9 Nyíl

Újra Eb-győztes lehet a Czipó-Neumajer kettősünk

2017. július 13. 21:09 - matyi96

WDF Europe Cup Youth - első versenynap

A 2017-ben a WDF Europe Cup Youth eseményét, azaz a steel Ifjúsági Európa-bajnokságot Svédország rendezi Malmöben július 12-15. között.

Az első napon, tegnap este megtörtént a megnyitó ünnepség, melyen bemutatták az országokat és játékosait, köztük minket magyarokat is. Magyarországot idén négy fiú és két lány, valamint a két szövetségi kapitány képviseli a versenyen. Czipó Vivien és Neumajer Kitti a lányok részéről, illetve Nagy Márk, Petrovics Bálint, Katona Bence és Kaiser Richárd a fiúk részéről. A két kapitány Bata-Bogdanov Daniela és Ziegenhám Medárd.

 wdf_cup_youth.jpg

A mai napon a leány páros, fiú páros és fiú egyéni versenyszámokat kezdték el lejátszani. Kezdjük a sort a kétszeres steel Európa-bajnok és címvédő leány párosunkkal.

Az első mérkőzésüket 10 óra magasságában játszották a lányok és, ahogy kell be is húzták 3-0-ra az osztrák Rauscher-Pasa kettős ellen a meccset. Negyven perc múlva jöhetett a következő parti, ahol a német Schuler pár volt az ellenfél. Az eredmény 3-2 lett, sajnos nem a mi javunkra. 11 óra 20 perckor Írország lányai ellen kellett megmérkőznie Viviennek és Kittinek, sikeresen vették az akadályt, 3-0. Következtek az angol lányok, Greaves és Reeves, az eredmény szintén 3-0, de az angoloknak. Az utolsó csoportmeccsen a csehekkel játszottak, ahol kikaptak ugyan 3-1-re, de a 2 győzelemmel és 3 vereséggel továbbjutottak a csoportból a lányok, így készülhettek a negyeddöntőre. A hosszabb szünet után délután 17 órakor került sor a mérkőzésre a négy közé jutásért. Számomra (és nem csak számomra) érthetetlen módon csoportellenféllel sorsoltak össze minket, melynek sok értelmét nem látom, de Vivi és Kitti mit sem törődve ezzel a "kitűnő" szabállyal revansot vettek a Schuler kettőstől elszenvedett vereségért és bedobták magukat az elődöntőbe!(3-1) Megcsinálták! Szombaton a döntőbe jutás lesz a cél, ahol szintén egy volt csoportellenféllel... az ír kettőssel kell megküzdeniük. Hajrá!

A fiú páros párhuzamosan zajlott a lányok páros mérkőzéseivel. Nálunk a négy fiúból a két pár a következő módon állt össze: Nagy Márk játszott Katona Bencével és Petrovics Bálint Kaiser Richárd mellett. Kezdjük a 3. csoporttal, melyben a Nagy - Katona kettős játszott. A cseh Splichal - Sedivy pár ellen kezdtek, akiket sikerült is legyőzni 3-2-re 2-0-ás hátrányból. A Dolan - Byrne ír párostól sajnos vereséget szenvedtünk a második meccsen (0-3). Majd az utolsó meccsükön 3-2-re verték a Keto-Tokoi - Backström finn csapatot, ezzel másodikként bejutva a 16-os főtáblára!

Eközben természetesen zajlott a 8. csoport is, melyben másik két fiú (Petrovics - Kaiser) játszott. Ők az első mérkőzésüket a hazaikkal meccselték, sajnos a vége 0-3 lett. A következő két akadályt sikerrel vették, először a Thomas - Welton összeállítású wales-i csapatot győzték le 3-1-re, majd 3-2-re a Baes Jr - Clauwaert belga párt sikerült legyűrniük. Ők is a csoport második helyét szerezték meg, mellyel sikeresen kijutottak a főtáblára. 
A fiúk délután két órakor folytatták a versenyt, ahol a Petrovics - Kaiser párosunk az osztrák párost kapta. Az osztrákok egyik játékosa a már jól ismert Rusty-Jake Rodriguez volt, a másik Langer. Sajnos vereséget szenvedtünk tőlük(0-3), de remek teljesítmény ez is a fiúktól!

Nagy Márk és Katona Bence holland ellenfelet kapott, Justin van Tergouw (ő is jól csengő név a dartsban) és Marvin van Velzen személyében. Az eredmény itt is ugyan az, mint a másik meccsen, így mindkét fiú párosunk a 9. helyen végzett a versenyen, amely nagyon szép eredmény! Gratulálunk!

Délután 15:30-as kezdettel elindult a fiú egyéni verseny is. Petrovics Bálint az 1. csoportban játszott, ahol másodikként jutott tovább, két győzelem és egy vereség állt a neve mellett. 3-1-re nyert a dán Laurits Laurenborg ellen, 3-0-ra az ír Evan Byrne ellen és 3-0-ra kapott ki az angol Jarred Cole ellen.
Kaiser Ricsi az első meccsét behúzta Waldi Bjernason izlandi játékos ellen (3-0), de sajnos a következő két mérkőzését elveszítette Killian Heffernan és Sven Hofmann ellen, így nem jutott be a 32-es főtáblára. Semmi gond, mi így is büszkék vagyunk! 
Nagy Márk vereséggel kezdte a csoportját a cseh Vilém Sedivy ellen (2-3), majd két 3-1-es győzelmet aratott, először Mustafa Candemir , majd Alex Petursson felett, így Bálint után Márk is a főtáblára jutott.
Katona Bence az első meccsén ugyan még kikapott 3-1-re Keane Barry ír fiú ellen, de utána két győzelmet szerezve Owen Maiden (angol) és Magnus Larsen (dán) ellen ő is továbbjutott.
A 32 között Nagy Márk egy skót fiútól, Brandon Nicoll-tól szenvedett 3-0-ás vereséget, míg Katona Bencét Emir Mujanovic győzte le svájci színekben 3-1-re, így ők a 17. helyen végeztek. Gratulálunk fiúk!
Petrovics Bálint viszont a legjobb 16 közé jutott Malmöben! A 32 között egy német ellenfelet kapott, Aaron Rahlfs-t. 3-1-re sikerült őt megvernie. A nyolcaddöntőben Roman Benecky cseh fiú ellen sajnos már nem tudott nyerni (1-3), így Bálint szenzációs teljesítménnyel a 9. helyen végzett. Óriási gratuláció!

A mai napra ennyi, holnap a fiú csapat és a leány egyéni küzdelmek kerülnek sorra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5612662063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása