9 Nyíl

Majdnem bombameglepetés...

2017. augusztus 06. 19:18 - Dart Major

PDC Players Championship 18 - összefoglaló

A fantasztikus hétvége folytatódott a mai napon is. Az elmúlt két napban igen magasra került a léc, kíváncsian várhattuk most vajon mi fog következni. A létszám ma is hiányos volt, a legnagyobbak nem álltak táblához (sőt a mai versenytől King és Price is visszalépett), de így is erős mezőny jött össze. Nézzük mi történt ma:
pdc_players_championship_3.png

Első forduló:

Nézzünk néhány meglepetést. Steve Beaton gyorsan kiszállt mivel 6-5-re kikapott Dirk van Duijvenbode ellen. Jamie Lewis tegnapi remeklését nem tudta megismételni, 6-3-ra elbukta a Jonny Clayton elleni meccset. Benito van de Pas továbbra is gödörben, ezúttal James Richardson verte a hollandot. A tegnap remeklő Kevin Painter simán kikapott Brendan Dolantől. Így múlik el a világ dicsősége. Mark Webster kiütéssel felérő 6-1-es zakót kapott Kirk Shepherd jóvoltából. Robert Thornton ezúttal Andrew Gildingtől kapott ki 6-3-ra, így tovább tart a skót gyenge szériája. Chizzy nullázni tudott, Kim Huybrechts, James Wade, Whitlock és Darren Webster pedig csak egy leget engedélyezett ellenfelének. Stephen Bunting 6-5-re verte John Partot, Jelle Klaasen ugyanilyen arányban verte Diogo Portelát.

Második forduló:

Nagy meglepetésre az első kiemelt Michael Smith 6-4-re elbukott a Ryan Meikle elleni mérkőzésén. Rob Cross is befejezte a versenyt, meglepően sima vereséget szenvedett Chris Quantocktól. A tegnapi győztes Kyle Anderson a korábbi junior világbajnok Keegan Brown ellen esett ki a versenyből. A táncoslábú belga van den Bergh is feliratkozott a meglepetés kiesők közé, őt William O'Connor küldte haza. Darren Webster és James Wade is újabb 6-1-es sikert könyvelhetett el, Alan Norris viszont 6-0-ás pofont osztott ki. A görög John Michael a tegnap kiválóan teljesítő Jermaine Wattimenát verte meg, Bunting pedig újabb szoros sikert ért el. Chizzy döntő legben tudta csak megverni Yordi Meeuwisset, de rezgett a léc Kimnek is, aki 6-4-el tudta csak verni Terry Templet. Gurney, Klaasen és van der Voort egyaránt 6-3-al mentek be a harmadik körbe.

Harmadik forduló:

Nem mondhatni, hogy papírforma volt Clayton 6-5-ös sikere Ian White ellen, ahogyan Kim buktája O'Connor ellen sem. Darren Webster ezúttal már két leget bukott el, de aligha bánja a Caven elleni 6-2-es sikerét. Klaasen 6-1-el ütötte ki Vincentet a holland rangadón ami némi reményt mutat a Kobra visszatérésére. Stephen Bunting tegnap is és ma is a javulás jelét mutatta, most épp 6-2-re verte el Justin Pipeot. A nagy nevek közül négyen is döntő legre kényszerültek. 6-5-ös eredmény hozott a Wade - Kist, a Norris - Green, a Chisnall - Edhouse és a Dolan - Whitlock meccs is. Utóbbi azért némileg meglepő. Ryan Searle folytatta menetelését ezt most Keegan Brown bánta.

Nyolcaddöntők:

Ryan Searle - Daryl Gurney 6:2. Erre nehéz igazából mit mondani. William O'Connor nyolcba jutása sem nevezhető várt eredménynek, de az ír játékos ezt elérte miután három leges különbséggel verte Quantockot. Stephen Bunting folytatta jó sorozatát, sima győzelmet aratott Richardson ellen. Richard North is feliratkozott a meglepetés emberek közé, Ő 6-4-re verte meg Steve Westet. Joe Cullen fantasztikus teljesítménnyel ment be a tizenhat közé, simán intézte el ellenfeleit. Ebben a körben Claytont verte 6-2-re. Alan Norris elég lazán 6-2-re győzött Wade ellen így Ő is tovább ment. Brendan Dolan nemes egyszerűséggel lejátszotta Webstert aki még leget sem tudott nyerni. Dave Chisnall útját Jelle Klaasen próbálta elállni de nem sikerült a hollandnak. A vége 6-3.

Negyeddöntők:

Ryan Searle lett a nap embere "verseny" egyik nyertese. 6-3-ra verte O'Connort így Searle először jutott komoly versenyen a négy közé. Richard North szintén első bálozó lesz a legjobb négy között miután 6-3-ra verte az eddig kitűnően játszó Cullent. Chizzy és Dolan óriásit csatáztak, előbbi tudott minimális különbséggel győzni. Bunting semmit nem bízott a véletlenre és 6-1-es verést mér Norrisra.

Elődöntők:

Ryan Searle menetelésének a jóval rutinosabb Dave Chisnall vetett véget. Chizzy semmit sem bízott a véletlenre és magabiztos 6-2-es sikert aratott. Searle előtt azonban kalapot emelhetünk. Richard North pedig még jobban megérdemli a süvegelést. 6-5-re legyőzte Buntingot így nagy meglepetésre döntőbe tudott jutni.

Döntő:

Dave Chisnall és David North nem akármilyen finálét rittyentett. 2-0-ra és 3-1-re is vezetett North innen jött vissza egálra Chisnall. 4-4-ig mentek fej-fej mellett amikor North 100-ról kiszállva egy legre került a győzelemtől. Chizzy aztán megrázta magát, egy 144-es kiszállóval egyenlített majd a győzelmet is megszerezte. Ez volt Chisnall tizedik Players Championship győzelme. North teljesítményét pedig csak elismerés illetheti.
cn.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3712723782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása