9 Nyíl

Egy dél-dakotai rendőr vb-álma vált valóra

2017. július 14. 13:16 - Denis Potvin

Las Vegasban ma éjszaka élesbe fordul minden, a nyolc európai kiemelt (illetve négy) nyolc észak-amerikai selejtezőssel kezdi a US Darts Masterst, amely azért olyan fontos kérdésben is döntést hozott, hogy ki az, aki képviseli majd a kontinenst a következő világbajnokságon az Ally Pally-ben. Nos, ez Willard Bruguiernek sikerült. De ki is az a Willard Bruguier?

depzhydvoaeqsbu.jpg

Nem csoda, hogy kevesen ismerik, hiszen a dartsdatabase-adatlapja is elég sovány. WDF versenyeken indult többnyire, és szűkebb hazájában vett részt versenyeken a dél-dakotai rendőrség alkalmazottja. A legutóbbi BDO-világbajnokság selejtezőjében az első körben még kiemelt volt, a másodikban viszont 2-0-val zúgott ki.

Aztán elindult a World Series selejtezőjében, és csodák csodájára megnyerte azt. Nem is akárhogy, négy meccse során tizenhat leget nyert meg és csak kettőt veszített el, ami lenyűgöző mérleg. Aztán következett a döntő, amelyben előbb DJ Sayre, majd Dawson Murschell ellen is meggyőző játékkal nyert.

A döntőben az a Dave Richardson következett, aki Skóciában született, ma már kanadai és 2015-ben már ott volt a PDC-világbajnokságon is. A tizenegyedik, döntő legben dőlt el az idei vb-szereplés. Bruguier igencsak fent hagyta ellenfelét, 98-a maradt és T20 helyett elsőre a sima 5 jött, de semmi vész, T19 után a D18-at is magabiztosan dobta meg, és ezzel beteljesítette álmát.

Nem tudom elhinni, hihetetlen boldog vagyok – mondta a döntő után – Ez volt az álmom és nagyon örülök, hogy sikerült elérni. Nem tudom kifejezni, mennyire boldog vagyok, hogy a PDC eljött ide, és mindenkinek köszönöm, akik tettek ezért a versenyért. Már nagyon várom a világbajnokságot.

Bruguier már ma éjszaka bizonyíthat, a US Darts Masters első fordulójában Gerwyn Price lesz majd az ellenfele, a torna ágrajza amúgy így fest:

Michael van Gerwen (1) - Chris White

Max Hopp - Dave Richardson

James Wade (4) - Dawson Murschell

Gerwyn Price - Willard Bruguier

Gary Anderson (2) - Jayson Barlow

Raymond van Barneveld - David Cameron

Peter Wright (3 ) - Shawn Brenneman

Daryl Gurney - Dennis Sayre

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2512663325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása