9 Nyíl

Kettőzött motivációval a dupla versenyhétvégére

2017. június 30. 09:31 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 4. forduló és Winmau World Masters kvalifikáció - Érd (beharangozó)

Új versenyhelyszín mutatkozik be a hétvégi steel nemzeti bajnokságban. Ezúttal Érdre látogatnak a magyar férfi és női nyílmesterek, hogy megmutassák a nagyérdeműnek, hogyan is űzik ezt a sportot. Ráadásként vasárnap sem fogunk program nélkül maradni, ugyanis azon a napon szállnak harcba legjobbjaink a Winmau World Masters kvalifikációs versenyén a szabadkártyákért. Hétvégi esélylatolgatónk következik.

erd.jpg

A hétvégén folytatódik tehát a steel egyéni OB. Július első szombatján a sorozatban új helyszínként debütáló Érd Aréna ad majd otthont a magyar mezőny versenyzőinek. Az érdi sportélet központja 2013-ban kezdte meg működését, és olyan rangos versenyeknek adott otthont, mint például az U19-es férfi kézilabda világbajnokság (2013), és a női röplabda Európa-Liga döntő (2015). A létesítmény 1800 fős lelátóval, 100 fős VIP szektorral és 400 fős állóhellyel rendelkezik, szóval magyar mértékkel mérve nagy és korszerű csarnok.

Az Érd Aréna 2016-tól kezdve az Érdi Cápák darts szakosztálya számára is biztosítja az edzés-, illetve a versenyzési lehetőségeket is. Az MDSZ és a helyi klub eredményes tárgyalásokat folytatott a létesítmény üzemeltetőivel, így ebben az évben, mégpedig ezen a hétvégén két versenyt is tető alá tudnak hozni. Az egyik a szombati OB-forduló, míg a másik a vasárnapi Winmau World Masters kvalifikációs verseny lesz.

Ezután nézzük, hogy mi is vár ránk a hétvégén a szombati negyedik forduló előtt: az első három körben a férfiaknál rendre Székely Pál (Soul DC) és Takács Gábor (DÖ-MIK DC) kerültek össze a döntőkben. Az első két finálét Penge nyerte, ám Békéscsabán megtört a regnáló országos bajnok veretlenségi sorozata. Mindketten gőzerővel készülnek az ismételt összecsapásra, hiszen a negyedik döntő összecsapás (persze csak akkor, ha eljutnak odáig a felek) kimenetele talán most lesz a legkiélezettebb. Az összesített állásban jelenleg Penge vezet, a második helyen álló Takinak azonban csak nyolc pont a hátránya Palival szemben. A harmadik helyen Kovács Patrik követi a dömsödiek dobóját, majd Mester Zoltán érkezik a negyedik helyen. Az ötödik és hatodik pozícióban a Győri DC két kiválósága, Rucska József és Ihász Veronika következnek. Szóval kiélezett forduló lesz, annyi bizonyos.

penge_2_1.jpg

Székely "Penge" Pál kettőzött motivációval küzd a hétvégén - cél: megőrizni az első helyet és megszerezni a szabadkártyát

A férfiak mezőnyének élcsoportja a jelenlegi forduló előtt: 

eredmeny_1.png

A nőknél sem egyszerű a helyzet, ugyanis Czipó Vivien (Sport DC) nagyon belelendült a játékba. Ezt már a békéscsabai fordulón mutatott teljesítményével is igazolta, viszont az elmúlt két-három hétben a nemzetközi mezőnyben is rendkívül termékeny időszakot tudhat maga mögött (soft EB-siker Caorléban, győzelem az Austrian Open női és ifjúsági versenyén). Picit lemaradva tőle, de egymástól nem olyan nagy távra követik őt Erdei Nóra (Sport DC), Horváth Klaudia (Győri DC) és Kiss Viktória (Sport DC).

vivi_1.jpg

Czipó Vivien: A hétvégén folytatódhat tovább a tündérmese... 

Vasárnap pedig már a kvalifikációs versenyé lesz a főszerep. A BDO összesen kilenc darab szabadkártyát biztosított a magyar szövetségnek a 2017-es Winmau World Masters versenyére, melyből négyet a férfiak, kettőt a hölgyek között osztanak ki, míg kettőt a fiúk, a maradék egyet pedig a lányok között döntik el, hogy kié lesz. Reméljük, hogy ezúttal is népes küldöttség fogja képviselni hazánkat ezen a rangos versenyen, és szép eredményekkel fognak majd hazatérni.

Természetesen a jövő héten beszámolunk, hogy mi történt a hétvégi fordulóban, valamint a kvalifikációs verseny eredményeit is megpróbáljuk leközölni. Addig is tartsatok továbbra is velünk! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5012627753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása