9 Nyíl

Mégis lesz magyar a darts vb-n, a junioroknál

2017. október 01. 19:40 - Denis Potvin

PDC ifjúsági darts-világbajnokság - kelet-európai selejtező (összefoglaló)

A szombat nem sikerült olyan jól, a vasárnap viszont parádés volt. Két magyar játszhatott egymással a junior világbajnokság kelet- és közép-európai selejtezőnek döntőjében és óriási gratuláció jár mind a kettőjüknek. Czipó Viviennek azért, mert hölgy létére a döntőbe verekedte magát a fiúk-férfiak küzdelmében, Lakatos Gergelynek meg azért, mert megnyerte a versenyt és magyarként ott lehet Wiganben, november 6-án, a világ legjobb 64 junior korú versenyzője között.

22207101_1909626115964968_1939537430_n.jpg

Huszonhét nevezés érkezett, Lakatos Gergely a második csoport tábladöntőjét megnyerve jutott a negyeddöntőbe, Czipó Vivien pedig mindössze egyetlen leget veszítve (és tízet nyerve) jutott az elődöntőbe.

A harmadik csoportban szerepelt kollégánk, Géczy Mátyás is, aki az első meccsén 5-3-ra kapott ki Izsák Gábortól. Úgy fogalmazott a meccs után, hogy "ha az ellenfeled hagyja, hogy megdobd a duplát, akkor azt nekem meg is kellene dobni". Izsák aztán a páros-vb korábbi résztvevőjét Kovács Patrikot is megverte, 5-2 arányban. Gábort végül Vivi állította meg, akitől ugyancsak 5-2-re kapott ki.

A negyeddöntőben Czipó ismét külföldit vert, Lakatos Prés Nándort győzte le. Lakatos 5-1-re (85,50-es átlagot dobva) győzte le Frantisek Humpulát, aki az előző nap a felnőttek versenyében is indult. Ahogy Czipó Vivien is, aki becsületére váljon, a férfiak között a tábladöntőig jutott.

Jött végül a döntő, ahol Lakatos - nagyszerű meccsen, ahol csak az utolsó leg döntött - legyőzte Czipó Vivient. Lakatosnak ezúttal „csak” 70,44-es átlag jött össze, de mindannyian tudjuk, egy döntő mindig egészen más. Czipónak volt egy 180-asa is, de a vége a Smile DC ifjú tehetségéé lett, így ő indulhat majd Wigan-ben.

Az ő útjával kapcsolatban még külön írni fogunk, hogy segítsük őt a minél jobb szereplés érdekében.

PDC Junior világbajnoki selejtező - Budapest:

Negyeddöntők:

Roman Benecky-Frantisek Humpula 4-5

Prés Nándor-Lakatos Gergely 3-5

Czipó Vivien-Kristian Schwarzbacher 5-1

Izsák Gábor-Kovács Patrik 5-2

Elődöntők:

Frantisek Humpula-Lakatos Gergely 1-5

Czipó Vivien-Izsák Gábor 5-2

Döntő:

Lakatos Gergely-Czipó Vivien 5-4

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6212916481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása