9 Nyíl

APA KEZDŐDIK!

2016. december 15. 10:58 - Lampard08

5 kérdés, mindegyikre 6 válasz: azaz a szerkesztőség megpróbált a vébével kapcsolatban pár témában dűlőre jutni. Válaszainkból kiderül, hogy vajon MvG eljut-e a döntőig, Phil Taylort ki hányadik körig várja és nem mellesleg meglepetés játékosokra is tippelünk. Tessék velünk a kommentek között vitatkozni, vagy egyetérteni! Egy biztos, ma elkezdődik valami...

czleoquxcaas7ae.png

Ki nyerheti az idei vb-t és kik játsszák majd a döntőt?

Major Árpád Levente: Az idei év alapján nem túlzás talán, hogyha azt mondom toronymagasan Michael van Gerwen az esélyes a győzelemre. Brutális volt idén, minden összejött neki szóval nem lenne meglepő ha másodszor is felülne a trónra. Viszont tavaly és tavalyelőtt is nagy esélyes volt mégsem nyert, tehát a többieknek is van némi remény. A döntőbe (némi elfogultsággal) Peter Wrightot várom, a ranglista 3-ik helyét nem ajándékba kapta, és mióta megtalálta az ideális nyilait, azóta szépen teljesít. És nincs is olyan borzalmasan nehéz ága, papírforma szerint Gary lenne az ellenfele az elődöntőben, akit talán most le is tudna győzni (új nyila van a címvédőnek és szemüvegben kénytelen játszani, amiket azért szoknia kell). Szóval nálam egy Mvg – Wright döntő a tipp.

Seres István: Én remélem, hogy Taylornak sikerül a 17-ik, még mielőtt visszavonulna, neki ez most presztízs kérdés, ezért nagyon felkészült. Adrian Lewis lesz az ellenfele - ha jól számoltam :D

Viking958: Egyértelmű favorit MvG. Meglátjuk idén elfárad-e.. Ellenfele szerintem Peter Wright lesz, aki ismét remekül dobál.

adam_f: Nehéz kérdés, mert igazából sok esélyese van a mostani vb-nek. Ott van a mostani bajnok Gary Anderson, a tizenhetedikre hajtó Phil Taylor, és a nagyon komoly évet maga mögött tudó MvG. Úgy gondolom, hármuk között dőlhet el az idei vb, így konkrét nevet nem is mondanék, mert nem örülnék annak, ha esetleg nem jönne be a tippem. Hogy kik játsszák a döntőt? Örülnék egy Anderson – Taylor visszavágónak, de amíg nem érünk oda, addig még semmi sem biztos.

Lampard08: Gerwen remek évet zárt, de valahogy azt érzem, hogy nem sikerül feltennie az i-re a pontot. Sokan tippeljük azt, hogy Wright-MvG döntő lesz, ezt osztom én is, de amondó vagyok, hogy Peter Wright bizony idén meg is nyeri a vébét!

Denis Potvin: Michael van Gerwen be fogja húzni, évek óta ott van, az utolsó két vb nem jött ki neki, most ki fog. Nem fáradt bele abba, hogy idén agyonnyerte magát. Nagyon súlyos a felső ág, így szerintem alulról Gary Anderson fog odaérni.


Meddig juthat idén Phil Taylor, esetleg összejön-e neki a 17. cím?

Major Árpád Levente: A sportág legendájától nem lenne meglepő ha megnyerné, de mivel már benne jár a korban és néha megremeg már a keze, így azon sem csodálkoznék ha mondjuk a 16 között búcsúzna. Nehéz megmondani mire lehet képes Phil bácsi, őt nem szabad leírni, hihetetlen rutinja van, őt igazán nehéz meglepni és ha valaki akkor Ő pontosan tudja, hogyan kell egy világbajnokságra felkészülni. Idén is azért csak megnyerte a Bajnokok ligáját, az Osztrák Opent és a World Cupot is, tehát ezek mutatják, hogy ott van még a szeren az „Öreg”. Summa- summarum a kérdésre válaszolva szerintem nem fog nyerni, de a legjobb 8 közé azért be fog jutni.

Seres István: Döntőig, és megnyeri.

Viking958: Nem fog neki összejönni, most azt mondom, hogy Barney fogja megállítani a negyeddöntőben.

adam_f: Úgy gondolom, hogy 56 év ide, vagy oda, Taylor még mindig tud valami újat, váratlant húzni, amire a többiek nem számítanak. Bízom benne, hogy esetleg elér a fináléba, s ha már ott lesz, biztos mindent megtesz a győzelemért. Ha ne adj Isten mégsem sikerülne neki, még az elődöntőt fixnek veszem tőle.

Lampard08: Elődöntőig fog menni szerintem, de ott lesz a végső állomás számára. Vele kapcsolatban csak is a maximális respect jut az emberek eszébe, teljes joggal. Többször is utalgatott idei interjúiban, hogy a mostani vébé lehet számára az utolsó, valami azt súgja, hogy ez így is lesz és egy meccs utáni nyilatkozatában fogja ezt bejelenteni.

Denis Potvin: Nem! Túl sokszor gondol a búcsúra az öreg, bár voltak szenzációs eredményei idén is, nem annyira motivált. Lehet, hogy már a harmadik körben Huybrechts is megveri, főleg a belga idei teljesítményét elnézve, még akkora meglepetés sem lenne.

phil-taylor-the-power-darts_3798220.jpg

Melyik első fordulós meccset várod a legjobban?

Major Árpád Levente: Erre a kérdésre könnyen válaszolna bárki, hiszen mindenki a kedvenceit várja a legjobban. Nálam Peter Wright mérkőzése a leginkább várt esemény, ahol majd „selejtezős” ellenféllel fog összecsapni. Egy szomorú meccsem is lesz, hiszen a TOP 3 kedvencemből ketten egymás ellen fognak játszani, nevezetesen Stephen Bunting és Darren Webster. Akármi lesz a vége az egyik szemem sírni, a másik pedig nevetni fog. (És Liverpool szurkolóként minden hozzám hasonlóan vörös szimpatizáns dartsos mérkőzését is várom, nevezetesen a Huybrechts tesókét, Jamie Cavenét, Robbie Greenét, Jamie Lewisét, Devon Petersenét.)

Seres István: Simon Whitlock (17) - Borisz Kolcov/Dragutin Horvat, mivel Whitlock a kedvencem.

Viking958: Két meccset várok igazán, az egyik a Barneveld – Green, az lehet az egyik legerősebb páros. A másik várt meccsem a Cullen – Cadby, mert nem kérdés, hogy Cadby túljut-e Sunon.

adam_f: Most aztán megfogtál! :D Nagyon jó meccsek lesznek már a kezdetekben is, és elég sok van, amit szívesen megnéznék közülük. Reyes és van den Bergh összecsapása pikáns lehet, mint ahogy a Smith-Evans párharc is (tutira rövid meccs lesz), és még nagyon érdekel a fülöp-szigeteki Gilbert Ulang menetelése is, de a legjobban természetesen „márkatársam”, Josh Payne szereplésére leszek kíváncsi, aki Terry Jenkins ellen csap majd a húrok közé.

Lampard08: Smith-Evans párharcot nagyon várom, de a van der Voort - Max Hopp találkozóra is hangolok már! Szerintem mind a kettő meccs parádés lesz.

Denis Potvin: Whitlockra vagyok kíváncsi, hogyan tud visszakapaszkodni, és érdekes lesz számomra a Dave Chisnall-Rowby-John Rodriguez meccs is. Meglepetést szimatolok.


Ki lehet az idei év "sötét lova", nagy meglepetése?

Major Árpád Levente: Na erre a kérdésre szinte lehetetlen válaszolni. Tudjuk jól, hogy minden évben akadnak meglepetések és akadnak olyanok akiktől nem várná az ember a jó szereplést és mégis tudnak két-három kört is menni. Idén két ember van akitől én valami nagyobb dobást várnék a „kisebb” nevek közül. Chris Dobey többször megmutatta már, hogy van jövője a sportban és, hogy jó tanítványa Garynek, így én tőle várnék egy nagy dobást. Nem lennék meglepve ha Joe Cullen is „villantana” valamit, nemegyszer már a nagyok levesébe is „beleköpött” és ért el jó eredményeket, viszont a világbajnokságokon eddig nem sok babér termett neki. Mostanra viszont már lett rutinja, így tőle is várnék egy kisebb-nagyobb meglepetést. (James Wilson és Steve West is igazi sötét lovak, idén „komolyan” megérkeztek a PDC-be (túl a negyvenen) és ez az évük bizakodásra adhat okot. Nem lennék meglepve ha ők elsurrannának mondjuk a 16-ba.)

Seres István: Szerintem egyik sem, a nagyok végig söpörnek, a legjobb 8-ban Anderson, Lewis, Suljovic, Chisnall, Wade, Wright, Taylor, van Gerwen nevét találjuk majd.

Viking958: Egyértelműen Corey Cadby, idén már többször bizonyította, hogy remek játékos. Ha a második körben Lewison is túljut, akkor előlép a világbajnokság egyik esélyesévé (nálam).

adam_f: Josh Payne. Nálam egyértelműen ő lehet a surranópályán befutó játékos. Nagyon kiegyensúlyozott idényt tudhatott maga mögött, és úgy érzem, sok borsot törhet a tapasztaltabb játékosok orra alá, ha kellőképpen motiváltan és alázatosan játszik majd.

Lampard08: Benito van de Pas és Kim Huybrechts. Mind a ketten remek idényen vannak túl és vannak annyira rutinosak már, hogy a “könnyebb” (ha egyáltalán van ilyen) ellenfeleken túljussanak, míg a “nagyokat” megizzasszák. Big Bentől kifejezetten azt várom, hogy mondjuk a legjobb 4 között is ott találjam a nevét, és ha így lesz, akkor az első kérdésre adott válaszomat már is tekinthetjük sztornónak, hiszen a holland lép elő abszolút esélyesnek nálam.

Denis Potvin: Én a belga Kim Huybrechtsre tippelek.


Melyik kiemelt játékos eshet ki az első fordulóban?

Major Árpád Levente: Mervyn King hiába nagy név, az idei éve nem úgy sikerült ahogy szerette volna, és Steve West ellen egy bukta engem nem igazán lepne meg. Jamie Cavennek is van esélye gyorsan hazamenni, hiszen Ő Kevin Painter ellen küzd majd, és bár Painter túl van a fénykorán, de nem kizárt, hogy összekapja magát. Az pedig motiválhatja a Művészt, hogyha minden úgy alakul a legjobb 32 között majd Phil Taylorral összecsaphat. Michael Smith kiesése nagy meglepetés lenne én mégis érzek rá esélyt. Bully Boy idén nem zárt túl fényes évet és Ricky Evans ellen nagyon nehéz dolga lesz. Rapid Ricky stílusa nem mindennapi, még Smithnél is gyorsabban dob, és lehet, hogy az idei évi kudarcok és Evans stílusa túl sok lesz Smithnek. Justin Pipe és Vincent van der Voort korai buktája sem okozna nekem komoly meglepetést, előbbinek Chris Dobey, utóbbinak Max Hopp jutott ellenfélül. Két ifjú titán ellen nem lesz könnyű dolguk.

Seres István: Jamie Lewis, ki fog kapni Mick McGowan-tól.

Viking958: Cullen, Reyes és Pipe. De Dolannak sem lesz könnyű dolga, ahogy Kingnek sem. Zárójeles megjegyzésként pedig idetenném még Michael Smith-t és Robert Thorntont is, akik idén borzasztó formában vannak.

adam_f: Nehéz itt is konkrét nevet mondani, mivel mindenkinek megvan az esélye arra, hogy hamar búcsúzzon, ha nem figyel oda kellőképpen. Ám ha mindenképpen neve(ke)t kellene mondanom, akkor Mervyn King-nek, Mark Webster-nek és Cristo Reyes-nek áll nagyon a zászló, hogy nem mennek tovább az első körnél. Ha netán másképpen alakulna a dolog, azzal csak mi, nézők nyerhetjük a legtöbbet. :)

Lampard08: Szerintem Terry Jenkins hamar búcsúzni fog és Mervyn King-nek sem terem sok babér az első körben...és lehet, hogy ezért sokan nem fognak szeretni, de Barney se biztos, hogy túljut az első körön, Robbie Green kemény ellenfél lesz.

Denis Potvin: Lesz egy pár a 32-ből, mondom sorba: Reyes (32.), Van der Voort (20.) Terry Jenkins (18.), Justin Pipe (26.), Steve Beaton (27), talán ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1612047251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása