9 Nyíl

Ömlik a pénz a PDC-be

2017. január 26. 09:08 - Denis Potvin

Mennyire irigyeljük a Barry Hearn irányította szervezetet. Az egészen kiváló sportpromoter tényleg felvirágoztatta a dartsot. Amit ígért, azt megtette és ezzel még korán sincs vége. 2016-ban, a nyolc legmagasabb pénzdíjas versenyből hatnál még többet kerestek a játékosok. Akárhol is indultak, akárhol is végeztek, majdnem mindenki több pénzt vihetett haza a versenyekről. Persze ezzel együtt az érdeklődés, a nézők száma is emelkedett, így nem véletlen jöttek a szponzorok is.

pdc-chairman-barry-hearn-lawrence-lustig-pdc_17iiq3opuao0h1xld0qhaxyjz1.jpg

„Michael van Gerwen emelte a lécet és persze ez rajta kívül is mindenkinek jót tett. Mert a nyeremények is emelkedtek, folyamatos a fejlődés – mondta Hearn.

Ott van az út, és mindenki az ő példáját követné. Jönnek a fiatalok, a juniorok, az ambiciózus játékosok, akik szeretnék ugyanezt az utat végigjárni. Az a célunk, ha nem is lesz első valaki, csak 16., 32., vagy éppen negyvenedik, akkor is megérje versenyezni. Gondoljunk bele, 2017-ben 11,2 millió fontot osztunk szét. Azt hiszem, ez aztán a növekedés."

A PDC tovább folytatja a terjeszkedést – és ezt mi mondjuk – ennek jó hatásai lehetnek a mi régiónkra is. Már nem csak a Távol-Kelet, Ausztrália és Új-Zéland, hanem Oroszország, a balti államok is a célpontba. Mi hisszük, hogy rövidesen Közép-, és Kelet-Európa is célkeresztbe ér.

„A globális fejlődés egy hatalmas része a növekedésnek, ez volt a stratégia terv az elmúlt években, most pedig megvalósítjuk. A World Series of Darts ellátogat megint majd Las Vegasba. Nagyon érdekes volt látni, hogy a múlt heti, Qualifying School versenyünkön hány országból érkeztek próbálkozók. Ez a fejlődés.”

Szólj hozzá!
Címkék: darts 9nyil PDC

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7512156315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása