9 Nyíl

Walesi győzelemmel zárult az idei Players Championship sorozat

2017. október 11. 19:33 - Dart Major

Players Championship 22 (összefoglaló)

Kicsengettek a Pro Tour leghosszabb sorozatában. Eljutottunk ugyanis a záróversenyig, vagyis a huszonkettedik fordulóhoz a Players Championship 2017-es kiírásában. Utolsó lehetősége volt a mezőnynek, hogy kvalifikálják magukat az év végi Players Championship Final-re, illetve a Pro Tour ranglistán való előrejutáshoz is itt volt még egy lehetőség. Nézzük meg, mi történt ma Barnsleyban.
pdc_players_championship_4.png

Első forduló:

Igen komoly csillaghullás történt rögtön a legelején. Steve Beaton 6-4-re bukott el Jim Brown ellen. Alan Norris 6-3-ra bukott Ron Meulenkamp ellen, ugyanilyen arányban kapott ki Jelle Klaasen is, őt Diogo Portela verte el. Simon Whitlocknak sem sikerült a kör, 6-5-re kapott ki Matt Clark ellen. Kevin Painternek kellett volna a győzelem (győzelmek) de nem tudta megverni Paul Rowley-t. James Wade ma sem alkotott emlékezeteset, most épp Richie Burnett ütötte ki 6-1 arányban. Jól játszott tegnap Jermaine Wattimena, ma pedig rögtön az elején megverte Gerwyn Pricet. Joe Cullen nem bírt Wes Newtonnal és kikapott 6-5-re. Kim Huybrechts is befejezte a versenyt, neki Mick Todd jelentette a végállomást. A nagy visszatérő Terry Jenkins 6-5-re megverte Keegan Brown-t és bejutott a következő körbe. A tegnap jól játszó Martin Schindler komoly 6-1-es zakót kapott Ian White jóvoltából. A tegnap remekelő William O'Connor ma gyorsan befejezte a partit, lévén Adrian Lewis egy 6-1-es pofont adott neki.

Második forduló:

Peter Wright ismét komoly "bravúrt" mutatott be, sikerült kikapnia Andy Hamiltontól. Ez több mint ciki. Vincent van der Voort viszont komolyan vette a meccset, nyert is 6-0-ra  Peter Hudson ellen. Jelzem: első meccsét is 6-0-ra nyerte a Holland Romboló. Benito van de Pas is belehúzott és 6-1-re kiütötte Craig Gilchrist-et. Kyle Anderosn sem élte túl a kört, őt némi meglepetésre Joe Murnan verte. Daryl Gurney ma sem remekelt, Jamie Caven ellen ugyanis 6-3-ra kikapott. Michael Smith simán hozta a Madars Razma elleni mérkőzését, Lewis viszont nagyon megszenvedett Ryan Searle ellen és csak minimális különbséggel nyert. Max Hopp komoly skalpot szerzett, miután megverte Dave Chisnall-t. Andy Jenkins nagyon játszott és verte 6-1-re a mostanában gyengén muzsikáló Cristo Reyest. Wattimena a tegnapi jó teljesítménye után most se lankadt, sima 6-2-vel ment tovább, ahogyan Rob Cross, Jeffrey de Zwaan és Wes Newton is.
cro_1.jpg

Harmadik forduló:

Hiába remekelt eddig Vincent, most a brazil Diogo Portela kifogott rajta. A brazil dartsos először jutott nyolcaddöntőbe karrierje során. Ian White 6-0-ás sallert osztott ki Peter Jacquesnak, Darren Webster 6-2-vel küldte haza  Ryan Harringtont. Antonio Alcinas tovább mélyítette Benito van de Pas válságát és verte a hollandot 6-2-re. Lewis és Wattimena ma is összecsapott, ahol ismét Jackpot győzelmét hozta találkozásuk. John Henderson és Mervyn King jó kis meccset játszottak, Big John 6-5-re nyerte meg. Michael Smith és Jeffrey de Graaf szintén nagyot harcolt egymással, Bullyboy tudott 6-5-re győzedelmeskedni. Jabba azaz Jamie Caven tovább folytatta menetelését, ezúttal Jimmy Hendrikset ütötte el a tovább  jutástól. A kör legnagyobb meglepetését Rob Cross szolgáltatta, aki a walesi Jonny Clayton ellen kikapott 6-5-re.

