdeti fázisában jár, de egy baráti, meghívásos versenyt már rendeztünk február 27-én. 19 részvevővel indultunk neki a csatának. És most akkor a reklám helye jön, a Tüzes Pizzéria szállította a finom szendvicseket és a Pillangó Söröző gondoskodott a jókedvről, ami végig kísérte az egész estét. Amatőrök vagyunk, de volt hatkörös kiszálló, három tripla 19-es nyíl, 134-es kiszálló és a döntőben 1-3-ről 4-3-as fordítás.

Ráadásul egy hölgy, Németh Évi nyerte meg a nyitóversenyünket, Mák Gergőt győzte le. Mind a ketten sokat versenyeztek és értek el sikereket az Aktív Clubban, vagy a Club 501-ben is. A második helyen végzett Mák Gergő is fantasztikusan játszott, ahogy az összes többi résztvevő is. Külön szeretném kiemelni azt, hogy 19 induló között három hölgy is volt. Sőt családias sport volt, a bronzérmes versenyzőnket felesége, és gyermeke is elkísérte. És akkor a végső sorrend: 1. Németh Éva, 2. Mák Gergő, 3. Baka Krisztián és Csima Sándor.

Palotán elrepültek az első nyilak. Rövidesen a jogi procedúra is véget ér, így hivatalosan is sportclub lesz a Pillangó DSE.

Sportszakmailag ennek az egész történetnek semmi értéke nincs, ugyanakkor a magyarországi dartssport fejlődéséért fontos volt leírni a saját sztorinkat. Mert azt gondoljuk, ahogy a mi baráti társaságunknak ezt sikerült kialakítania, bárkinek sikerülhet. Minél többen játszunk, annál jobbak lehetünk. Magunk között is ezt látjuk, a tehetségekért és a sportág iránti alázatért nem kell a világ végére utazni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr648424982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása