9 Nyíl

Így nőtt Gerwen a teljes mezőny fölé

2017. június 12. 20:00 - Denis Potvin

European Darts Matchplay - statisztikák

Kanyarodjunk még egy kicsit vissza a hétvégére és statisztikázzunk még egy kicsit. Most szögezzük le, nem véletlen, hogy Michael van Gerwen megint tornát nyert. A hétvége top10-es átlagai között négyszer is szerepel a neve. Ez, valamint minden további más a hajtás alatt, a Red Bit jóvoltából.

edm.jpg

dcehbwlxoaalm4j.jpg

Michael van Gerwen tehát 107,68-as átlaggal abszolválta a hétvége legjobb eredményét, tényleg lenyűgöző és még így is az, hogy a döntőben azért Mensur Suljovic több mint négy pontot rávert (ez jelentette amúgy az osztráknak a második legjobb leget).

dcevcctxkai6m6c.jpg

A másodikban a statisztikai mutatók az egyes körökre lebontva. Ez talán azért is érdekes, mert jól látszik, hogy a döntő felé haladva egyenes arányban nőttek a mutatók is. A torna amúgy 91,67-es összátlagot hozott.

dcewlfoxkaesnko.jpg

Bár ezt a 91,67-es átlagot végül 91,71-es átlagra korrigálták, de így sem lett meg az idei csúcs, amelyet még mindig a ET negyedik állomása, azaz a sindelfingeni torna tart, 93,12-vel.

dcexmwrw0aixmac.jpg

A következő tábla a legkülönbségeket mutatja, amelyben Peter Wright még mindig megelőzi Michael van Gerwent, de a különbség már csökkent, a skót most gyengén szerepelt és hamar kiesett, így nem tudta a különbséget növelni.

dcejjmgwsaqyg4a.jpg

Mindenki jól ismeri a Premium Dart Data egyedi stílusú statisztikáját is, amely a döntő meccs összes dobásáról, valamint a belőlük levonható számszerű következtetéseket tartalmazza. Ezt is ajánljuk, akik szeretnek elemezni és ezekből következtetéseket levonni.

dcg4uklxsaam7g8_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5012587509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása