9 Nyíl

A Dunakanyar dartsosai

2016. július 11. 10:08 - adam_f

Egy kis hazai (2. rész)

Sorozatunk következő epizódját szenteljük a Dunakanyarban lévő kisváros, Vác lelkes dartsosainak, akik kábé egy évvel ezelőtt ébredtek fel "téli álmukból", és indították el az aktív sportéletet, főleg a televízióban látott világbajnokságok által inspirálva. Bemutatkozik tehát a Vác-Deákvár Darts Klub.

vac.jpg

Ha a kezdeteket kellene meghatározni, akkor mindenképpen 2004-ig kell visszamennünk. Ekkor hozta létre egy baráti társaság a Vác-Deákvár Sportegyesületet, amely elsődlegesen - még most is - labdarúgóklubként működik, és a Pest megyei másodosztályt erősíti. Amióta megalakult az egyesület, azóta hozza is az eredményeket. Például felnőttcsapatuk a bajnokság ez évi kiírásában az előkelő második helyen végzett, így pedig ezüstérmet szerzett, de utánpótlásuk, és futsalosaik is nagy sikerrel szerepelnek a bajnokságokban, kupákon egyaránt. Ám 2015-ben - főleg a PDC-világbajnokság inspirációjára, no meg arra a klasszikus Taylor-Anderson döntőre alapozva - sokan úgy gondolták, hogy itt az ideje a foci mellett egy másik szakosztályt is elindítani az egyesületen belül, így 2015. márciusában megalakult a Vác-Deákvár SE darts-szakosztálya is, amely rövid idő alatt fel is kavarta az állóvizet a Dunában, mint ahogy az alant is látható videóból is kiderül:

Az egyesület ars poeticája nagyon egyszerű: "Szeretnénk összefogni azokat a váci, illetve Vác környéki embereket, akik szeretik játszani a darts-ot vagy követik a versenyeket a tv-n/interneten..." - ennél egyszerűbben és tömörebben nem lehetett volna megfogalmazni a lényeget, de ez így pont jó is. 

A klub pedig rohamosan elkezdett fejlődni. Egyre többen jöttek le, és próbálták meg magukat a kezdetben csak négy, de ma már nyolc pályával rendelkező egyesületnél, és persze az eredmények sem maradtak el. Egymás után érkeztek a 180-ak, a 20 nyíl alatti körök, a 60-70-es átlagok.

És persze a sikeres saját szervezésű tornák is. Minden hónapban lenyomnak egy házibajnokságot, de persze ezek mellett igyekeznek a tágabb közösségnek is megadni a lehetőséget, hogy belekóstoljanak a darts légkörébe, hátha ott ragadnak náluk. Ennek legjobb példája volt a tavaly megrendezett első Karácsony Kupa, amely annyira jó volt, hogy nem csak a közelebbi településekről, hanem az ország más pontjáról, sőt még külföldről is érkeztek versenyzők. Alant látható egy újabb remek kis videós összefoglaló a rendezvényről.

A sikeres torna örömén felbuzdulva az egyesület ebben az évben már komolyabban belevágott a lecsóba, és egy nagyon komoly, hatfordulós versenysorozatot hozott tető alá, Ságvári Kupa elnevezéssel, amely egy mindenki számára nyílt 501DO alapon játszott tornát jelentett. Ahogy a hivatalos oldal is beszámol róla, a hat fordulón összesen 146 versenyző mérette meg magát, ami így másfél év távlatából nagyon megsüvegelendő eredmény, illetve márciusban Szokolya adott otthont az első olyan amatőr versenynek, amelyet a klub nem Vácon, hanem "vidéken" rendezett meg.

vac5.jpg

Ezekből is látszik, hogy ami az elmúlt egy évben elindult Vácon, mostanra kezd beérni, és ezt már egyre többen észre is veszik. Ha ilyen ütemben halad az egyesület financiális, valamint technikai fejlődése, hamarosan már nem az amatőrök, hanem a profik között is megmutathatják, hogy a Naszály völgyében is teremnek még nagyon jó játékosok. Mi pedig szurkolni fogunk azért, hogy ez mielőbb sikerüljön is nekik. Hajrá Vác, hajrá Darts!

vac3.jpg

Végezetül egy pár fontos tudnivaló, ha valaki netán csatlakozni szándékozna a klubhoz:

Edzésidőpontok:

Kedd: 19-22 h (nem minden héten)
Péntek: 18-22h

Edzések helye: Ságvári Klub (Vác, Veressipkás utca 3.)

E-mail: vacdarts@gmail.com

 

Forrás: A Vác-Deákvár Darts Klub hivatalos oldala

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr588872054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása