9 Nyíl

Az öt mesterlövész - és a többiek?

2017. április 05. 12:36 - Viking958

Véget ért az alapszakasz első köre, azaz kilenc fordulón vannak túl a világ legjobb játékosai. Klaasentől és Huybrechtstől elbúcsúztunk, a következő hét forduló tétje pedig nem más, mint a rájátszásba kerülés.

dd829616446f51ffb2d8ecea5be3cd82.jpg

Statisztikai elemzésünket kezdjük a tabellával. Az élmenők hozták a meccseiket, így kicsit elszakadtak a többiektől. Az első 5-be még Lewisnak adok esélyt odaérni, a rájátszáshoz is van halvány sansza, viszont Wade és Chisnall talán már csak a becsületéért játszhat, annyira messze vannak, és annyira nem mutatnak jó formát.

pltabella_8.png

A kiszálló statisztikáinkat kicsit visszavágtuk időhiány miatt, viszont helyette egy összefoglaló táblázatot hoztam nektek, ahol hetekre lebontva nézhetjük meg egyes játékosok teljesítményét a külső körön.
Gary Anderson és Michael van Gerwen kimagaslik a mezőnyből, egyedül ők voltak képesek a parádés 7/9-es teljesítményre. Wrightnak volt egy közel azonos mutatója azon a bizonyos napon, amikor a 119-es átlagot dobta, de azóta visszatért a középmezőnybe kiszállózás terén.
A két leggyengébb teljesítményt a két kiesőnk nyújtotta, ha elkezdünk okoskodni, talán pont emiatt estek ki? Huybrechts esélyes, legalábbis két pontot biztosan ezért bukott Taylor és van Gerwen ellen.

kiszalloplossz_8.png

A kilencedik játéknapon csak a Repülő Skótnak sikerült 100 feletti kiszállót dobnia, ráadásul kettőt is, így tetemes előnyre tett szert az üldözőkkel szemben. Amit még megláthatunk, hogy a tabella öt legjobbja áll az első öt helyen.

magaskiszallo_7.png

Az átlagok tekintetében szinte semmi változás nem történt az előző héthez képest, Wade rontott nagyot egyedül, köszönhetően a 85 alatti játékának, és ezzel vissza is csúszott az utolsó előtti helyre. Az összátlag 97,34-ről 97,30-ra csökkent, Érdekes, hogy van Gerwen mennyire parádésan játszik idén, de így is bőven gyengébb tavalyi önmagánál, akkor 108,96 volt az átlaga ugyanezen szakasz után. Megfigyelhetjük itt is, hogy az öt éllovas ebben is kiemelkedik a többiektől.

platlag_6.png

Érdemes rápillantani következő táblázatunkra is, ugyanis láthatjuk, hogy Mighty Mike mind a 9 meccsén 100 feletti átlagot hozott össze. Ando sincs messze tőle a maga 8 ilyen teljesítményével, viszont a többiek együtt nem dobtak annyiszor 100 felett, mint ők ketten. Az egyedüli, akinek ez egyáltalán nem sikerült, az Jelle Klaasen. Talán legközelebb, de lesz legközelebb?

100_1.png

Végül lássuk ismét a 100+ dobások táblázatát, amit továbbra is James Wade vezet azzal a brutális 164 100+nak köszönhetően. A legtöbb 140+ dobásokat toronymagasan MvG vezeti, 11-gyel dobott többet, mint az őt üldöző Peter Wright, aki 1 meccsel, azaz 10 leggel kevesebbet játszott a hollandnál. A legtöbb 180 továbbra is Barney nevéhez fűződik, de Chizzy, Gerwen és Ando is ott lohol mögötte.

tons_6.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4712403101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása