9 Nyíl

Már csak Smith százas a Premier League-ben

2018. február 23. 08:23 - adam_f

2018 Unibet Premier League of Darts - Mercedes-Benz Arena, Berlin (a negyedik forduló összefoglalója)

Mármint százszázalékos, ami a jelenlegi mutatóját illeti (az esze az eddig is a helyén volt). A tegnapi este után Bully Boy vezeti a mezőnyt hibátlan és elég meggyőző teljesítménnyel, mögötte pedig ott lohol MvG és a Varázsló, akik szinte azonos mérleggel rendelkeznek. Ám, hogy miként is alakult az este, illetve mit gondolnak a főhősök, azt most megpróbáljuk elétek tárni ebben a rövid posztban.

premier-league-darts-darts-berlin_4236976.jpg

Az est első találkozójaként rögvest egy rangadót kaptunk, hiszen a két veretlen találkozott egymással. A meccs végén azonban már csak Michael Smith büszkélkedhetett azzal, hogy veretlenként folytathatja, az angol ugyanis ellentmondást nem tűrő játékot bemutatva, szinte már taylor-i magabiztossággal győzte le a 4-3-nál egyenlítést hibázó Simon Whitlock-ot. Érthető is volt Smith öröme a "lefújást" követően:

"Ahogy a színpadra léptem, egyből felállt a szőr a karomon, egy ilyen csodálatos tömeget látva. Nem voltam valami jó, de nyertem és ez a lényeg. Négyből négy győzelem, ez nagyszerű dolog, s amikor majd jobb lesz a játék, én is többet tudok nyújtani."

smith_berlin_600.jpg

Legalább az önkritika helyén volt Smith-nél, mert tény és való, hogy mind a ketten elmaradtak egy rangadótól elvárt átlagtól, ahogy a statisztika is mutatja:

1_12.jpg

Szerencsére azért akadtak olyan játékosok is a ma estén, akik mindent megtettek azért, hogy a közönség is jól érezze magát. Többek között ilyen volt a "hazai pálya" előnyét élvező Mensur Suljovic, aki ezen az estén egy nagyon komoly és összeszedett oldalát mutatta be végre a sorozatban, és nagyon imponáló átlagot (valamint 60%-os duplát) dobva nyerte meg a Gerwyn Price elleni találkozóját, megszakítva ezzel nyeretlenségi sorozatát a PL-ben, míg a walesinek tovább kell várnia az első sikerre.

suljovic_berlin_600.jpg

"Ez egy csodálatos közönség! Nagyon örülök, hogy itt lehetek a barátaim és a családom körében. Ideges voltam az első héten, és ez a második hétre sem múlt még el, de jól megy a játék és kezdem végre utolérni magam. Jó itt lenni Németországban, és még győzni milyen jó. Tökéletes éjszaka volt" - mondta Suljovic.

2_12.jpg

Az este középpontja ezúttal Michael Van Gerwen és Daryl Gurney számára jutott, akik oda is tették magukat rendesen, de ezúttal sem borult fel a világ rendje. A kopasz holland világelső is száz feletti átlaggal zárta a - természetesen - győztes mérkőzést.

vangerwen_berlin_600.jpg

"Úgy gondolom, jól játszottam és mindig a megfelelő pillanatokban jöttek a megfelelő dobások, hogy végül meglegyen a két pont. Kevés hibával és nagy önbizalommal játszottam. Ez egy csodálatos este volt, ahol kiderült, hogy a darts egyre nagyobb népszerűségnek örvend a világon. Szeretem ezt csinálni, mivel nekem ez nagyon fontos, főleg az ilyen különleges esték miatt is."

3_5.jpg

MvG után egy másik kopasz, név szerint Rob Cross mutatta meg, hogy kicsit korai még temetni őt. 97-es átlagot szórva győzte le az est negyedik találkozóján a most egy kissé indiszponáltan dobáló Raymond van Barneveldet, aki nem tudott 90-es átlag fölé keveredni, és még a 180 sem jött neki a találkozón (Voltage-nak négy is beakadt). Ez volt Cross második győzelme zsinórban, amivel máris az élbolyban találta magát.

cross_berlin_600.jpg

"Fantasztikus volt ez a mai este, aminek a részese lehettem, és nagyon örülök, hogy sikerült a győzelem is. Raymond ma nem játszott jól, ez most nem ő volt ott fent. Nagyon jól mentek a dupláim, amiért külön is boldog vagyok. Egyre inkább kezdem magam jobban érezni, és úgy tűnik, hogy megérkeztem. Minden héten jobban megy egy kicsit, lassan visszatér a régi énem. Noha még nem vagyok százszázalékos formában, de igyekszem koncentrálni és mindig pontosabban dobni."

4_4.jpg

Az este zárásaként egy igazi skót felföldi rangadónak lehettünk szemtanúi, ahol "csak egy maradhat" talpon. Ám, ahogy a mellékelt ábra mutatta, ezúttal mind a ketten életben maradtak a halhatatlanok közül, hiszen a Peter Wright - Gary Anderson találkozó végül nagyon komoly átlagokkal, valamint egy barátinak is mondható pontosztozkodással zárult, amivel inkább Snakebite lehetett elégedett a két szoknyás úriember közül.

andersonwright_600.jpg

"Csodálatos, hogy részese lehetek ennek, ahogy a darts betör Németországba, és ezt csak megköszönni tudom - kezdte Wright a mondandóját. Nagy kiváltság egy ilyen lenyűgöző tömeg előtt játszani, és olyan német játékosokkal találkozni ezeken a versenyeken, mint akár Martin Schindlerrel, aki fog még a Premier League-ben is játszani."

Mi mást mondhatnánk erre: legyen igaza.

5_5.jpg

Négy forduló után pedig így fest a Premier League tabellája:

allas_1.jpg

Jövő héten a mezőny ismét angol földön fog játszani, hogy aztán egyre közelebb kerüljünk ahhoz a válaszhoz, miszerint ki lesz az a kettő, akik búcsúzni kényszerülnek az első kör után. Ám addig még van egy kis idő, úgyhogy mindenkit arra buzdítunk, hogy kövessen minket továbbra is, mert mi első kézből adjuk át nektek az infókat.

A statisztikák a TheRedBit jóvoltából kerültek ide, míg a képek és az interjúk a PDC hivatalos oldaláról valók (fotók: Lawrence Lustig/PDC)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8113691454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása