9 Nyíl

Cross és Gurney átszáguldott ellenfelén

2017. október 29. 18:01 - Denis Potvin

2017 PDC Unibet European Championship - Hasselt (negyedik nap, negyeddöntők)

Elindult tehát a csata a PDC European Championship legjobb négy helyéért. Michael van Gerwen szó szerint demoralizálta az ausztrál Simon Whitlock-ot, honfitársa viszont megállította a menetelő Mensur Suljovicot. A végén pedig két nagy győzelem, amelyben Daryl Gurney és Rob Cross vállalta a főszerepet. Íme az elődöntő mezőnye.

ec.png

gurney_4.jpg

Michael van Gerwen kezdte a délutánt. Az ellen a Simon Whitlock ellen, aki a legutóbbi fordulóban szó szerint lemosta Norrist. Azt ő is tudta, hogy ez egy egészen más meccs lesz, de azért arra ő sem számított, hogy ennyire sima. Hosszú végjátékok után a holland kopasz ragadta magához a kezdeményezést és nagyon gyorsan 5-1-re húzott el. A dominancia egyértelmű volt. És ez még akkor is igaz volt, amikor Gerwennek 25-ről hat nyíl sem tudta kiszállóra repíteni.

Két ötkörös aztán visszahozta Gerwen lendületét. Annyira, hogy a 10. legben úgy hagyta ott Whitlockot, mint a Fecciarossa a Budapest-Veresegyház zónázót. 125, 140, 180 és a végén a tizenkettedik nyílból az 56-os kiszálló. Csodálatos volt. Az is, ahogy Whitlock megpróbálta a lehetetlent, 8-4-re jött fel, de akkor Gerwen megint demoralizált. A 170-es, klasszikusan csodálatos kiszállója megroppantotta a Varázslót, aki még szépen hozta a kezdését, de aztán két rontott D20 után a harmadik bement a hollandnak és mehetett pihenni az esti elődöntőre.

gerwen_whitlock.jpg

Jött a másik ausztrál, Kyle Anderson és az idén elképesztő formát mutató Mensur Suljovic, aki egy ragyogó kiszállóval nyerte a kezdését. A harmadik legben mindketten a bullra mentek le, Andersonnak sikerült megdobni, 83-ról szállt ki így, amúgy nagyon érdekes nyílfogással játszó, de nagyon pontosan dobó játékos.3-2-es Anderson vezetéssel mentek először pihenni. Voltak aztán szektortévesztések, de nagyon pontos tripla húszasok is és fej-fej melletti csata is. Szóval kiegyenlített meccs, majd egy 116-os Anderson-kiszálló, 5-3-mak fordultunk bele a második „félidőbe”. 6-3 után Suljovic egy 180-nal nyitotta a tízedik leget, majd a végén 95-ről a 19-es szektort használva dobta meg a kiszállót, 6-4 volt a második szünetben.

Anderson jól dobált, de Suljovic is, hiszen a 12. legre már mind a ketten majdnem száas átlagnál jártak (Anderson egy picivel alatta, Suljovic kábé annyival felette), de ami ennél is fontosabb, Suljovic 6-6-ra jött vissza. Anderson viszont újra megdobta a piros bullos kiszállót. Két leget nyert Anderson, aztán 9-7-re vezetett, Suljovic a meccsben maradásért kezdett. Meg is volt az esélye, hogy nyerjen, de a piros bull most túl nagy kihívás volt. Anderson 10-ből a harmadik nyilával (D2-vel), kiszállt és némi meglepetésre továbbjutott.

anderson-suljovic_1.jpg

Peter Wright kicsit a szerencsét is dicsérte szombaton, míg Daryl Gurney abba bízott, hogy tudja folytatni a szombati remek játékát. Nos, elsősorban Gurney kívánsága érvényesült az első szünetig, Wright ugyanolyan pocsékul dobta a kiszállókat, mint egy nappal korábban, Gurney pedig száguldott és 5-0-ig meg sem állt. Ez pedig már akkora előnynek bizonyult, hogy hiába hozta utána döntetlenre a hátralévő tíz leget Wright, nem tudta legyőzni a kiválóan játszó Gurneyt. Gondoljunk csak bele Wright ilyen pocsék kiszállózás mellett ért el 101,83-os átlagot. Mi lett volna, ha a dupláját is megdobja?

wright-gurney_4.jpg

A végére maradt Rob Cross, aki hasonló sebességgel száguldott át Michael Smith-en. A tizennégy legben mutatott száz feletti átlaga mindennél többet sejtet. Az első szünetnél még úgy festett, szoros lehet a vége, hiszen Cross csak 3-2-re vezetett. Aztán 4-3-tól beindult a henger. 130-as kiszállót is dobott Cross és pillanatok alatt 8-3-as előnyre tett szert. Innentől kezdve pedig Smith csak kozmetikázni tudott az eredményen, de így is sima 10-4 lett. Jöhet majd Gurney elleni elődöntő, biztos hatalmas meccs lesz.

cross-smith.jpg

PDC European Championship, negyeddöntők:

Michael van Gerwen-Simon Whitlock 10-5

Kyle Anderson-Mensur Suljovic 10-8

Peter Wright-Dary Gurney 5-10

Rob Cross-Michael Smith 10-4

 

Az elődöntők (20:10 órától):

Michael van Gerwen-Kyle Anderson

Dary Gurney-Rob Cross

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4013115150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása