9 Nyíl

63 évesen majdnem odavágott egy kilencnyilast

2017. december 23. 00:27 - Denis Potvin

William Hill World Darts Championship 2018 - London, Alexandra Palace (kilencedik nap - este - összefoglaló)

Paul Lim, a Legenda, majdnem olyat tett, mint még soha senki a világbajnokságok történetében. Nem sikerült neki. Ki is kapott Gary Andersontól, mint ahogy Mensur Suljovic is legyőzte Robert Thorntont és Michael van Gerwen tükörsimán James Wilsont, aki ráadásul remekül dobált, de a leggyőzelemhez sem volt semmi köze a holland dobógép ellen, aki ma egyértelműsítette, itt csak ő nyerheti a világbajnokságot. Majd meglátjuk.

lim.jpg

Mensur Suljovic-Robert Thornton 4-2 (1-3, 3-0, 1-3, 3-2, 3-2, 3-2)

Érvényesült a papírforma, de Thornton nagyon jól tartotta magát. Az első szettben még Suljovic vezetett, de aztán Thornton három leget hozott egymás után, az egyiket 110-es kiszállóval, szóval nem volt ez annyira egyértelmű, mint amennyire a fogadóirodák adták. A másodikban aztán tarolt a szerb-osztrák, egy 116-os kiszálló után hozta mind a három legét. A harmadik szettben Thornton megint nagyon szépen dobált és az sem zavarta meg, hogy Suljovic 0-2 után egy 120-as kiszállóval szépített, Suljovic bénázása után 3-1-re nyert és 2-1-re vezetett, érett tehát a meglepetés.

Nagyon gyorsan meg is lehetett volna, és Thornton ezzel a sikerrel visszatérhetett volna az elitbe. 2-2-re álltak, Suljovic 131-gyel 36-ra rakta le magát, Thornton pedig 92-vel 20-ra. Suljovic egyből kidobta a D18-at, így 2-2-re egyenlített Suljovic. Az utolsó szettben brék, majd visszabrék, aztán Suljovic 114-es kiszállójával már 2-1. Thornton nagyon jól játszott és 104-es checkouttal visszajött, tehát 2-2-re áltak, de Suljovic hozta a leget végül, 3-2-re vezetett. Thornton megint nem adta fel, 2-0-ról jött fel 2-2-re megint, övé volt a kezdés, de Suljovic a végén 121-ről T20, 11 és a végén egy bullal fejezte be a meccset. Ezért is érdemelte meg a továbbjutást, de Thornton megint régi önmagát idézte, 93,51-es átlaga sem volt olyan rossz. Magasabb volt, mint a győztes Suljovicé (90,56).

suljovic-thornton.jpg

Gary Anderson-Paul Lim 4-1 (3-0, 3-0, 1-3, 3-0, 3-2)

A kétszeres világbajnok simán győzte le 63 éves ellenfelét. De. DE. Andersin 3-0-ra hozta, mondjuk simán az első szettet, Aztán megint simán 3-0-ra a másodikat. Aztán a harmadik szettben Anderson egy kicsit lazított, Lim pedig dobta, amit tud, ami éppen arra volt elég, hogy a torna dojenje elvett egy szettet a kétszeres világbajnoktól. Már ez is óriási dolog volt. Persze senki sem hitte, hogy ettől még felborul a világ, de óriási dolog volt, hogy 3-1-re legyőzte a skótot. A meccs legszebb pillanata a második szettben volt. Lim 177-tel kezdett, majd egy 180-nal folytatta, azaz esélye volt a kilenc nyílra. Jött a tripla 20, jött az újabb tripla 20 és a D12…Nem, az nem, csak a sima 12. Utána négy elrontott nyíl, majd rossz kiszálló végül Anderson nyerés. Hát. Ez csodálatos lett volna, sporttörténelmi lett volna. Nem sikerült.

anderson-wilson.jpg

Michael van Gerwen-James Wilson 4-0 (3-0, 3-0, 3-0, 3-0)

Az egészen biztos, hogy vagy valami földönkívüli kell, vagy pedig valami iszonyatos formahanyatlás ahhoz, hogy ezen a világbajnokságon valaki legyőzze a világ legjobb játékosát. Gerwen egész egyszerűen átgázolt James Wilsonon, aki nem is dobált olyan nagyon rosszul. 96,02-es átlaggal kiesni nem szégyen, főleg, hogy a másik oldalon a vb eddig legjobb átlaga, 108,65 áll és csak négy darab 180-sal. Az amúgy tényleg remekül játszó Wilson egyetlen leget sem tudott nyerni. A dobógép ellen nem volt ellenszer. Nézzük sorban: az első legben 142-es kiszálló, 12 nyíllal, az ötödik leg: 32-es kiszálló, 11 nyíllal. Aztán egy 13 nyilas, majd 12 nyíllal 164-ről egy újabb zsenialitás. És most a 14-15 nyilasakat nem is soroltuk fel. Nincs erről többet mondani, zseniális és utolérhetetlen. Gerwen mindent feltett erre a vb-re és eddig mindent visz. Elképzelhetetlen a két meccse alapján, hogy bárki képes lesz megállítani.

gerwen-wilson.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6713519563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása