9 Nyíl

Jamie Lewis volt a délután, Keegan Brown pedig az est hőse

2017. december 18. 00:06 - adam_f

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (a negyedik nap)

Remek kis körön vagyunk túl, így a világbajnokság negyedik napját tekintve. A tendencia pedig továbbra sem változott: potyogtak a kiemeltek és a nagy nevek, egy fiatal walesi pedig csodát tett azzal, hogy délután mind a két találkozóját megnyerte, így az előselejtezőből egyenesen a második körbe jutott. Ám hogy mik is történtek pontosabban a vébé vasárnapi napján, azt elolvashatjátok, ha a "tovább" gombra kattintotok...   

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

DÉLUTÁNI FORDULÓ:

ELŐSELEJTEZŐS MÉRKŐZÉS:

KENNY NEYENS (BEL) - JAMIE LEWIS (WAL): 1-2 (2-3; 3-2; 0-3)

A fiatal belga játékos jól ráijesztett walesi ellenfelére, hiszen már az első szettben két 180-assal sokkolta Rastá-t. Ez a sokkhatás a második legben is rajtamaradt a walesi-n, aki aztán a harmadik legben tudott végre feloldódni, ezt pedig egy 147-es outtal jelezte is rögvest. Ezután pedig - mint akit kicseréltek - zsinórban jött még kettő, és máris nála volt az előny. A belga azonban nem ijedt meg, pedig a második szettben végig Lewis vezetett, viszont ő mindkétszer egalizálni tudott, harmadszorra pedig jött neki a 74-es csekk, vele pedig az egyenlítés is. A döntő szettben azonban már csak Lewis volt a színpadon, aki kegyetlenül kihasználta a belga ifjonc hibáit, és 3-0-ás szettgyőzelemmel dobta magát tovább az első körbe.

ney-lew.jpg

ELSŐ KÖRÖS TALÁLKOZÓK:

ALAN NORRIS (ENG) - KIM VILJANEN (FIN): 3-0 (3-0; 3-2; 3-1)

Chuck nagyon nem gatyázott a nap második találkozóján: két saját kezdés, meg egy brék után máris 1-0-ás vezetésre tett szert Kim Viljanen ellenében, aki nem játszott rosszul, csak valahogy nem jöttek neki a magas körök. A szünet viszont nagyon jót tett neki, mivel a második szettben már 2-0-ra (egy tizenhárom, valamint egy tizenkét nyilas körrel) is vezetett Norris ellen, így érett az egyenlítés. Ám Chuck összeszedte magát, és - Lewishoz hasonlóan - zsinórban három leget nyerve megfordította a szettet, ezzel pedig már kettő volt a difi. A harmadik szett pedig már csak formalitás volt. Viljanen ugyan el tudott csípni egy leget az elején, de Norris megint megmutatta, hogy mekkora küzdő: ismét zsinórban hozott három leget (a másodikat 80-ról egy dupla-dupla kiszállóval, a harmadikat pedig egy 120-as outtal megoldva), ezzel pedig nemcsak a szettet, hanem a mérkőzést is simán nyerte, és jutott tovább a következő körbe.

nor-vil.jpg

KYLE ANDERSON (AUS) - PETER JACQUES (ENG): 3-1 (3-1; 3-2; 2-3; 3-0)

Jó kis találkozót láthattunk a nap harmadik mérkőzésén, ahol az ozzie versenyző kezdett jobban, hiszen hiába szerezte meg a vezetést a huddersfield-i postás, Anderson egy 109-es csekkel egyenlített, majd zsinórban még kettőt hozzácsapott és meg is szerezte az első szettet. Az ozzie aztán ott folytatta, ahol abbahagyta az első játékban, ám ezúttal kétleges hátrányt tudott ledolgozni és végül a maga javára fordítani a szettet. Azért ez nem egy akármilyen teljesítmény, hogy két szettet is hátrányból fordított meg. A harmadikban azért Jacques-nak is csurrant-cseppent valami, hiszen végig vezetve be tudta húzni ezt a játékot, így visszajött a találkozóba. Ám ez csak egy rövid felvillanás volt csak a részéről, hiszen Anderson nagyon simán lerendezte a negyedik szettet (nullára lehozva), ezzel pedig az ausztrál játékos küldte magát tovább ajánlottan, ráadásul elsőbbségivel...

and-jac.jpg

JONNY CLAYTON (WAL) - JAMIE LEWIS (WAL): 0-3 (1-3; 1-3; 2-3)

A délután utolsó találkozója walesi házirangadót hozott, amit a selejtezőből kijutott Lewis kezdett jobban, ráadásul egy 126-os kiszállót megoldva. Ez annyira lesokkolta Claytont, hogy Rasta hamar kétleges előnyre tett szert, amiből már csak faragni tudott a "Menyét" névre hallgató Clayton. Lewis 3-1-el húzta be az első, majd ugyanilyen arányban a második szettet is. Clayton a harmadik játékban tudott igazán szoros küzdelmet kifejteni honfitársa ellen, de ez is csak arra volt elég, hogy kozmetikázzon valamit a teljesítményén. Lewis 2-1-es leghátrányban isl bemutatott egy szép 130-as csekket, amivel kiegyenlítette az állást, majd pedig egy tizenegy nyilas játékkal le is zárta a találkozót. Rasta a közel százas meccsátlagával, valamint a mai teljesítményével teljes mértékben kiérdemelte a "délután hőse" jelzőt.

600_jlewispr.jpg

Jamie Lewis: kettőből kettő a vasárnapi mérleg

cla-lew.jpg

ESTI FORDULÓ:

ELŐSELEJTEZŐS MÉRKŐZÉS:

WILLARD BRUGUIER (USA) - CODY HARRIS (NZL): 1-2 (2-3; 3-2; 0-3)

Az új-zélandi kezdte jobban a csatát a mindig mosolygós amerikai játékos ellenében, ám Bruguier is megmutatta azért, hogy az amcsik is tudnak dartsozni. Olyannyira, hogy már a kezdő szettben odapakolt egy 112-es kiszállót (az unortodox 18-T18-D20-as kombóval) a kiwinek. Ettől függetlenül Harris tudta sikerrel venni az első akadályt, így meg is szerezte a vezetést. Az amerikai a második szettben összekapta magát és lemásolta az elsőben nyújtott teljesítményét annyi különbséggel, hogy ezúttal ő tudta kidobni elsőnek az utolsó kiszállót, így mentve meg döntő szettre a találkozót. A fináléra azonban elfáradt az amcsi rendőrtiszt, a maori pedig könyörtelenül kihasználta a folyton felbukkanó hibákat, és végül - a vártnál szorosabb mérkőzésen - továbbdobta magát az első körbe. Ettől függetlenül az amerikai minden tiszteletet megérdemel, mert tényleg megmutatta mindenkinek, hogy vannak még az Egyesült Államokban is a darts irányába elhivatott játékosok.

bru-har2.jpg

ELSŐ KÖRÖS TALÁLKOZÓK:

JAMES WADE (ENG) - KEEGAN BROWN (ENG): 2-3 (0-3; 3-2; 2-3; 3-1; 1-3)

A fiatal angol versenyző egyévnyi böjt után tért vissza a világbajnokságra, és már a meccs elejétől kezdve látszott rajta a bizonyítási vágy. Ez pedig egy 124-es kiszállóban, valamint egy 3-0-ás első etapban mutatkozott meg a közönség számára. Wade-nek konkrétan sansza nem volt arra, hogy bármit is csináljon az első szettben. A másodikban azonban már egy kicsit összeszedettebben dobott a balkezes angol, ami egy 110-es outot, valamint 3-2-es sikert eredményezett neki a második felvonásban. Brown tartotta az iramot, amennyire lehetett, de az "aprócska" hibák és a szektortévesztések a szettjébe kerültek. A harmadik szettet is a fiatal angol kezdte, ám Wade fejezte be egy hátsó pályás 89-essel. Brown azonban rögtön reagált is Wade brékjére, és hátsó pályáról bevágott neki egy 112-es csekket, ezzel egalizálva az állást. A fiatal dartsos pedig folytatta is az öldöklő iramot, megpróbálva hibára kényszeríteni rutinos ellenfelét (sikerrel). Wade-től nem jöttek a megszokott magas tömegek, Brown pedig egy 170-es körrel dobta le magát 40-re, amit végül meg is oldott. Wade ezt még ki tudta egyenlíteni egy szép bullos 90-nel, de a végszó Brown-é lett, aki az ötödik leget 32-ről kidobva visszavette a vezetést. A negyedik szettben Wade dominált, aki könyörtelenül bűntette meg Brown hibáit, így elég simán, 3-1 arányban nyert és döntő szettre mentette a találkozót. A döntő kör rosszul kezdődött Brown számára, aki a második nyilával sikeresen kiküldte az elsőt is a táblából, ám Wade nem tudta kihasználni az esélyt, Brown pedig behúzta az első leget. Wade itt még tudott egyenlíteni, ám ezután már csak Brown volt a pályán, aki zsinórban két leget is megnyert (az utolsót egy 14 nyilas körrel), ezzel pedig tovább is lépett a második körbe, míg Wade személyében újabb nagy név köszönt el a tornától.

_75053461_brown.jpg

Keegan Brown majd' egyéves böjt után menetelt továbbaz első fordulóból

wad-bro.jpg

DAVE CHISNALL (ENG) - VINCENT VAN DER VOORT (NED): 0-3 (2-3; 2-3; 0-3) 

A fiúk nagyon komolyan egymásnak estek az este harmadik találkozóján, és Vincenten nem nagyon látszott, hogy bármi baja lenne a hátának. Bár az első szettben hozta a kezdését, Chizzy rögvest utána behúzott két kört (a másodikat 132-ről megoldva). Ám a holland sem volt rest: hamar odapakolt ő is kettőt, és így máris övé volt az első szett. Az adok-kapok pedig folytatódott tovább a második szettben is. Chizzy kezdés első pályáról, majd holland egyenlítés szintén kezdésből. A sorminta pedig így is ment tovább, megint Chisnall-előny, aztán ismét Vincent-egál. A vége viszont igazi durranás volt: a holland odaállt, beszórt egy tizenkét nyilas kört (86-ról megoldva), és így már kettővel mehetett szünetre. A szünet után pedig már csak a holland volt talpon, aki kőkeményen szórta a magas tömegeket, valamint a rengeteg 100+-os köröket. Chizzy próbálkozott, de ezúttal már csak szépségtapaszként jött neki az utolsó 180-as. Van der Voort végül lenullázta a harmadik szettet, ezzel pedig - James Wade után - Dave Chisnall számára is idejekorán ért véget a világbajnokság, a holland versenyző pedig győzelemmel és továbbjutással ünnepelheti a 42. születésnapját.

vincent_van_der_voort_1.jpg

Fijne verjaardag, Vincent!

chi-vvdv.jpgIAN WHITE (ENG) - CODY HARRIS (NZL): (3-1; 1-3; 3-1; 3-0)

Az este utolsó összecsapását a Gyémánt, azaz Ian White és az előselejtezőből bejutó Cody Harris prezentálták az AllyPally közönségének. S amilyen simán kezdődött a mérkőzés White számára - laza 3-1 az első szettben, igaz a maori egy 121-es outtal oldotta meg a legjét -, olyan döcögőssé vált neki a második játék. Ugyan megszerezte itt is a vezetést, ám Harris ezután zsinórban behúzta a következő három leget, ráadásul a negyediket 118-ról kiszállva, így máris egál volt az állás. A szünet után aztán minden visszaállt a megszokott rendbe: White magához ragadta a kezdeményezést, és szépen apránként felőrölte Harris minden ellenállását. A harmadik szettet 0-1-es állásról fordítva nyerte meg az angol, a negyediket pedig magabiztosan végigvezetve húzta be úgy, hogy a kiwi kilenc(!) nyilat hibázott a duplára. Ian White tehát a második körbe dobta magát, míg a szimpatikus Cody Harris innentől már csak a nézőtérről követheti tovább az eseményeket.

whi-har.jpg

Ez volt tehát a vasárnapi dupla. Hétfőtől újra csak esti etapokkal jelentkezünk majd, ám előtte reggel érkezünk az értékelésekkel, majd pedig a beharangozóval is. Maradjatok továbbra is velünk, mert érdemes!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5413507767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása