9 Nyíl

A magyar csillagok elhulltak, a többiek most jönnek

2016. december 02. 12:00 - Viking958

Winmau World Masters - 1. nap (összefoglaló)

Tegnap már megírtuk, hogy a 2017-es lakeside-i világbajnokságnak nem lesz magyar résztvevője, most arról kell beszámolnunk, hogy sajnos a Winmau World Masters mai szakaszába sem jutott honfitársunk.

bdo.jpg

Kezdjünk a szebbik nemmel, közülük is a lányokkal, vagyis az egy szem lánnyal, ugyanis a Darányi DK kiválósága, Bokor Boglárka volt az egyetlen magyar a 34 fős mezőnyben. A legjobb 32-ben egy dán, Mia Ebenau volt az ellenfél, akitől sajnos döntő legben vereséget szenvedett Bogi, így a tegnapelőtti után ez a kaland is korán véget ért.

A hölgyek között ketten képviselték hazánkat, a Pestújhely játékosa, Babinszki Réka és a korábbi női magyar bajnok, Ihász Veronika. Réka remekül kezdett, az első körben, azaz a 256 között Holly Wright-ot simázta le 4-0-ra, hogy aztán a világranglista 15., Casey Gallagherrel mérhesse össze tudását. Sajnos kijött a különbség, nem véletlen 15. az angol hölgy, 4-0-val búcsúztatta Babinszkit. A másik magyar, Ihász Vera ugyancsak egy sima 4-0-s meccsel kezdett (128 között), az észak-ír Anna Madigant küldte haza. A legjobb 64-ben egy angol ellenfél, Gemma Barrett várta, hát ez a meccs már nem lett ilyen sima, küzdött Vera és végül döntő legben, 4-3-mal jutott a 32 közé. A legjobb 32 között viszont már nincs könnyű meccs, főleg ha a 3. kiemelt, a világranglista 7. helyezettje jön az emberrel szembe. Ihász ellenfele az ausztrál Corrine Hammond volt, aki 4-2-re tudott nyerni a győri csillag ellen, de Veronika csodásan helyt állt.

ihasz.jpg

A fiúk mezőnyét két magyar srác erősítette, a komlói T20-ból Böröczi Áron és a Darányi DK-ból Nagy Barnabás. Mindketten nagy tehetségek, Barnabás világbajnoki 9. lett a fiúk mezőnyében tegnapelőtt, míg Áronnak a Cseh Openen sikerült megvillannia két hete, a fiúk között 5. lett, a felnőttek között pedig 65., Darryl Fittonnak sikerült csak megállítania. A tegnapi napjuk nem sikerült ilyen jól, Barnabás és Áron is elveszítette első mérkőzését, Jamie Peetoome és Luke Durham ellen.

A férfiak mezőnyében is két magyar indult. A magyar bajnokság idei ezüstérmese, Rucska József és a korábbi Soft Nemzeti Liga bajnok, Melisek Zsolt. Zsolt már az első körben tábla elé állt holland ellenfelével, Toon Greebe-vel, az eredmény pedig sajnos 0-3, így ő hamar búcsúzni kényszerült. Nem sokkal jutott tovább Rucska Józsi sem, aki a második körben került először a táblához. Remekül küzdött Józsi, de a filippínó Paolo Nebrida jobbnak bizonyult, 1-3 lett a vége.

rucska_2.jpg

Ennyit a magyarokról, nézzük mi történt még tegnap:

Az amerikai Larry Butler már az első körben vereséget szenvedett az idei PDC UK Openről megismert Barry Lynntől, aki végül éppen csak lecsúszott a TV-s szakaszról, Norbert Attardtól kapott ki döntő szettben.

Az idei Kircheim Open döntőjében Bezzeg Nándit legyőző Daniel Zygla a 144 között kapott ki Oskar Lukasiaktól, akit ma láthatunk majd, ugyanis megnyerte csoportját.

A PDC Vb-ről nem sokkal lecsúszó osztrák Hannes Schnier erről a TV-s szereplésről is éppen csak lecsúszott, a tábladöntőben kapott ki Kiley Edmundstól.

A 2004-es BDO világbajnok, Andy Fordham is váratlanul korán kiesett, a 256 között Alex Jensen jelentette a végállomást számára.

Az angol Gary Robson csoportjának esélyese volt és ehhez méltóan is játszott, négy meccse során mindössze két szettet bukott, a döntőben honfitársát, David Airey-t verte 3-1-re.

A lettek kiválósága, Madars Razma is remekül menetelt, egészen a tábladöntőig, ahol az ír John O’Shea fosztotta meg a mai folytatástól.

A holland Jimmy Hendriks a 144 között búcsúzott, Neil Duff verte meg döntő szettben. Duff ugyanígy végzett további két ellenfelével is, hogy ma a képernyőn is látható legyen.

A PDC European Tourokon megismert Martin Schindler a legjobb 144 között vérzett el, míg a Melisek Zsoltot legyőző Toon Greebe a döntőben kapott ki az ausztrál Raymond Smith-től.

A tegnapelőtt is kiválóan dobáló Dave Parletti ezúttal túljutott a legjobb 48-on/32-n(akkor Andy Fordham állította meg), sima 3-0-val intézte el Daniel Larssont, ami a mai TV-s szereplést jelenti neki.

James Hurrell is a mai szakasz résztvevője, miután döntő szettes mérkőzésen átküzdötte magát a volt PDC-s Gino Vos-on, majd Kyle McKinstry-n is a döntőben.

A tavalyi VB döntőse, Jeff Smith könnyedén jutott el a legjobb 48-ig, az első körben még döntő szettre kényszerült, de a következő két meccsén nem kegyelmezett. Ellenfele a kétszeres világbajnok, a Gróf, a Vámpír, azaz Ted Hankey. Nagy meccset játszottak, végül döntő szettben Jeff Smith jutott be a mai TV-s részbe. Unbelievable Jeff!??? Majd kiderül!

jeff.jpg

Thomas Junghans tegnapelőtt megverte Rucska Józsit, tegnap viszont vereséget szenvedett Alan Soutartól a 272 között. Mentségére szóljon, hogy Soutar be is jutott a mai folytatásba. Honfitársa, Ross Montgomery ezt már nem mondhatja el magáról, ugyanis a 144 között kiesett.

A lengyel Krzysztof Ratajski a tőle elvárható módon menetelt előre, míg a 80 között nem találkozott mindenki kedvencével, az Ezüsthátú Tony O’Shea-vel. Rittyentettek nekünk egy kitűnő mérkőzést, ami végül döntő szettbe torkollott és az angol úr sikerét hozta. O’Shea sokáig nem örülhetett, ugyanis a belga Davy van Baelen a következő körben kiejtette, így ő jutott tovább a televíziós szakaszba.

tonyoshea.jpg

Lássuk a mai nap programját, azaz a legjobb 32 párosítását:

Glen Durrant - Norbert Attard

Martin Phillips - Davy van Baelen

Wesley Harms - Raymond Smith

Darius Labanauskas - Steve Alker

Martin Adams - John O’Shea

Brian Dawson - Jeff Smith

Jim Williams - Robert Allenstein

Jamie Hughes - Gary Robson

Danny Noppert - Kiley Edmunds

Richard Veenstra - Alan Soutar

Mark McGeeney - James Hurrell

Scott Waites - David Copley

Dean Reynolds - Neil Duff

Darryl Fitton - Dave Parletti

Geert de Vos v Michael Meaney

Scott Mitchell - Oskar Lukasiak

Remek napnak nézünk elébe, az összes mérkőzés megtekinthető lesz a Winmau TV-n.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr812016433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása