9 Nyíl

A győzelemig repült a Repülő Skót

2017. június 18. 18:46 - Dart Major

Players Championship 14. (összefoglaló)

Steve Beaton tegnapi győzelme után ma újabb fordulót rendeztek a Players Championship-ben. Jött tehát az újabb esély gyűjteni a pénzt és előrébb lépni a ranglistán. Lássuk, hogy ez kinek hogy sikerült.

pdc_players_championship_2.png

Első forduló:

Szokás szerint néhány komoly játékos ma is rögtön az elején elvérzett. Ilyen Stephen Bunting aki 6-5-re kapott ki Peter Jacquestól. Mervyn King rangadót bukott Mark Webster ellen, Jelle Klaasen veresége a Yordi Meeuwisse elleni mérkőzésen jelzi, hogy a Kobra sérülése még nem teljesen jött helyre. Joe Cullen szoros 6-4-es meccsen vérzett el Jeffrey de Zwaan ellen, Steve West ezúttal Devon Petersentől kapott ki 6-5-re. "Big Ben" van de Pas formája továbbra is a bányató mélyén az iszapban, most Steve Hinetól szenvedett viszonylag sima vereséget. A tegnap jól teljesítő Jamie Lewis ma nem tudta megismételni a bravúrt, ebben Jermaine Wattimena akadályozta meg. A slusszpoén a végére: a tegnapi győztes Steve Beaton bicskája hamar beletört a mai napba, nevezetesen Antonio Alcinastól kapott ki 6-5-re. 

Második forduló:

Ez a forduló sem múlt el meglepetések nélkül. Josh Payne kiosztott egy komoly 6-1-es verést Brendan Dolannek, Chizzy 6-5-re kikapott Jimmy Hendrikstől, Michael Smith pedig Jamie Bain ellen szenvedett komoly 6-2-es vereséget. Cristo Reyesnek sem ez lesz élete hétvégéje. Richard North tett róla, hogy ne sokat kelljen ma tábla előtt állnia a spanyolnak. Alan Norris továbbra is gödörben, most éppen Martin Schindlertől kapott ki. A nagyok közül Peter Wright és Justin Pipe is 6-0-ás sikert ért el, tőlük nem sokkal maradt el az Ian White, Mensur Suljovic, James Wade hármas akik 6-1-el léptek a következő körbe.

Harmadik forduló:

Vincent van der Voort visszavágott a tegnapi vereségért az ismét gyengén teljesítő Peter Wrightnak, a vége 6-3. Kim Huybrechts 6-2-vel lépett túl Justin Pipeon, Daryl Gurney 6-1-el intézte el Joe Murnant, Ian White pedig 6-2-es leckét a fiatal Josh Paynenek. Gary Anderson folytatta tegnapi jó játékát, ennek szenvedő alanya Kyle Anderson volt. Darren Webster becenevéhez méltóan játszott és intézte el simán Yordi Meeuwisset. Richard North újra megvillantotta oroszlán körmeit, most éppen James Wade ellen tudott győzni. A nagyok közül megizzadt még Mensur is, neki döntő legre volt szüksége Ron Meulenkamp ellen, de nyert a lassú kezű osztrák.

Nyolcaddöntők:

Igazságosan megoszlottak a sima és a szorosabb meccsek ebben a körben. Gary Anderson 6-2-vel abszolválta Dirk van Duijvenbode elleni mérkőzést. Ian White ugyanilyen arányban győzött Gerwyn Price ellen. Két 6-3-as meccset is hozott a kör, az egyiken Robert Thornton verte Darren Webstert, a másikon Daryl Gurney győzött Wayne Jones ellen. Richard North remeklése folytatódott, 6-4-es győzelme Jamie Bain ellen azt jelentette, hogy ismét a legjobb nyolc közé jutott. Szoros, döntő leges csaták is akadtak szép számmal. van der Voort éppencsak legyőzte Mark Webstert aki meccsnyilat hibázott, Jeffrey de Zwaan némi meglepetésre legyőzte Kim Huybrechtset. Rob Cross is kicentizte a maga mérkőzését Mensur ellen, de sikerrel vette az akadályt.

Negyeddöntők:

Gary Anderson véget vetett Richard North kiváló szériájának és simán bement a négy közé. Bár North egész napos teljesítményére nem lehet panasz.
dcnm4uexsaifmyv.jpg
Robert Thornton úgy látszik kezd magához térni, most ennek Vincent nagyon nem örült. A vége 6-3 a méregzsák skót javára. Ian White és de Zwaan igen szépen egymásnak esett és elhúzták a meccset a végsőkig amit a rutinos angol bírt jobban és nyert 6-5-re, úgy hogy 5-2-re a holland vezetett. Rob Cross és Daryl Gurney is szoros meccset hoztak össze, a Pro Touron jól menő Cross most is nyerni tudott 6-4-re.

Elődöntők:

A két elődöntőben a papírformák jöttek be. Vagyis a világranglistát figyelembe véve az esélyesebb játékos győzelmével ért véget a két meccs. Ian White véget vetett Thornton jó napjának és különösebb nehézség nélkül nyert 6-3-ra.
Gary Anderson pedig úgy verte meg Rob Crosst, hogy mind átlagban, mind kiszállózásban elmaradt ellenfele mögött.
dcnznnww0aesx4r.jpg

Döntő:

Gary Anderson és Ian White tizenkettedik alkalommal csaptak össze karrierjük során. Eddig hét alkalommal a skót legenda tudott nyerni úgyhogy ezért is esélyese volt a mérkőzésnek. Ennek megfelelően kezdett a kétszeres világbajnok, D8-al behúzta a saját kezdését, majd bemutatott egy breaket is. Az "Diamond" kapott esélyt a sorstól, hogy visszavegye elbukott kezdését de elszúrta, és ahogy lenni szokott az ellenfél kihasználta a hibát. 3-0-ra ellépett a repülő skót és ez igen komoly előny volt. Annyira komoly, hogy White nem is tudott mit kezdeni ezzel a hátránnyal, Anderson remekül játszva 6-1-re nyerte meg a döntőt.
dcnigvzxuaadoay.jpg

A mai nap fontosabb eredményei:
32.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8112603895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása