9 Nyíl

Taylort nem lehet megállítani, nagy meccsen nyerte a klasszikust

2017. augusztus 12. 13:29 - Denis Potvin

Auckland Darts Masters - második nap

Megint egy klasszikus, amit megint Phil Taylor nyert meg, ráadásul egy döbbenetes nagy csatában, az utolsó legben, egy elrontott Raymond van Barneveld kiszálló után. Nap másik fantasztikus teljesítménye Corey Cadby-é, aki Peter Wright után Michael Smith-t is elintézte, így jöhet neki Phil Taylor. Az ausztrál rangadón nem volt varázslat, ezzel el is mondtuk a lényeget, James Wade pedig megállította Daryl Gurneyt, szóval fantasztikus elődöntők lesznek.

taylorbarney_1.jpg

Erősen kezdett James Wade, négy kör után kétszáz felett hagyta Daryl Gurneyt, majd a 13. nyilával kiszállt. Gurney gyorsan egyenlített, majd megdobta az első 180-asát, de ezzel is Wade vezetett 2-1-re. Gurney-é volt az első brék 3-4-nél, 100-as kiszállóval. Aztán Wade legjei jöttek, visszabrékelt, hozta a legjeit és 124-es kiszállóval már 8-4-re ment el. Eldőlni a látszott a csata, a közel azonos átlag mellett Wade-nek jobban mentek a kiszállók. Gurney azonban elhitte, hogy még innen is van visszaút két megnyert leg után jött egy csodás, 130-as kiszálló, 20, T20, Bull-lal. De ma csak ennyi volt benne. Wade 9-7-re brékelt, majd egy 180-anassal nyitott, nagyon szép leggel, 11 nyíllal eldöntötte a meccset, dobott egy 145-öt is, majd 5, D10-zel kiszállt és 10-7-re nyert. 100,75 volt az átlag a 98,7-tel szemben.

qf4_2.jpg

Ausztrál rangadó következett Kyle Anderson és Simon Whitlock között. Valóban hatalmas csata volt. Nagy nehezen jött össze az első leg, amit Whitlock hozott. Majd a másodikat is, de a kiszállókkal komoly gondjaik voltak. 3-0-ra ment el Whitlock, de ha már a színvonal nem volt olyan magas, cserébe egy izgalmas meccset kaptunk. 4-1nél még sima meccsnek tünt, de aztán pillanatok alatt 4-4 lett. Innentől aztán kétleges különbség volt a legnagyobb a két játékos között, Whitlock javára, és ugyanő vezetett 9-8-ra is, így nála volt a továbbjutás kulcsa. De ez a zárban maradt. 9-9 után Whitlock kezdett, 100 volt a legnagyobb dobása, a nyomást nem tudta elviselni. Anderson 47-re dobott kiszállót, a hét megvolt, a D20 első nem, másodikra viszont igen. A győztes átlaga viszont alig múlta felül a 94-et.

qf2_2.jpg

A játéknap legnagyobb rangadója, az örök klasszikus, a Raymond van Barneveld-Phil Taylor csata jelentette a csúcspontot, nem is okozott csalódást. Nagy kérdés volt, hogy vajon Taylor tovább tudta-e menteni a World Matchplay-en mutatott remek formáját? Belekezdtek a fiúk, az biztos, a negyedik legben 106 felett volt Barney, 104 felett Taylor átlaga. Kétszer Taylor vezetett, de Barney előbb egy 116-tal, majd 121-gyel szállt ki. A 3-3 úgy alakult, ki, hogy Barney 40-ről kilenc, Taylor 105-ről nyolc nyilat rontott el, végül az öreg végül bevágta. Leromlott az átlag is persze, 5-3 után Taylor 5-5-nél érte utol a hollandot, majd 14 nyíllal 6-5-re fordítani is tudott.

Elképesztő végjáték alakult ki aztán, tényleg hihetetlen izgalmakkal. Taylor még 7-6-ra vezetett, de jött Barneveld és 9-7-re fordított, de The Power elképesztő összeszedett volt, 9-9-re egyenlített, majd úgy nyerte meg a meccset, hogy Barney odaadta neki a kiszállót, mert neki 38-ról ez nem sikerült. Igazi küzdelmes, a szereplőkhöz méltó csata volt, megint Taylor-győzelemmel.

qf3_2.jpg

Kíváncsiak voltunk, Corey Cadby valóban annyira jó formában van-e, mint azt eddig mutatta? Nos, Michael Smith ellen nagyon gyorsan 5-1-re ment el. Sőt, 7-3 is volt a javára. Smith próbált kapaszkodni, 8-5-re fel is jött, de Cadby ezen a hétvégén elképesztő jól játszik, és ihletett formáját egy pillanatra nem adta fel, két leget nyert, döbbenetesen magas, 62,5 százalékon kiszállózott, 100,17-es átlagon zárt. Megérdemelten nyert, a verseny eddigi legkellemesebb meglepetése.

qf1_2.jpg

Vasárnap előbb az elődöntők jönnek, melyben Kyle Anderson James Wade, Corey Cadby pedig Phil Taylor ellen játszik majd, hogy aztán kiderüljön, kik lesznek a végső összecsapás résztvevői. Igazi csemege lesz ez a két meccs is, a döntőről nem is beszélve. Éljen a darts!

Emlékeztetőül pedig a mai eredmények, valamint az összesített statisztika:

James Wade-Daryl Gurney 10-7

Kyle Anderson-Simon Whitlock 10-9

Raymond van Barneveld-Phil Taylor 9-10

Corey Cadby-Michael Smith 10-5

osszefoglalo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3612741514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása