9 Nyíl

Egy szentély a belváros szívében

2016. szeptember 08. 09:44 - Denis Potvin

Négy hónapig kereste, mire meglelte a helyet. Aztán három hónapig építette, csinosította, mire elkészült. Néhány hete már kipróbálta, szerdán pedig egy nagyszerű versennyel fel is avatta a Darts Hercege a stílszerűen Prince of Dartsra keresztelt szentélyt. A belváros szívében, a Nagykörút tövében, a Szondi utca 5-ös szám alatt. Egy hely, amely otthona lehet minden dartsőrültnek, legyen az amatőr, vagy éppen profi.

1_6.jpg

Akár a Nyugati Pályaudvar felől, akár az Oktogonról érkezünk, a Szondi utca elején máris ott virít a sárga tábla, jelezvén, hogy itt valami tényleg nagyon komoly hely vár ránk. Egy poros helyiséget varázsoltak teljesen újjá, közel három hónap alatt.

Tizenhat versenyállás, külön egy négytáblás VIP teremmel, amely akár céges rendezvények, bulik rendezésére is alkalmas. Légkondicionált helység, amely akár 60-70 ember jelenlétével sem változik gőzfürdővé. Tágas előtér, bárpulttal a szomjas és éhes vendégeknek. De a lényeg: a darts.

4_2.jpg

A tizenhat táblán tizenhatan, a darts világának leghíresebb személyei figyelik dobásainkat. Úgy dobálhatunk a táblára, hogy Phil Taylor, Michael van Gerwen, vagy éppen Gary Anderson néznek velünk farkasszemet, figyelik, hogyan dobunk. Mi mással lehetett igazán felavatni ezt a csodálatos szentélyt, mint egy remek amatőr versennyel. És ki mással, mint a ma élő legjobb magyar dartsossal, Bezzeg Nándorral.

A 64 induló négyes csoportokban kezdte, majd a 32 között egyenes kieséssel folytatta a csatát. Csupa, de izig-vérig lelkes amatőr, a legfiatalabb éppen 12 éves volt. A 9nyil csapata is benevezett a versenybe, melyből végül Mák Gergő jutott a legmesszebb, aki a 9. helyen végzett. Az első amatőr verseny végeredménye pedig a következő: 

1. Bártfai Péter

2. Szekrényes Viktor

3. Korondy Tamás, Vörös Nándor

5. Csák Márton, Bertalan Szabolcs, Szobota Richárd, Vida Zoltán.

5_3.jpg

Nem ez volt az utolsó ilyen verseny és még sok kellemes program vár majd a darts kedvelőire. Minden nap délután 14 órától hajnali 2-ig várja a Herceg az érdeklődőket, ám mellette érdemes még a facebookon is követni, sőt feliratkozni, ha a pontos programokról időben akar bárki is értesülni.

A verseny tehát elkezdődött, elő a nyilakkal!

Game On!

2_7.jpg

A fotókat Marton András készítette

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6111687693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács István1234 2016.09.08. 16:07:36

kár, hogy ilyen szar helyen van..bent a dzsumbuly közepén
este már nem életbiztosíás arra mászkálni
süti beállítások módosítása