9 Nyíl

Volt egyszer egy World Masters

2017. szeptember 28. 16:49 - matyi96

44. Winmau World Masters és WDDA World Masters (összefoglaló)

Hétfőn kezdődött, szerda éjszaka véget ért a Winmau World Masters 44. tornája. A magyar eredményekről hétfőn már beszámoltunk, na és kedden is. Most pedig lássuk, hogy a nagy nevek milyen eredményt értek el eme klasszikus BDO versenyen, mely Bridlingtonban, a Bridlington Spa-ban került megrendezésre.the_winners.jpg

world_masters_2017.jpg

Kezdjük a hölgyek versenyével, mert hát övék az elsőbbség. Az elődöntőktől számolnánk be az eseményekről. Az első elődöntőt Corrine Hammond és Sarah Robert játszotta. Nagy siker ez már mindkettejüknek. Corrine remek formában játszott végig a tornán és ez ezen a meccsen is látszott. Sima 4-0 lett a vége Corrine számára, Sarah Roberts ezzel a harmadik helyen végzett.

A másik ágon kisebb meglepetésre Tricia Wright került a legjobb négy közé. Az ő ellenfele az a Lorraine Winstanley volt, aki 2017-ben lenyűgöző teljesítményt nyújt. Nem volt sima elődöntő, mint az előző, de Lorraine hozta a várt eredményt és döntőbe került a Masters-ön is, mivel 4-2 arányban le tudta győzni ellenfelét. 

A döntőben tehát Lorraine Winstanley és Corrine Hammond mérkőzött meg egymással. Corrine az utóbbi években kiváló eredményeket ért el, így nem meglepő, hogy ő döntőbe került. Elmondható ez formája alapján Lorraine-ről is. A döntőben Mrs. Winstanley dominált és a kemény munka meghozta számára a sikert. Corrine hiába küzdött, Lorraine megérdemelten nyerte meg a World Masters női versenyét 5-2-re legyőzve ellenfelét. Ez volt az első major tornagyőzelme, szóval nagy az öröm a Winstanley családban. A 2017-es év egészen parádés Lorraine számára, a következő tornákat nyerte meg: Welsh Open, Swedish Open, Hal Masters, England Open, England Matchplay, England Classic. És most a World Masters. Ne feledjük, a következő év elején jön a lakeside-i világbajnokság, ahol ebben a formában esélyes is lehet Lorraine. lorraine.jpg

A férfiak mezőnye igazán jó színvonalú mérkőzéseket hozott. Nem volt nehéz, hiszen olyan játékosok kerültek a legjobb nyolc közé, mint Glen Durrant, James Hurrel, Martin Phillips vagy a selejtőzőből bekerülő Krzysztof Ratajski. A sors(olás) úgy hozta, hogy a két nagyágyú Durrant és Ratajski már a legjobb nyolcban összefutottak. A PDC színpadjain edződött Ratajski jobbnak bizonyult, 4-2-re (szettekben) verte meg a BDO elsőszámú játékosát. Négybe került még Cameron Menzies, Mark McGeeney és Gabriel Clemens. 

Az elődöntőben az első párosítás a Mark McGeeney - Gabriel Clemens meccs volt. Óriási csatában, 5-4-es szettarányban győzedelmeskedve Mark McGeeney került be a döntőbe. A végletekig húzták az urak. McGeeney ellenfele a Krzysztof Ratajski - Cameron Menzies meccs győztese volt. Az öt nyert szettig tartó csatában a lengyel diadalmaskodott, 5-1-re győzve már a döntőben érezhette magát.

A Gladiátor (Mark McGeeney) és a Lengyel Sas (Krzysztof Ratajski) csatája a döntőben elég simára sikeredett. McGeeney mindössze egy szettet ért el, míg Ratajski logikusan hatot. Ratajski szinte az egész BDO mezőny fölé emelkedett, ami nem meglepő, mert ebben évben tizenkettőből tizenegy ET kvalifikációt megnyert, de nem csak a selejtezőkön, hanem magán az ET eseményeken is rendre remek teljesítményt nyújtott. Nem jó hír ez nekünk magyaroknak a szombati vb-selejtező előtt, de az ilyen teljesítmény előtt, amit a lengyel dartsozó nyújt meg kell emelni a kalapunkat. ratajski_1.jpg

A döntő napról videó is készült, amit itt láthattok:

A végén pedig természetesen nem mehetünk el szó nélkül a szolnoki Miklós József teljesítménye mellett sem, aki az előkelő ötödik helyen végzett a Winmau World Masters mozgáskorlátozottak számára kiírt versenyén. A nyolcaddöntőben a dán Jesper Andersent verte 3-1 arányban, ám a negyeddöntőben sajnos a walesi Ricky Chilton 3-0-val jobbnak bizonyult Józsinál. 

mj.jpg

Miklós József ismét tovább öregbítette a magyar kerekesszékes dartsosok hírnevét

A döntőben egyébként Phil Lees találkozott Kevin Turnerrel, és 3-1 arányban győzve első ízben nyerte meg a World Masterst. A finálét itt nézhetitek meg:

Még egyszer gratulálunk a magyar résztvevőknek, szép teljesítmény volt! Gratulálunk az újdonsült bajnokoknak és további sok sikert kívánunk!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr112908426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása