9 Nyíl

Folytatódott a csillaghullás a Butlin's-ban

2017. november 25. 18:37 - Dart Major

2017 Mr. Green Sport Players Championship Finals - Minehead (második nap, délutáni program)

Pestiesen szólva a tegnapi napot így lehetne összefoglalni: "Hát ez nem volt semmi". Wright, Barney, a két Anderson, Cullen és Kim Huybrechts is kiesett. Noha a Players Championship fordulók tele vannak meglepetésekkel, arra nem lehetett számítani, hogy a döntőben is ennyi nagy név elvérzik már az első körben. Ma pedig folytatódott a bukások sora, lássuk részletesebben is az eredményeket.
players-championship-2017-mr-green.jpg

Darren Webster esetében nyugodtan mondhatjuk: egy kis ember nagy napja. A "Demoliton Man" régi ellenfelével Mervyn Kinggel akadt össze és szegény Mervyn megtudta milyen az, amikor a kétszeres nagypapa Webster elkapja a fonalat. Webster két tizennégy nyilassal kezdett és ez megadta neki az alaphangot. A folytatásban Webster kiszállt 120-ról (ez is ötkörös volt) amire King egy tizenegy nyilassal felelt, de egy az egyenlítés 3-2-nél elmaradt. Webster az előnyt meg is őrizte, sőt növelte és a végén 6-3-ra nyert. Fantasztikus 103-as átlag és 66% feletti kiszállózás. Szóval ez rendben volt Webster részéről.
web_1.jpg
Dave Chisnall tegnap mutatott "visszafogott" teljesítményét sikeresen alulmúlta. Kvázi odaadta William O'Connornak a győzelmet. 15 azaz tizenöt nyilat rontott el duplára! Ez pedig tragikus. 4-0-ás O'Connor vezetésnél tudott először leget nyerni Chizzy, de ez csak a totális zakó elkerülésére volt elég. A vége 6-3 az ír játékos javára.

Robert Thornton tegnap a kihagyott kilencnyilas miatt bosszankodott ma pedig verheti fejét a falba. Chris Dobeyval játszottak egy igen érdekes mérkőzést. Dobey gyorsan 3-0-ra ellépett, mivel Thornton képtelen volt kiszállni. 4-1 és 5-2 is volt már az angol játékos javára amikor az ő keze is megremegett és a skót ki is egyenlített. A döntő legben a fordítás is benne volt a pakliban, de a D20 kétszer is kifogott rajta. Ez pedig 6-5-ös Dobey sikert jelentett. Thorn huszonháromból öt kiszállót dobott meg, igaz Dobey is kihagyott tizenkét nyilat duplára.

Stephen Bunting nem volt igazán esélyese a Mensur elleni meccsnek. Viszont a papírforma hidegen hagyta az angolt. 2-2-ig elmentek fej-fej mellett saját kezdésüket megnyerve. Ekkor Bunting összehozott breaket (köszönhetően a nem sikerült D14-nek)és később hozta a saját kezdését is. Négyből négy leget ötkörössel hozott össze, ami kiváló teljesítmény. Mensur nem tudott közelebb kerülni, sőt a kilencedik legben megint nem sikerült kiszállni így pedig a vártnál simább 6-3-as angol siker született. Bunting kiválóan játszott, 100-as átlagot dobott és 66,67%-al szállt ki.
bun_2.jpg

Jonny Clayton és Gerwyn Price idén már nem először játszott walesi rangadót. Price egy ragyogó tizenkét nyilassal nyitott, viszont a következő három leg Claytoné lett. Price visszajött a meccsbe ugyan, de Clayton szórta az ötkörös játékokat és ezzel esélyt sem adott az ex-rögbisnek. Nagyon sima, 6-2-es Clayton siker született.

Daryl Gurney és Robbie Green is csatlakoztak a gyenge kiszállózók népes táborához. Már a meccs elején sokat hibáztak mind a ketten, de ez úgy tűnt Green-nek jó lesz. Kong 3-1-re elment és érett a meglepi. Gurney azonban felébredt és kiegyenlített, ennél a szitunál Green hibázott egy nagyot. Majd még két leget elvitt Gurney és ez a kétleges előny megmaradt neki a meccs végéig. 6-4-es sikerének örülhet Gurney de a 22% alatti kiszállózásának már kevésbé.

Adrian Lewis - miután Barney nyilával szerelkezett fel - folytatta azt, amit tegnap elkezdett. Richard North az elején kicsit megszeppent és kihagyott két kiszállót majd kapott egy négyköröst a kétszeres világbajnoktól. 0-3 után azonban felvette a versenyt Lewissal. Olyannyira, hogy 3-3-ra alakította a meccset. Ekkor Lewis küldött még egy négyköröst ajándékba, ezzel pedig megfogta ellenfelét, aki elhibázta a következő kiszállókat és nem is nyert több leget. 6-3 a vége a 97-es átlagot dobó Lewis javára. Működnek a nyilak, úgy látszik.
lew.jpg
Rob Cross megmutatta, hogy nem véletlenül esélyese a versenynek. Az első legben rögtön 129-ről szállt ki de ez még nem zavarta Steve Lennont aki megfordította a meccset. Ekkor jött a robbantás Crosstól. Tizenkét nyilas 116-ról kiszállva, amit még követett egy tizenegy nyilas, sőt egy 121-es kiszállóval fűszerezett tizenkét nyilas is. És a slusszpoén: a negyedik négykörös is meglett, ráadásul 130-ról kiszállva. 6-2-es mestermunka Crosstól, 104-es átlaggal. Nehéz mit mondani...
cro_3.jpg
Justin Pipe megnyerte a nap visszatérője címet a Ron Meulenkamp elleni meccsen. Ezt azzal érdemelte ki, hogy 0-4-ről jött vissza a mérkőzésbe. Ritka gyengén kezdett Pipe, Meulenkamp egy négyköröst leszámítva nem játszott ellenállhatatlanul. Ekkor a holland megtorpant, Pipe pedig köszönte szépen és 4-3-ra felzárkózott. Meulenkamp ekkor még tudott váltani és egy legre került a meccs megnyerésétől. A tizedik legben 97-ről kellett volna kiszállnia, de nem sikerült neki. A döntő legben pedig 56-ra volt három nyila de mindet kihagyta. Ez pedig egyet jelentett Pipe 6-5-ös sikerével.

Jermaine Wattimena tegnap nullázott ma viszont nagyobb ellenállásba ütközött Mickey Mansell ellen. Mansell két ötkörössel kezdett saját legből, de a holland is hozta a saját kezdéseit így 2-2 volt az állás. A kezdések hozása megmaradt a következő két legben is (érdekesség, hogy Mansell kétszer is 101-ről szállt ki). A nyolcadik legben dőlt meg ez a papírforma, ekkor dobott először ötköröst a holland és ezzel el is döntötte a meccset. A kilencedik leget a szokásoknak megfelelően hozta a holland így 95-ös átlaggal 6-3-ra hozta a meccset.

Steve Beaton és Jelle Klaasen, a két korábbi BDO világbajnok egész jó kis partit hoztak össze. 2-2-ig fej-fej mellett mentek első pályáról, Klaasen hozta a kötelező öt körös játékokat. Beaton az ötödik legben breakelt, de ezt az előnyt gyorsan le is adta, vagy inkább a holland dobott egy szép tizenkét nyilast. A 4-3-as előny is meglett Klaasennek, de ezután már nem tudott játékot nyerni. Pedig volt lehetősége bőven leget nyerni, de elszúrta ezeket ez pedig azt jelentette, hogy 6-4-es sikerrel Steve Beaton jutott tovább.

Michael van Gerwen elég komoly erődemonstrációt tartott Steve West ellen. West parádésan kezdett egy tizennégy és egy tizenegy nyilassal 2-0-ra vezetett. Sőt a három leges előnyhöz volt három nyila de kimaradt és ez sokba került. Gerwen előbb egy öt köröst dobott majd bevágott két négy köröst. 3-2-nél MvG átlaga 117 pont felett volt, West pedig 108 körül járt. MvG nem engedett ki, dobott még három öt köröst és 6-2-vel lépett tovább. 108-as átlagot dobott a holland, de West 99-es átlaga is jónak nevezhető.
va.jpg
James Wade "komoly bravúrt" ért el Jamie Caven ellen. 0-3-ról fordított ami önmagában nem rossz, sőt remek teljesítmény. Viszont "The Machine" úgy nyert 79,99-es átlaggal, hogy "Jabba"  57%-os kiszálló mellett 81-es átlagra volt képes. Szóval nem volt színvonalas a meccs. Szegény Steve West meg 99-es teljesítménnyel esett ki.

Peter Jacques a tegnap nagyot alakító Steve Hine ellen lépett tábla elé. Postás vs. Pék. Hollywood lecsaphatna erre a párosra. Nem igazán találták meg a legjobb formát a felek, noha Jacques 3-0-ra ellépett de igazán jó játékot nem mutatott. Két hat körösre egy hétkörös is jutott. Hine mondjuk úgy, kihasználta ellenfele nem túl erős periódusát és 2-3-ra feljött. Jacques ettől nem ijedt meg és egy legre került a meccs megnyerésétől. Hine ettől megijedt gyorsan két öt köröst majd a tizedik legben ki is egyenlített. (A kilencedik legben 149-ről szállt ki). A döntő legben Jacques megdobta első tizenöt nyilasát ami a meccs megnyerését jelentette. Mondjuk úgy, nem ez volt a torna legjobb meccse.

Jan Dekker tegnap Michael Smith ellen mutatott be bravúrt ma pedig Simon Whitlock volt az ellenfele. Ez a mérkőzés is próbára tette a nagy tömeg híveit. 2-2-es állásig minden rendben volt, Dekker egy 109-es kiszállót majd hozta saját kezdését is. Az első komoly előnyt is a holland hozta össze aki breakelni tudott és kétleges előnyt szedett össze. 5-2-höz is volt nyila Dekkernek, de a hetedik legben 40-ről volt három köre kiszállni de mind elszúrta. Ahogy ilyenkor lenni szokott Whitlock 4-4-re alakította a meccset, sőt a döntő leget is kiharcolta. Itt azonban a holland dobott egy tizenöt nyilast és ezzel újabb topjátékost küldött haza.

Zárásként Ian White és John Henderson érkeztek és rittyentettek egy kiváló meccset. Szorosan indult a parti, az első négy leget mindenki hozta első pályáról. Henderson ráadásul egy tizenöt és egy tizenegy nyilas leget hozott össze. A kiélezett csata folytatódott, a hatodik legben "Big John" 161-ről szállt ki tizenkettedik nyíllal. A saját kezdésre épülő taktika végig kitartott így pedig elmentek a felek a döntő legig. 4-4-nél White 103, míg Henderson 101-es átlag felett állt, ami sokat elárul a meccs színvonaláról. A döntő legben Henderson többet hibázott mint ellenfele így pedig Ian White jutott a nyolcaddöntőbe. Tipikusan az a meccs volt ahol mind a két játékos továbbjutást érdemelt volna. Jó zárása volt ez a délutáni programnak.
wh_4.jpg
A délutáni eredmények:
ered_1.jpg
A statisztikák szokás szerint The RedBit twitter oldaláról származnak.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6713381155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása