9 Nyíl

Michael van Gerwen százados lett

2018. február 03. 19:37 - Dart Major

2018 Coral UK Open Qualifiers 2. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

A tegnapi igencsak eseménydús - és némileg szomorú - nap után pihenni ismét nem volt ideje a mezőnynek. Igazán kemény menet ez a hétvége a játékosoknak, itt tényleg nincs idő lazulni. A mai napon ismét születtek nem várt eredmények és nagy meglepetések. Nézzünk szét kicsit az eredmények között.

c31ulvvwcaaspjk.jpg

Első forduló:

A tegnaphoz hasonlóan az első körben kevesebb meccset rendeztek és a tét a 256-ba kerülés volt. Dean Winstanley most is rögtön kiesett és így járt Josh Payne is. Jerry Hendriks, Marko Kantele, Ted Evetts és Dirk van Duijvenbode szintén a kiesettek közé kerültek. 

Második forduló:

Corey Cadby tegnap elkapta az aktuális világbajnokot, most viszont 6-5-re kikapott Robbie Greentől. Két rutinos róka Terry Jenkins és Ronny Huybrechts csapott össze előbbi örülhetett 6-3-as sikerének. A korábbi BDO döntős Jeff Smithnek a jelek szerint még szoknia kell a PDC légkörét, bár 6-5-ös veresége Alcinas ellen azért nem katasztrófa. Brendan Dolan régi szép napjai nem ma tértek vissza, simán kikapott Ron Meulenkamp ellen. Ugyanez igaz Kevin Painterre is, Ő csúnya 6-0-ás zakót kapott Steve Lennontól.

Harmadik forduló:

Robbie Green 6-2-re elverte Lee Harrist, ez még önmagában nem olyan érdekes, de Kong tökéletes lege már annál inkább. A PDC idei esztendejének első kilenc nyilasát tehát a liverpooli Green szállította. Vincent van der Voort nem lehet elégedett magával, ugyanis 6-5-re kikapott Andrew Gildingtől. Kyle Anderson némi meglepetésre 6-5 arányú vereséget szenvedett Diogo Portela ellen. Krysztof Ratajski a tegnapi nap után újra megverte Barneyt, ezúttal azonban nagyon simán 6-2-re. Chizzy mai versenyének itt lett vége, köszönhetően Ron Meulenkampnak. Geert Nentjes is nagy halat fogott 6-5-re verte Joe Cullent. Az aktuális világbajnok Rob Cross ma sem jutott messzire, ezúttal Jamie Hughes fogott ki rajta és verte meg 6-3-ra. Jelle Klaasen és Danny Noppert játszott egy holland derbit ami előbbi 6-5-ös sikerével ért véget.

Negyedik forduló:

A legjobb 32 közé jutás álom maradt Kim Huybrechtsnek és Robbie Greennek is. Előbbit Dave Prins, utóbbit Cristo Reyes verte meg. Terry Jenkins visszatérését most Ian White rontotta el aki ugyanis simán 6-2-re megverte a Bikát. MvG nem bukott el a fiatal belga van den Bergh ellen, Darren Webster pedig Jan Dekkert verte meg. Mind a két meccs vége 6-3 lett. Lee Evans komoly skalpot gyűjtött be, nevezetesen Simon Whitlock gratulált neki a mérkőzés végén 6-4-es sikeréhez. Peter Wright nagyon megizzadt de minimális különbséggel nyert Jermaine Wattimena ellen, ahogy Klaasen is szenvedve de legyőzte Martin Schindlert. Nem volt ez rossz mérkőzés.
kla.jpg
Ötödik forduló:

Ez a kör hozott jó néhány rangadót is. Ezek közül kiemelhető Alan Norris 6-5-ös győzelme Gerwyn Price ellen, vagy éppen Gurney 6-0-ás sikere a tegnap döntőző Michael Smith ellen. Két korábbi PL játékos James Wade és Robert Thorntont is összehozta a sors, előbbi tudott minimális különbséggel győzni. Ian White legyőzte Steve Beatont a rutinos harcosok csatájában, Stephen Bunting bicskája pedig beletört az Alcinas elleni mérkőzésbe. Peter Wright és Jamie Lewis a vb után újra találkoztak, most Snakebite simán 6-2-re győzött. Jamie Hughes menetelése folytatódott, a korábbi BDO kiválóság megverte Lee Evans-t, és bejutott a legjobb tizenhat közé.

Nyolcaddöntők:

A vb után közutálat tárgyává vált Justin Pipe 6-5-ös sikerével Matthew Edgar ellen biztosította helyét a legjobb nyolc között. Darren Webster és Alan Norris is komolyat meccseltek és itt is minimális különbség döntött Webster javára. Ian White és Daryl Gurney szintén 6-5-öt játszottak de ez nem volt akármilyen meccs. White a döntő legben kilenc nyilast dobott és ezzel nyerte meg a meccset. Gyémánt ezzel karrierje ötödik tökéletes legjét dobta. Lengyel barátunk Ratajski mester is bement a nyolc közé miután 6-4-re verte Antonio Alcinast. MvG sokat nem vacakolt és 6-2-re verte az addig szépen menetelő Ricky Evanst. Richard North remeklése nem ért véget, mivel 6-2-re elverte Klaasent. Jamie Hughes azonban befejezte a versenyt, bár Snakebite ellen 6-3-ra kikapni nem katasztrófa. Mervyn King rossz hát ide vagy oda, 6-3-ra megverte James Wadet és bejutott a legjobb nyolcba.

Negyeddöntők:

Michael van Gerwen semmit nem bízott a véletlenre és megkínálta egy brutális 106-os átlaggal Richad North-ot. De North azért nem adta meg magát könnyen és négy leget elcsípett a világelső ellen.
mvg_11.jpg
Ugyanilyen szoros meccset játszott Webster és Pipe, aminek végén a derék norwichi építő munkás tudott nyerni. Ian White megállította a kiválóan menetelő Ratajskit, de a lengyelnek sem a 6-3-as vereségért sem pedig az egész napjáért nem kell szégyenkeznie. Nyolcba jutni egy ilyen maratoni versenyen kiváló eredmény. Peter Wright a tegnapi naphoz hasonlóan ma is bejutott a négy közé, most Mervyn Kinget verte meg 6-2-re.

Elődöntők:

Ha a ranglista első és második helyezettje jön össze egy meccsre az mindig érdekes. Most is érdekes volt és az átlagok azt mutatják két fáradt játékos csapott össze. Ne feledjük ők ketten csütörtökön és pénteken is játszottak szóval ez lehet a magyarázata hogy viszonylag szolidabban dobtak. A végén MvG örülhetett és így ma is döntőt játszhatott.
mvg_12.jpg
A holland zseni ellenfele a döntőben a sokak által kedvelt Darren Webster lett. Demolition Man és Diamond szoros meccset játszottak, kiegyenlített csata volt és a végén 6-4-es eredmény született. A kemény fizikai meló mellett játszó Webster már nem először mutat példát minden hozzá hasonló cipőben járó sporttársának.

Döntő:

A döntő igencsak tanulságosra sikeredett. Darren Webster 101-es átlagot dobott, 50%-al szállt ki de ez csak három leg megnyerésére volt elég. Pedig jól indult a meccs, Webster brékelt egy szép tizenegy nyilassal, de erre a holland két négy körössel válaszolt. 2-2-re még mentette a meccset Webster, de utána három leget zsinórban elvitt a holland és ez a végéig kitartott. Darren Webster azonban nagyot ment, kiválóan játszott és megérdemelten lett második a versenyen.
donto_3.jpg
Michael van Gerwen SZÁZADIK győzelmét aratta a PDC-ben ami eddig csak Phil Taylornak sikerült. Ez azt hiszem szimpátiától függetlenül csodálatra és elismerésre méltó.

Két nap után így fest a tabella:
allas.jpg
A teljes eredménylista pedig megtekinthető itt.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3713630656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása