9 Nyíl

Taylor győzelemmel kezdte élete utolsó Mastersét

2017. január 28. 06:24 - Denis Potvin

Unibet - The Masters - első nap (összefoglaló)

Négy, viszonylag sima meccsel kezdődött Milton Keynes-ben a Unibet által szponzorált The Masters, 2017 első komoly versenye. A leginkább Phil Taylor meccsét várták sokan, hiszen a legenda nem sokkal a meccs előtt jelentette be, hogy visszavonul az idény végén. Nos, Taylor, majd Gary Anderson is simán ment tovább. Aki lemaradt a meccsekről, nálunk megnézheti. Nézzük a részleteket.

the-unibet-masters_1ohav2dxpooci10smdl8lewekk.jpg

c3nguj9xuaaawwk.jpg

Raymond van Barneveld-Dave Chisnall: 10-5

Pedig Chizzy adta meg az alaphangot, egy ragyogó 12 nyilas, 122-es befejezéssel nyitva brékelt, majd a saját kezdését s hozta. De Barney-t nem lehetett kizökkenteni a nyugodtságából. Úgy egyenlített, hogy több mint kétszázas hátrányt dolgozott le, mert Chisnall képtelen volt kiszállni előbb 57-ről, aztán 10-ről, aztán D1-gyel sem. Ez megzavarhatta, meg az is, hogy utána a holland elképesztő, tíznyilas leget produkált (180, 137, 168, és a végén D8). És innen nem volt visszaút Chizzynek, Barney 7-2-ig ment el, közben olyan leget is produkálva, ahol hátsó pályáról, 12 nyíllal fejezte be úgy, hogy közben egyet el is rontott. Hét elveszített leg után nyert megint Chisnall, de Barney érezhetően ekkor már csak arra törekedett, hogy a saját kezdéseit hozza. Így is tett, és a végén D16-tal lezárta a meccset.

chisnall-barney.jpg

Phil Taylor-Michael Smith: 10-6

Jött a Legenda, az utolsó versenyeinek egyikén szereplő Phil Taylor, és talán éppen tiszteletből, de Michael Smith megilletődötten kezdett, majd egészen elképesztő játékkal, hihetetlen jól kiszállózva négy leget hozott egymás után. Ráncolta is a homlokát az öreg, majd talán az is megfordult a fejébe, hogy azért így mégsem illene búcsúzni a The Masters-től. Összekapta magát és 5-4-ig meg sem állt. Nagyon jól dobált mind a két versenyző, majdnem minden leg 4-5 körösre sikeredett, és úgy nézett ki, ebből egy szoros kis meccs lehet, főleg 5-5 után. Taylor aztán húzott egy nagyot, három leget is behúzott egymás után, Smith még szépített, de az utolsó két parti is Tayloré volt. Egészen elképesztő átlagok, Taylor 104,8-cal, Smith pedig 100,42-vel zárt.

taylor-smith.jpg

Gary Anderson-Benito van de Pas: 10-3

A világbajnoki döntőben elszenvedett kudarc után sokan voltak kíváncsiak arra, hogy Anderson miképpen dolgozza fel a történteket és ebben most egy remek partnert talált magának Benito van de Pas személyében. A skót megmutatta, hihetetlen formában van most is. Igazából 3-2-ig volt szoros a meccs. Anderson ezután 8-2-re lépett el, és a végén nagyon simán, 10-3-ra nyert. Zseniális, 109,74-es átlaggal zárt, tizenegy olyan három nyila volt, ami 140 felettit ért és a legvégén, nagyon stílusosan egy 142-es kiszállóval fejezte be a meccset.

anderson-vandepas.jpg

Peter Wright-Ian White: 10-5

Az első nap legalacsonyabb győztes átlagát hozta ez a meccs, ami azért így is 96,56 lett. Szóval ne intézzük el egyetlen kézlegyintéssel. Wright kezdett bele jobban inkább és 2-0-ra elment. 6-4 aztán mindenki hozta a saját kezdését, mondjuk úgy biztonsági játék volt, biztos kiszállókkal. Aztán három brék után érezhető volt, hogy Wright itt és most le akarja zárni a történetet. 8-5 után egy saját kezdés és egy újabb brék a meccs végét jelentett. Ian White nem tudott közelebb kerülni egyenlőre az elithez és az első körben búcsúzott.

wight-white.jpg

Szombaton újabb négy meccset rendeznek, amellyel kialakul majd a negyeddöntő mezőnye. Ezeken a meccseken lehet majd izgulni:

Mensur Suljovic (8) - Jelle Klaasen (9)

James Wade (5) - Robert Thornton (12)

Michael van Gerwen (1) - Simon Whitlock (16)

Adrian Lewis (4) - Kim Huybrechts (13)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2812161591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása