9 Nyíl

Tapadós Taki - Veretlen Vivi

2017. augusztus 13. 19:29 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 5. forduló - Salgótarján (összefoglaló)

Takács Gábor győzelmével ért véget a szombaton zajlott steel nemzeti bajnokság ötödik fordulója. A dömsödiek játékosának jó ómen volt az új mez, mivel nagyon jó játékkal rukkolt ki a tegnapi napon. Ellenfele ezúttal viszont nem a jól megszokott Székely "Penge" Pál volt, mivel ő most csak az elődöntőig jutott. A hölgyeknél ezúttal sem volt kérdés Czipó Vivien győzelme, így szinte már lassan a nyakába lehet akasztani a bajnoki aranyérmet. Összefoglalónk következik...

salgotarjan-kep.jpg

Szóval a férfiaknál tovább folytatódhatott volna a Penge-Taki sorminta, bár most a lépés ezúttal a dömsödiek dobójának jött ki, aki nagyon kiegyensúlyozott (mondhatni már ihletett) formában játszott az egész nap során, ennek eredményeképpen pedig a végleges győztese is ő lett a fordulónak. Takács Gábor az elődöntőben nagyon simán ment át a nap abszolút pozitív meglepetéseként idáig eljutó Smile DC-s versenyző, Bukovszki András testén. Egy 3-0-ás és egy 3-1-es győztes leg után nyugtázhatta, hogy ismét ott van a döntőben, és várhatja az ellenfelét...

...aki ezúttal nem a jól megszokott Székely "Penge" Pál volt. A bajnoki címvédő és listavezető hiába kezdte jól a Rucska József elleni elődöntőt (3-0-ra nyerte az első szettet), az első szett után valami hirtelen megváltozott. A győriek dobója összeszedte magát, hamar kétkörös előnyre tett szert, majd a harmadikat is behúzta, egy rendkívül hosszú kiszállócsata után, ezzel pedig egalizálta az állást. Ez pedig olyannyira felpaprikázta Rucskát, hogy a harmadik szettben nagyon ott hagyta Pengét, pedig ő szerezte meg a vezetést egy 66-os kiszállóval. Józsi viszont nem hagyta magát, és zsinórban két leget nyerve megfordította a kört. Penge innen még vissza tudott jönni egy 103-as csekkel, de az utolsó legben már nem tudott megfelelően koncentrálni, Józsi pedig 64-ről kiszállva kiejtette a címvédőt. Teljesítményét kiemeli az is, hogy a harmadik leget tizenöt nyílból, egy 150-es kiszállóval oldotta meg. Ilyen teljesítménnyel pedig még Takit is megtréfálhatta volna a döntőben.

rucska_1.jpg

Rucska József - miután nagyon jó játékkal búcsúztatta Pengét az elődöntőben - remekül helytállt a döntőben is 

És majdnem meg is tréfálta, hiszen elég komoly, maratoni találkozó kerekedett ki az ötödik forduló fináléjában, ahol Rucska szerezte meg a vezetést egy 20-as outtal. Taki hamar kiegyenlítette a hátrányt, majd a következő két kört behúzva már a szett is az övé volt. A második szettet nagyon jól kezdte a győriek játékosa, és egy bréknek köszönhetően már 2-0-ra ment. Taki ekkor behúzott ugyan egy leget, de a negyedik a győrié lett (aki két 171-et és egy 180-at is hintett ebben a szettben), így máris 1-1 volt az állás összesítésben.

Mivel a fiúk nem tartottak szünetet, rögvest folytatódott is a találkozó, ahol a harmadik szettet is Józsi kezdte jól, és rögvest hozta is a saját kezdését. Taki azonban nagyon összekapta magát, elkezdett jól dobni, jöttek a tömegek, a 100+ -os dobások, és máris jött az egyenlítés. Józsi viszont rögvest maximummal kezdett a következő körben és nagyon jól is haladt végig (Taki is), a végén pedig egy kiszállócsata végén 38-ról vitte a gémet. A forgatókönyv hasonlóan alakult a következőben is, Taki 106-ról 36-ra maradt, Józsinak nem jött a 10, a dömsödi versenyző pedig D18-al megoldotta a feladatot, amit aztán az ötödik legben is megismételt (66-ról), ezzel pedig egy szettre került a győzelemtől.

Ennek megfelelően rögvest nyerte is az első leget (5-ről kiszállva) a negyedik szettben, rátéve a terhet Józsira. Ez pedig olyannyira jól sikerült, hogy brékelni is tudta ellenfelét, így már csak egy játék kellett neki a győzelemhez. A győriek játékosan azonban parádés feltámadást produkált, és zsinórban három leget behúzva döntetlenre mentette a találkozót, így jöhetett a mindent eldöntő szett. 

Amit természetesen a győri versenyző kezdett jól egy szép 90-es kiszállóval, ami lélektani előnyt is jelenthetett volna neki, ha sikerül brékelni a következő körben. Ez sajnos nem jött össze, mivel nem jött a 20-as out, Taki 40-ről pedig nem hibázott. A következő játék megint komoly kiszállóháborúba torkollott, melyet végül Gábor tudott megoldani, így egy körre került a győzelemtől. Józsi azonban nem hagyta magát, és egy maratoni negyedik legben végül 10-ről kiszállva egyenlíteni tudott, így a magyar bajnokságok történetében először került sor hosszabbításra. Ezt végül a dömsödiek versenyzője bírta jobban idegekkel, és 4-2 arányban meg is nyerte a szettet, ezzel pedig 3-1 arányban a mérkőzést is. Győzelmével Taki ismét beérte Pengét, így most már lassan azt mondhatjuk, hogy kettejük között fog eldőlni ismét a bajnoki cím sorsa.

taki_1.jpg

Ezúttal Taki volt a "beszt of..."

Ezek után következzenek a számszerű eredmények:

Steel Nemzeti Bajnokság - 5. forduló - Városi Sportcsarnok, Salgótarján

Férfiak:

Elődöntők (best of 3 sets, best of 5 legs):

Takács Gábor (DÖ-MIK DC) - Bukovszki András (Smile DC): 2-0 (3-0; 3-1)

Székely Pál (Soul DC) - Rucska József (Győri DC): 1-2 (3-0; 0-3; 2-3)

Döntő (best of 5 legs, best of 5 sets):

Rucska József (Győri DC) - Takács Gábor (DÖ-MIK DC): 2-3 (1-3; 3-1; 2-3; 3-2; 2-4)

Alant pedig következzenek a videók is:

Elődöntők:

Döntő:

A hölgyeknél ezúttal sem volt kérdéses a győztes kiléte, Czipó Vivien ugyanis - nagyszerű napot produkálva - ezúttal sem talált legyőzőre. A döntőben ezúttal a BEAC versenyzője, Németh Éva volt a szenvedő alany, aki csupán egyetlen győztes leget tudott szerezni Vivi ellen. Újabb győzelmével nagyon úgy néz ki, hogy ebben az évben már nem fogják be az üldözők, így lassan kijelenthetjük, hogy 2017 női magyar bajnoka lesz Vivien.

vivi_1_1.jpg

Újabb sikerével szinte már borítékolható a bajnoki cím Vivi számára

Steel Nemzeti Bajnokság - 5. forduló - Városi Sportcsarnok, Salgótarján

Nők:

Döntő (best of 13 legs):

Czipó Vivien (Sport DC) - Németh Éva (BEAC): 7-1

A női döntő felvétele pedig itt látható:

A videókat a Darts Online YouTube csatornájáról vettük át.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7312746206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása