9 Nyíl

Aki saját hazájában sem lehet próféta

2016. december 06. 16:00 - Denis Potvin

A holland darts rajongókat, de tulajdonképpen mindenkit meglepett a Holland Olimpiai Bizottság döntése. Öt jelöltet neveztek meg az Év Sportolója díjra és nem kis meglepetésre Michael van Gerwen neve nincs a listán. Ráadásul a liberális gondolkodásáról oly híres holland elnök egy ósdi dumával magyarázta a döntést.

Hétfőn hozta nyilvánosságra a Holland Olimpiai Bizottság, a NOC annak az öt sportolónak a nevét, amelyek közül majd kiválasszák az év legjobbját. Az öt jelölt: a Formula 1-es pilóta, Max Verstappen, a kerékpáros Tom Dumoulin, az olimpiai bajnok vitorlás Dorian van Rysserlberghe, az úszó Ferry Weertman, valamint a gyorskorcsolyázó Svan Kramer. 

mvg1.jpg

És akkor hallgassuk meg, illetve olvassuk Jeroen Bijl, NOC-elnök magyarázatát, vagy inkább magyarázkodását. Dartsos azért nem lehet a jelöletek között, mert olyan nem olimpiai sportágat űző kerülhet be, amelynek világbajnokságán legalább 55 különböző nemzet vesz rész, és az Ally Pallyban legutóbb 16 ország dartsosai vettek részt.

Persze, az F1-es Verstappen is alapból kiesne ebből, de Bilj egy újabb húzással mentette ki magát a csávából, az F1 az autó-motorsportba tartozik (értsd úgy, hogy cross, rally, talán még a gokart is), amely bőven meghaladta idén a kritériumként szabott 55 nemzetet. Aztán még Bijl odabökött egy durvát: "Ráadásul Gerwen a legfontosabb trófeát, a világbajnoki címet meg sem nyerte idén."

Nesze neked. 

A holland Darts Szövetség máris kiadott egy nyilatkozatot, amelyben jelezte órási hibát követett el a NOC, amellyel a darts megbecsülését is mélyen aláásta, arról nem is beszélve, hogy Gerwennél több fontos versenyt egyetlen holland sportoló sem nyert idén. Lehet, hogy sosem fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5612027733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása