9 Nyíl

A Players Championship a kilencnyilasokról szól

2017. április 30. 23:03 - Denis Potvin

Players Championship 10 (összefoglaló)

Most Peter Wright mutatta meg, hogyan kell perfekt leget produkálni, Gary Anderson pedig azt, hogyan kell Players Championship-et nyerni. A skót világbajnoknak furcsa lehet ez a siker. Idén hetedszer indult, még február 26-án volt első, azóta a második ilyen versenyt nyerte meg. Azt a Peter Wrightot győzte le, aki a hétvége második kilencnyilasát dobta meg. Hiába, aki profi, az profi. És Wright lehet valaki most, tényleg. Olyan teljesítményt nyújt ebben az évben, amit csak egyetlen ember tud eddig felülmúlni, akit most éppen Anderson intézett el. Nézzük a lényeget.

c-rme-jwsaelx5u.jpg

Az első körben a kiszállók legnagyobb vesztese Cristo Reyes, aki David Pallett ellen esett ki. Simon Whitlock meglepetésre 6-4-re kikapott Jonathan Worsley-től. Voltak azért még nagy búcsúzók: Andy Hamilton, Daryl Gurney, Dimitri van den Bergh, Stephen Bunting, de úgy nézett ki, hogy James Wade is menne mielőbb haza, neki a fiatal Ted Evetts jelentette egy 6-5-tel a végállomást.

A második körben igazán meggyőző különbségek voltak. Nem így, de kiesett mind a két Huybrehts. Aztán a harmadik forduló hozta igazi csillaghullást. Most csak felsoroljuk: Jelle Klaasen, Dave Chisnall, Kyle Anderns, Robert Thornton, Mensur Suljovic, és Josh Payne búcsúzott.

Aztán Gary Anderson olyat tett, amelyet ebben az évben csak kevesen. Megállította Michael van Gerwent, 6-4-re győzte le, Adrian Lewist Jonny Clayton verte, Ian White megint nagyot melózott és bekerült a legjobb nyolcba, ahol aztán a döntő legben kapott ki Michael Smith-től.

A negyeddöntők aztán betyáros csatát hoztak, kivéve az Anderson-Clayton meccset, ott a skót hatot nyert rgymás után, De Wright és Smith is csak az utolsó leget nyerte meg, Steve West pedig a márciusi PDPA Players Chamionship után ért el újra ekkora sikert, mármint, hogy elődöntőzhetett.

És akkor jött a Wright-Smith meccse, amelyet Wright 6-3-ra nyert meg és nem mellesleg megdobta a hétvége második kilencnyilasát is. A másik ágon Anderson 6-2-vel intézte el Westet. A döntőben Anderson már 3-0-ra is vezetett, majd 5-1-re, innen zárkózott Wright, de ma a két skót csatáját Anderson nyerte, aki pályafutása során 18. alkalommal nyert Player Championship versenyt. Szép volt.

Negyedik forduló:

Gary Anderson 6-4 Michael van Gerwen
Jonny Clayton 6-5 Adrian Lewis
Alan Norris 6-5 Darren Johnson
Steve West 6-5 Robbie Green
Peter Wright 6-4 Jermaine Wattimena
Ryan Searle 6-4 Simon Preston
Ian White 6-4 Benito van de Pas
Michael Smith 6-1 Justin Pipe

Negyeddöntők:

Gary Anderson 6-0 Jonny Clayton
Steve West 6-3 Alan Norris
Peter Wright 6-5 Ryan Searle
Michael Smith 6-5 Ian White

Elődöntők:

Gary Anderson 6-2 Steve West
Peter Wright 6-3 Michael Smith

Döntő:

Gary Anderson 6-3 Peter Wright

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3912470185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Genius2 2017.05.04. 21:25:36

Nézve ezt a kilencnyilast, ezek "zárt kapuk" mögött játszanak?? Mi ez a fekete háttér? Szurkolók sehol? Világosíts már fel, ez miért van???

Denis Potvin 2017.05.04. 21:29:42

@Genius2: Vannak tv-s meccsek, amikor színpadon, közönség előtt tolják. A Players Championship nem ilyen. Itt nincs tv, csak stream és nincsenek nézők sem, mert nincs színpad. A PCh döntője tv-s meccs lesz.
süti beállítások módosítása