Nyolcaddöntők:
Kisebb-nagyobb "szenzációk" most is történtek. Például az idén már szép dolgokat bemutató Richard North 6-2-re megverte Ian Whiteot. Jeffrey de Zwaan rácáfolt a papírformára és 6-5 arányban nyert Michael Smith ellen. Jonny Clayton egy 102-es kiszállóval döntötte el a maga javára a Darren Webster elleni mérkőzést a döntő legben, így a walesi készülhetett a negyeddöntőre. Ron Meulenkamp  6-3-as győzelmével megállította Portela remeklését, James Wilson pedig Andy Jenkins álmait zúzta porrá. John Henderson legyőzte Chris Dobeyt, ami a Grand Prix-t ismerve nem meglepő. Jamie Caven folytatta kiváló sorozatát és 6-3-ra legyőzte Adrian Lewist. Antonio Alcinas 6-4-es győzelmet aratott Jan Dekker ellen, így újra a legjobb nyolc közé jutott a spanyol.

Negyeddöntők:

A negyeddöntőkbe hét olyan játékos is bejutott akik még sose nyertek tornát, egyedül Caven volt a kivétel. Jeffrey de Zwaan elég rendesen kiütötte Richard North-ot, konkrétan 6-1 lett a vége. A 21 éves holland először jutott négy közé komoly PDC versenyen. Big John és Jabba komolyat harcoltak egymással, a végén egy paraszthajszállal Jamie Caven ment be a legjobb négy közé. Ugyanilyen szoros és kiélezett csata volt Clayton és Alcinas mérkőzése, a walesi dartsos tudott minimális különbséggel győzni. A 6-5-ös sláger eredmény megmaradt az utolsó mérkőzésre is. Ezen az öreg rutinos James Wilson le tudta győzni Ron Meulenkampot.
dl3grfpwsaiueyu.jpg
Elődöntők:

A "J" kezdőbetű szerencsét hozott a négy elődöntősnek. Legalábbis abból a szempontból, hogy bejutottak. A walesi Jonny Clayton ennél is tovább verekedte magát mivel 6-4-re nyert Jeffrey de Zwaan ellen. Jó meccs volt, ahogy a statisztikából is látszik nem sok különbség volt a két játékos között. Clayton ellenfele a döntőben a Jamie Cavent 6-3-ra verő James Wilson lett. Wilson egész napos jó szériája úgy látszik nem akart megszakadni. Jabba hosszú idő után jutott négy közé, de gondolom ez nem vigasztalta.

img_20171011_183037.jpg
Döntő:

A döntő tulajdonképpen gyorsan eldőlt. Clayton hozta a kezdését, amire Wilson egy remek tizenegy nyilas leggel felelt. Innentől kezdve azonban nem ment a Gary McAllister hasonmás angolnak. A walesi behúzta a következő kezdését, majd breakelt így 3-1-re ment. Wilsonnak volt esélye visszaszerezni elbukott játékát de három nyíl sem volt elég ehhez, ez pedig 4-1-et eredményezett. A meccs itt eldőlt, a 6-1-es győzelmet Clayton 121-ről kiszállva húzta be. A walesi játékos először nyert tornát, ezzel pedig ő lett a tizenötödik játékos aki idén P.C. fordulót tudott nyerni.
cla.jpg
A mai nap után kialakult a legjobb 64 mezőnye, akik majd november 24 és 26 között Minehead-ben fognak egymásnak feszülni. Az idei évben egyébként horribilis 460.000 font lesz az összdíjazás, amiből 100.000 jut majd a győztesnek. Íme a végeredményt mutató táblázat Burton de Witt jóvoltából:
pcom_2.jpg
Mint látjuk vannak jó nevű kimaradók is mint például Jamie Lewis, Max Hopp, Richie Burnett, John Part, Ronnie Baxter, Devon Petersen vagy épp Dimitri van den Bergh.
A verseny sorsolása is tulajdonképpen látható: az első helyezett a hatvannegyedikkel, a második a hatvanharmadikkal, a harmadik a hatvankettedikkel csap össze és így tovább.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9912954075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása