9 Nyíl

Nyolc kici verszenyző menni Kína...

2017. július 05. 08:51 - matyi96

Shanghai Darts Masters 2017 (beharangozó)

A shanghaji verseny a PDC World Series of Darts eseményének második állomása lesz 2017-ben, mely július 6-án, azaz csütörtökön veszi kezdetét.


shanghai_masters.jpg

A kétnapos tornán tizenhat játékos fog szerepelni: nyolcan a PDC, nyolcan pedig az ázsiai kontinens képviseletében fognak hajítani. 

A PDC játékosok közül ott lesz természetesen a világelső Michael van Gerwen, illetve a skótok első számú játékosa Gary Anderson is. A show biztosítása érdekében a European Tour 8. állomásának hétvégi győztese, azaz Peter Wright is ott lesz Kínában. Meghívást kapott James Wade is, aki kiesett ugyan a második körben ezen a hétvégén, de biztató játékot mutatott a nézők számára, ráadásul tavaly ő játszotta a döntőt van Gerwennel. Wade hétvégi búcsúztatója, mindenki Chizzy-je, Dave Chisnall is részt vesz a versenyen. A nézők nagy örömére - és a mi nagy örömünkre is - nagyobb pihenő után a darts örökös királyát Phil Taylor-t is láthatja a nagyérdemű. Raymond van Barneveld pedig nagy mérföldkőhöz érkezik. Ez lesz ugyanis az első olyan tornája, ahol már a Target játékosaként fog megjelenni. Kíváncsian várjuk, hogyan muzsikál az új felszerelésekkel. Az utolsó játékos a PDC-ből a wales-i Gerwyn Price lesz.

Ázsiai részről a sort a darts egyik legendájának nevével kezdenénk, nem mással, mint Paul Lim-mel. Bizonyára sokan várjuk már, hogy újra lássuk őt játszani a csapat-világbajnokság után. A Target japán játékosa, Haruki Muramacu is megmérkőzik a legjobbakkal. Hong Kong képviselője ezen a tornán Ting-Chi Royden Lam lesz, akit szintén jól ismerhetünk már a frankfurti világbajnokságról. Dél-koreai színekben Pak Hjun Csul fog elindulni. Nos, róla sok információnk nincsen, csak az, hogy fő szakága a soft (mint az ázsiai játékosoknál általában), de talán ezzel nem is okoztunk meglepetést. A versenyen részt fog venni még négy kínai játékos is, akiknek selejtezőt kell vívniuk a szereplésért.

A tavalyi verseny döntőjét, mint már említettük, Michael van Gerwen nyerte, aki James Wade-et tudta legyőzni 8-3 arányban. 

A torna összdíjazása 60.000 font, melyből az első 20.000 fontot tehet zsebre, a második 10-et, a két harmadik pedig 5-5 ezret. A negyeddöntősök 2.500 fontot, míg a legjobb tizenhat között kiesők 1250 fontot kapnak.

A sorsolás egyelőre még nem zajlott le, így ha lesz róla információnk természetesen közöljük veletek. Addig is, ne feledjétek: július 6., csütörtök, Shanghai Darts Masters! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr112640167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása