9 Nyíl

Az édes tizenhatos...

2017. július 31. 12:00 - adam_f

BetVictor World Matchplay - értékelések

Tegnap történelmi mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, amelyen végül az a Phil Taylor diadalmaskodott, akinek csak sikerült egy majortorna megnyerése az utolsó játékosként eltöltött évében, ezzel pedig a tizenhat vb-címe mellé még egy tizenhatos számot is feljegyezhet. Tegnapi rendhagyó beszámolónk sem a döntő mozzanatairól szólt, hanem arról, hogy miként is jutott el idáig a Legenda, egészen a kezdetektől. Természetesen mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy miként élte meg a két finalista ezeket a nem mindennapi pillanatokat. Következzen tehát a két döntős értékelése, természetesen magyarul.

betvictor.jpg

Phil Taylor:

phil_1.jpg

"Boldog vagyok, de tényleg! Minden percét élveztem ennek a hétnek. Fantasztikus dolog, hogy az én koromban megnyersz egy nagy tornát. Kemény héten vagyok túl, főleg annak tudatában, amilyen sorsolásom volt.

Hihetetlenül hiányozni fog ez a hely. Nagyon megszerettem az első alkalomtól kezdve, amikor átléptem a küszöbét. Nagyon jó újra nyerni, hiszen ez is az itteni történelem egy darabja lesz. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott ebben. Nagyon örülök nektek!"

A döntő alatt figyeltem Peter testbeszédét, s mikor már láttam rajta, hogy fárad, akkor szerettem volna nyomást gyakorolni rá. Egy mérfölddel jártam már előtte, amikor visszajött ugyan, de jól ment a játék, és jól is presszionáltam."

 

Peter Wright:

600_wright.jpg

"Phil még mindig a legjobb a világon, és ezen a héten ezt meg is mutatta. Láttam, hogyan győzi le a többieket a meccsein, miközben én a mérleg másik tányérjában voltam, amelyik előbb-utóbb egy szintre kerül a mellette lévővel - és ez volt a különlegesség számára az utolsó itt lejátszott találkozóján.

Megtanultam a leckét, de egyben hálás is vagyok, hogy a döntőig juthattam. Néhány évvel ezelőtt néztem Michael-t (van Gerwen-t), ahogy Phil legyőzi a döntőben, és a könnyei mutatták meg, hogy ez mennyit jelentett neki.

Ez egy nagyon fontos tanulság a számomra is. Visszamegyek gyakorolni, hogy még jobban és erősebben térjek vissza. Mindig tanulok valami újat, és ez a döntő remek alkalom volt arra, hogy a legnagyobbtól tanulhassak."

600_taylorwright.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2912703135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2017.08.10. 10:03:18

Valahol meg lehet nézni újra a döntőt?

markogear 2017.08.10. 21:44:27

@christvhu: Én már csak német kommentárral találtam meg: www.youtube.com/watch?v=C7izUuqVsxE
süti beállítások módosítása