9 Nyíl

A show visszatér Las Vegasba

2017. július 11. 09:10 - Denis Potvin

US Darts Masters, Las Vegas - előzetes

Hosszú idő után próbál újra piacot nyitni a PDC az Egyesült Államokban. 2009 után a cirkusz visszatér a kontinensre, csütörtöktől szombatig Las Vegasban rendezik a World Series sorozatba tartozó US Darts Masters-t. Sajnos a legnagyobb csillag nem lehet ott, viszont két fiatal - ráadásul nem is angol - játékos bemutatkozhat a sorozatban.

5f1cb49c-8e7a-4989-96af-f01e5ccfd373_2017-us-darts-masters-logo_full.jpg

Mielőtt a hét legnagyobb versenyéről beszélünk, picit elevenítsük fel a dicső múltat. A PDC 2002-ben rendezte az első Desert Classic-ra keresztelt sorozatát Las Vegasban, azzal a nem titkolt céllal, hogy teret nyerjen a kontinensnyi országban is a dartsnak. Legnagyobb igyekezetükre sem sikerült akkora népszerűséget kiharcolni, mint azt tervezték, így 2009-ben le is zárták a sorozatot.

Pedig évről-évre nem kevesebb, mint 126 ezer fontot osztottak ki a résztvevők között, a legnépszerűbb amerikai sportcsatorna, a FoxSports is átvette a közvetítést, mégsem jött össze az áttörés. Pedig olyan nagyságok is nyertek itt, mint Phil Taylor (ötször), Peter Manley, vagy Raymond van Barneveld. A tengerentúliak dicsőségét csak a kanadai John Part öregbítette, aki egyszer nyert, egyszer pedig második lett.

Talán éppen az volt az egyik legnagyobb probléma, hogy amerikai dartsos komolyabb sikert nem tudott elérni. Hiába Phil Taylor és a többi menő, ha hazai versenyző nincs a legjobbak között, akkor már nem is olyan érdekes. 2010-ben még megpróbálkoztak a szervezők a Tropicana World Series sorozattal, de ez nem volt televíziós torna, az érdeklődés is csekély volt, így hét éve végleg lehúzták a rolót.

A PDC idén már alaposabban járt el. Már tavaly nekilátott az esemény promótálásának, és míg a legobb észak-amerikai dartsosok külön versenyt vívnak majd, Európából is a legjobbakat próbálta átcsábítani. Sajnos a legenda, az ötszörös Desert Classic-bajnok, Phil Taylor nem lesz ott.

Az idén visszavonuló világsztár elmondta, már a kínai verseny közben rosszul érezte magát, Gerwen ellen sem volt képes kellően összpontosítani. Viszont a World Matchplay-en ott akar lenni, így egészségi állapotára való tekintettel be kellett áldozni a las vegas-i túrát: "Sajnálom az amerikai rajongóimat, hogy nem lehetek ott. Nagyon vártam, hogy Las Vegasban lehessek, ahol a Desert  Classicon  már számos boldog órát éltem át. Az orvos nem javasolta a hosszú repülőutat, és a World  Matchplay-en mindenféleképp ott akarok lenni, mert az az egyik kedvenc versenyem, így kénytelen voltam ezt a döntést meghozni."

Ott lesz viszont a pályafutása során először Daryl Gurney és a német Max Hopp is. Taylor-t James Wade helyettesíti, rajtuk  kívül Michael van Gerwen , Gary Anderson , Peter Wright , Raymond van Barneveld és Gerwyn Price indul majd.

A tengerentúliak már kedden megkezdik a sorozatot, amely csütörtökön a The North American Championshippel zárul, vagyis azzal a négy versenyzővel, aki majd csatlakozik az európaiakhoz. A további négy helyre pedig az Order of Merit alapján a legjobb négy kerül. Pénteken ez a két nyolcas játszik majd egymás ellen, szombaton a negyeddöntők, elődöntők és a döntő következik majd.

Az eseményről természetesen mi is folyamatos beszámolunk majd, az időeltolódás miatt viszonylag szokatlan időpontokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1112652385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása