9 Nyíl

Anderson–Taylor csúcsrangadó, Van Gerwen bosszúja Thornton ellen

2016. április 06. 09:30 - Turpi9

Szerencsére újra hamarosan elérkezik a csütörtök, amikor is a világ elitje áll a táblák elé. A tizedik fordulót Sheffield városában a Sheffield Arena csarnokában kerül megrendezésre. Mivel a múlt héten Michael Smith és Dave Chisnall kiesett, így már csak nyolc versenyző maradt a küzdelemben, azonban így is öt mérkőzést láthatunk az estén. Minden héten két versenyző fog duplázni, az első körben a legendás Phil Taylor és James Wade.

cxrodq8wwaabpbi.jpgA nyitómérkőzésen James Wade és Raymond van Barneveld méri össze tudását. Legutóbb a 6. körben találkoztak, akkor Wade örülhetett a végén a 7-5-ös győzelmének. Színvonalas, élvezetes játékot mutattak be, amit a dobott körátlaguk mit sem bizonyít jobban: a győztes Wade 100,5 míg a vesztes Barneveld 101,17-es volt. Wade számára fontos lenne a két pont ha megakar ragadni az élmezőnyben. Jelenleg a tabellán az ötödik helyet foglalja el, mindössze egy ponttal lemaradva az élmezőnytől és Adrian Lewis-tól.

A ligában mutatott formája alapján nagyon szépen szerepel az utóbbi fordulókban, legutolsó négy mérkőzéséből háromszor győztesként megtapsolva vonulhatott le, legutóbb pedig egy értékes döntetlennel gazdagodott a pontszáma. Barney szokásához híven folytatja az idei sorozatban megszokott hullámvasutazását. Ékes bizonyíték erre a legutóbb honfitársa ellen elért parádés döntetlenje, illetve a Michael Smith elleni veresége. Reméljük az ágya úgy fekszik csütörtök reggel, hogy ne bal lábbal kelljen, hiszen ha egyáltalán szeretne bármennyi esélyt is arra, hogy a végső négyes döntőbe bekerüljön, akkor ellentmondást nem tűrően meg kell szereznie a két pontot. Ellenkező esetben a folytatásban csak a szerencsében bízhat.

A két versenyző eddig 47 alkalommal feszült egymásnak, nagyjából kiegyenlített eredménnyel: Wade 20, Barney 23 alkalommal győzött és 4 esetben döntetlen született. A fogadási szorzók a következőek: 2,2 - 2,55 és a döntetlen 4.

philtaylor.jpgA folytatásban egy óriási mérkőzés lesz, Gary Anderson és Phil Taylor fog tábla elé állni. Az első Premier League mérkőzésükön Anderson alul maradt Taylor ellen 7-4 arányban, mindez történt a harmadik fordulóban még február közepén. A Repülő Skót ettől a pofontól mintha nevéhez híven a levegőbe emelkedett volna, az elkövetkező hat játékában kizárólag győzelmet aratott. A kezdeti gyenge forma után egészen bomba formába került és címvédőhöz méltán a legjobb 4 között szerepel a tabellán.

Legutóbb egy kicsit megbicsaklott James Wade ellen, mindössze egy döntetlent sikerült kihoznia a csatából. Taylor papa az utóbbi 3 mérkőzésén 4 pontot tudott összekapirgálni, ebben volt két döntetlen is. Igaz, márkanevek ellen, Michael van Gerwen és Peter Wright személyében. Múlt héten megadta Smith számára a kegyelemdöfést, 7-5 arányban diadalmaskodott és zsebre tette a járandóságát. Igazából sok mindennel nem kell díszíteni a legendát, az eredményei magukért beszélnek. Listavezető és nem mellékesen 103.37-es össz átlaga van a ligában, ami egészen elképesztő.

Napjaink legnagyobbjai közt számon tartott játékosai eddig 49 alkalommal találkoztak, Anderson 13, míg Taylor 34 alkalommal győzött 2 döntetlen mellett. A fogadóirodák a következő szorzókat osztják: 2,4 - 2,2 és az iksz 4,5.

michael-van-gerwen-coral-uk-open-day-three-lawrence-lustig-pdc_1ktofuraocnwv1gpy5ah7bp58l.pngAz est középső meccsét Robert Thornton és Michael van Gerwen vívja majd. Előző mérkőzésükön egy igazi tippmix gyilkos döntetlen született, ami meglepte a publikumot. Igazából senki se számított pont rablásra Thornton részéről, kicsit hasonlított Dávid és Góliát összecsapására. Na nem csak azért, mert a Tüske fele akkora a valóságban is mint Mighty Mike, hanem a eredmények végett is. Thornton kezdi összeszedni talán magát, bár ez elég későn történik.

Sajnos nyugodtan kijelenthető, hogy ő már tuti nem fog a legjobb négy közé bekerülni, ahhoz egy csoda kéne egyenesen. Összeteheti a két kezét, hogy bent maradt a legjobb 8 között és iparkodhat a minél jobb helyezésért. Gerwen kicsit mintha gödörbe került volna az utóbbi időben, bár ez a kijelentés elég merésznek tűnhet, de ha az ő mágikus szintjét nézzük, akkor lehet némi igazság is benne. Az utolsó három fordulóban mindannyiszor döntetlent ért el, aminek köszönhetően nemes ellenfele, Phil Taylor köszönte szépen és átvette négy hét egyeduralom után a tabella első helyét. Aggodalomra persze semmi ok, a holland klasszis nem gyenge átlagot produkált eddig a sorozatban, számszakilag 108.96-ot, ami egyszerűen elképesztő. Csütörtök esti ellenfele például az egész sorozatban egyszer se tudott ilyen körátlagot csinálni, nemhogy sorozat átlagban.

A srácok eddig 21 alkalommal játszottak, Thornton 5 és Gerwen 14 alkalommal győzött, emellett 2 ízben remiztek. A fogadóhelyek a következő szorzókkal dolgoznak: 9 - 1,16 és a döntetlen 8.

hi-res-458181313-peter-wright-of-england-nick-named-snake-bite-sports-a_crop_north.jpgA negyedik csatát Adrian Lewis és Peter Wright fogja játszani. A sorozatban az első találkozásuk a hatodik kanyarban volt, akkor Lewis nyert 7-3 leg arányban. Lewis legutóbbi négy mérkőzéséből hármat nyerni tudott, egyszer pedig elpáholták. Múlt héten Robert Thornton ellen hozta el a győztesnek járó két pontocskát, ezzel megkapaszkodva a tabellán előkelőnek számító negyedik helyen. Minden esélye megvan, hogy ott tudjon ragadni a legjobb négy között, a sorsa kizárólag a saját kezében van.

Ő az egyetlen a négyek között, akinek 100 alatt van az átlaga, 98,58. Wright ellenfeléhez képest hátrébb helyezkedik el, ő a 6. pozíciót foglalja el jelen pillanatban. A mostani állás szerint ő neki van még bőven esélye bekerülni a négyes elitbe, de ehhez skalpokra lesz szüksége. Az utóbbi fordulókban vegyesen teljesített, minden mérkőzés kimenetel szerepel a repertoárjában. Nagy arányú vereségbe nem szaladt bele, mindig tűzben tartotta ellenfeleit és egy paraszt hajszállal maradt csak alul. A sorozatbeli átlaga egészen megsüvegelendő, 100.88.

A két versenyző eddig 24 alkalommal párbajozott, Lewis 15 Wright 8 alkalommal nyert, 1 alkalommal pedig döntetlen lett. A bukiknál a szorzók ezek lesznek: 2,3 - 2,3 és a döntetlen 4,5

61525.jpgA záró összecsapást Phil Taylor és James Wade játssza. Mindketten másodjára fognak a színpadra lépni az este. A kérdés az, hogy ki milyen szájízzel fogja ezt tenni. Taylor számára ott az óriási lehetőség, hogy kicsit meglépjen a mezőny elől és egyeduralkodóként vezesse a tabellát, némi fejfájást okozva az üldözőboly számára. Wade-nek is a kezében lesz saját sorsának a kulcsa, esetleges pozitív szereplésével felverekedheti magát a legjobb négy közé és lélektani előnyre tehet szert.

Bár az éremnek két oldala van, ha esetleg az első meccsen bukdácsolna, akkor itt még javíthat a bizonyítványán. Egymás elleni eredménylistájuk elég egyoldalas, ami viszont meglepő az a döntetlenek száma.  Összesen 62 ízben mérkőztek meg,Taylor 47, Wade 10 alkalommal győzött és 5 alkalommal döntetleneztek.

A fogadóirodák a következőképpen adják a szorzókat: 1,62 - 3,75 és a döntetlen 4,75.

 

Játékos    M      Gy      D      V      LegDiff      Pontok
Phil Taylor    9    6    2    1    +21    14
Michael van Gerwen    9    5    3    1    +20    13
Gary Anderson    9    6    1    2    +12    13
Adrian Lewis    9    6    0    3    +8    12
James Wade    9    5    1    3    +3    11
Peter Wright    9    4    2    3    +1    10
Raymond van Barneveld    9    3    1    5    -2    7
Robert Thornton    9    1    2    6    -23    4
Dave Chisnall    9    1    1    7    -14    3
Michael Smith    9    1    1    7    -26    3

 

Véleményem szerint az első meccsen Barney nem tudja megfogni Wade-t, amivel két ponttal gazdagítani fogja őt. A második meccs lesz az est egyik szikrázó fénypontja, ahol nehéz bármit is jósolni, abszolút három esélyes, de mivel mondani kell valamit, én Taylor mellett teszem le a garast. A középső párharcon Robert bácsi bele fog esni Mike varázslatos csapdájába és van Gerwen 2 ponttal gazdagabb lesz, a negyedik meccsen egy sistergős, 180 dobásokban gazdag mérkőzésen Wright megkaparintja a pontokat. Az est utolsó párbaján pedig Taylor átlép Wade-en és megszerzi negyedik pontját az estén, amivel meglép a mezőnytől. De hogy valóban így lesz.e, ki fog derülni 5-én este!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr508567624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása