9 Nyíl

Már van egy 4. helyünk a soft Eb-n...

2017. június 13. 17:17 - Denis Potvin

EDU Európa-bajnokság 2017 - Caorle (ami eddig történt)

...és egy B csoportos első hely is. És már egy aranyérmünk is, ráadásul úgy, hogy a soft Eb-k történetében először történt címvédés. A magyarok szépen belakták a csodálatos Adriát. Népes küldöttségünk vesz részt az olaszországi Caorléban, a 2017-es soft Európa-bajnokságon. A küzdelmek szombaton kezdődtek és péntekig tartanak, de az első három nap után már komoly sikerekről tudunk beszámolni.

plakatcaorle-a4-2017.jpg

Az első napon, a warm up után a női és férfi 301 master out szerepelt a programban. Ez a szám nem Eb-szám, bár ez egy furcsa dolog, de ezen a tornán számos nyílt verseny volt. Hogy értsük, pénzdíjért versenyeztek, de nem számított hivatalosan bele az Európa-bajnokságba. A férfiaknál Nagy Csaba végzett a legelőkelőbb helyen, ő a 4. lett. A nők ugyanezen versenyszámában Mézes Barbara, a Prince of Dartsból a lett a legeredményesebb, a 13. helyével.

Persze, azért a tengerpart és napfény sem maradt ki a programból, de vasárnap már a csapatversennyel és újabb 301-es master out-fordulóval folytatódott a program (ez sem Eb-cím, csak nyílt cerseny). Előbb az egyéni versenyek: a férfiaknál Zsíros László a 17. helyen végzett, míg a nőknél hatalmas sikert ért el Németh Éva a BEAC-ból, a legjobb négybe jutott és csak egy német, egy orosz és egy svájci tudta megelőzni.

A női Euro Cup csapatversenyt egy brit együttes nyerte. Tőlünk a Neon Ladies a 13. helyen végzett. A férfiakat három csoportba sorolták, ahol a C csoportban a Pirosarany a második, a Piliscsaba és a Prince of Darts az 5. helyen végzett. A B osztályban a Pestújhely SC megnyerte a verseny, ami külön öröm, hogy egy másik magyar klubbal, a Budapest Boys-szal vívta a versenyt. Az A ligában nem volt magyar induló

A hétfő a férfi egyéni 501 master outtal folytatódott, ahol a Sport DC-s Kovács Patrik egy szép 5. helyet gyűjtött be. A nőknél ugyanebben a versenyszámban Csombok Krisztina a 33. lett. Az U18-asok 501 MO versenyén a mieink a 7. helyet szerezték meg. A férfi krikettben nem sikerült a legjobbak közé kerülni, Balogh Béla volt a legjobb a 33. helyével, a nőknél viszont Ihász Veronika a legjobb tízbe verekedte magát és végül a 9. helyen végzett. A végére maradt két 301 MO, a férfiaknál a magyar színekben induló Christian Kallinger 13., a nőknél Mézes Barbara hasonló helyezése volt a legjobb.

Mielőtt még folytatnánk majd a caorlei sztorit, fontos elmondanunk, hogy a női párosban Ihász Veronika és Horváth Klaudia a vigaszágról verekedte magát vissza, egészen a döntőig. Ha már oda eljutottak, meg is nyerték. Az utolsó kiszálló az alábbi videón, a részleteket majd megírjuk. Most csak annyit mondunk, gratulálunk Veronika és Klaudia! Ez szép volt!!!

Kedden többek között a páros versenyeket rendezik majd meg, de lesz még csapatverseny és sok különböző versenyszám egészen péntekig. Az eredmények között pedig itt lehet böngészni.

19059681_1608990549124578_3383321161990578417_n.jpg

Fotó: Facebook / Mézes Barbara

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7812589733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása