9 Nyíl

A 63 éves szingapúri softon sem lassít

2017. augusztus 02. 12:55 - Denis Potvin

Paul Lim neve ismerős lehet sokaknak, hiszen régóta mozog a darts világában. Legutóbb a World Cup of Dartson szerzett sok-sok elismerést azzal, hogy Harith Limmel párban elintézték a világbajnok Gary Anderson és Peter Wright fémjelezte skót válogatottat, majd utána a spanyolokat, és csak a negyeddöntőben kaptak ki a belga Huybrechts testvérektől. Lim most a dartsozók soft világbajnoki sorozatában (The World - Soft Darts World Championship) is jeleskedik, és a féltávnál élen áll. Van videónk is a versenyről.

cwptaexviaa8jqt.jpg

A soft szakág eme sorozatában több európai, de zömében ázsiai, főleg japán versenyző áll rajthoz. A sorozat hat szakaszból, majd a végen a nagydöntőből áll. A mostani idény jelenleg a felénél tart, azaz már három szakaszon vannak túl a versenyzők, melyek után Paul Lim áll a pontlista élén. A Grand Final mezőnyét majd a nyolc legjobb, a 2016-os győztes, valamint hét szabadkártyás versenyző alkotja. Tavaly a győztes 50 ezer dollárral gazdagodott.

Az első szakaszt Las Vegasban rendezték, amit az amerikai Alex Reyes nyert, Hartih Lim előtt, Paul Lim a negyedik helyen végzett. A második szakasz otthona a franciaországi La Rochelle volt, ahol Paul Lim lett a bajnok, a belga Francis Emonts-ot és a francia Bivaud Mathieu-t, valamint a horvát Alen Ljubic-ot is megelőzve.

A harmadik szakaszt az elmúlt hétvégén rendezték Tajvanon. Ezúttal a fülöp-szigeteki Prussian Arceno végzett az élen és zsebelt be 15 ezer dollárt. Arceno eddig a vert mezőnyben volt, ezzel a sikerével jött fel összetettben a 29. helyre, a tornán még Paul Limet is legyőzte.

A sorozat augusztus 19-én folytatódik, ezúttal Japánba, Tokióba utaznak a versenyzők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr712710484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása