9 Nyíl

Átmenthető a világrekorder forma a következő meccsre?

2016. március 02. 15:32 - Denis Potvin

Bővítjük a repertoárt és ehhez megint a Darts Hercegét hívtuk segítségül. A technikai meglátásait, mint például a Phil Taylor oktatóvideót már ismeri mindenki, népszerű is volt. Most egy kicsit a pszichés dolgokat nézzük meg a segítségével, bízva abban, hogy ez is hasonlóan népszerű lesz. Lehet nevetni is a hihetetlen laza stíluson, és tessék, lehet továbbkattintani.

Mottó: "A dartsban a 180 nem más, mint a három tökéletesen kivitelezett,minden pontjában azonos dobás és egy külvilágtól elvonatkoztatott, módosult idegállapot szerelemgyereke"

A Darts Hercege :-)

Azt előrebocsájtva, hogy én sohasem voltam jó versenyző..

Ám rengeteg jó versenyzővel találkoztam...

Írásom apropóját az adta, hogy....

Van Gerwen a legutóbbi PL fordulóban gyakorlatilag túldobta az Univerzumot és minden idők legjobb Premier League átlagával ( 123.40 ) rukkolt elő Michael Smith ellen. Sokakban teljesen jogosan felmerül a kérdés hogy a gömbfejű fenomén át tudja-e menteni ezt a bődületes formát a most csütörtökön megrendezendő következő etapra..

michael-van-gerwen-coral-uk-open-day-three-lawrence-lustig-pdc_1ktofuraocnwv1gpy5ah7bp58l.png

Nekem van egy nagyon határozott válaszom erre: Nem tudom. De ami egy fokkal érdekesebb megközelítés. Szerintem ezt Michael van Gerwen sem tudja :-)...

Miért is?

Nagyon sok neves versenyző állítása szerint a pillanatnyi forma, a versenyhelyszín és a közönség hatása a sportolóra, a versenynapon történt impulzusok és (figyeljünk csak!), az adott meccs hangulata együttesen befolyásolhatja a teljesítményt. A darts ezen a szinten már nem a csiszolandó technikáról szól. Ezek a srácok kis túlzással egy erős viharba került hajó fedélzetén is tudják a minimum 90-es átlagot.

Egyetlen egy kockázati tényező van. Az pedig a versenyző saját maga. Az a megfoghatatlanul érdekes és misztikus a dartsban, hogy minden egyes három dobásnál. Amikor odaállunk a vonalhoz. Akkor saját magunkat is le kell győznünk. A kételyeinket, a kishitűségünket, az izgalomtól remegő kezünket. A félelmünket, hogy nem fog sikerülni....

De figyelem!

Ebben a sportban simán előfordult és elő is fog fordulni, hogy egyik nap a felíró konkrétan félti az életét, amikor dobunk :-)

Aztán másnap pedig kirojtozzuk a tripla húszat, mintha kötelező lenne. Jó példa erre az éppen Gerwen ellen is szenvedő Bully Boy, aki előző héten a PL-ben látványosan alulmúlta magát, hogy aztán két nap múlva a világ második legjobb körátlagát hajítsa.

De nézzük meg MVG-t, mit művelt Wade ellen az első fordulóban.

Szóval én tényleg azt gondolom, hogy abban az esetben, ha ez az elképesztő tehetséggel és állhatatossággal megáldott karikaarcú ogre :-) mondjuk a verseny napján szerelmesen felkel illatos kedvese mellől. Nem öntik le kávéval a reggelinél. Nem anyázza le egy biciklis postás, mert véletlenül elé lépett. Nem keveredik bele a helyi Tűzoltó Egylet éves felvonulásába, ami hátráltatja szabad mozgásában. Ha úgy süt a nap aznap, ahogy Ő szereti.

Egyszóval.

HA MINDEN KLAPPOL ÉS FEJBEN REZZENÉSTELENÜL OTT VAN A PALI...

Akkor még akár nagyobbat dobhat, mint legutóbb.

Ellenkező esetben sajnos be kell érnünk az unásig látott 102-110 közötti körátlaggal :-)

michael-van-gerwen-phil-taylor-2016-unibet-masters-lawrence-lustig-pdc_1xt0405enn8xh1bmwxvzh63mrr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr328437076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása