9 Nyíl

"Egy család, egy szenvedély..."

2018. február 24. 15:59 - adam_f

A XI. Jánossomorja (PÁROS) darts versenyen jártunk

Új év, új lehetőségek és persze megint Jánossomorja. A Győr-Moson-Sopron megyében fekvő kisváros lassan darts-nagyhatalommá növi ki magát, hiszen megint sikerült nekik egy olyan (páros) versenyt prezentálniuk, amelyre nem csak a környékről, hanem 150 km-ről is jöttek csapatok, ráadásul nem is csak egy gárda. Szóval ideje volt, hogy az "eFKá" is újfent tiszteletét tegye a kisalföldi városkában, és megmutassa azt, hogy talán nem is annyira kutyaütőek ehhez a sporthoz. Hogy miként is sikerült? Íme, egy kis élménybeszámoló (persze képekkel karöltve).

02_17.jpg

Természetesen ismét Kránitz Peti barátom vállalta a sofőr szerepét (amiért most is nagy köszönet jár neki), így újfent ketten vágtunk neki a nagy kalandnak, ami duónk harmadik versenye volt a párosok tekintetében. A verseny persze a megszokott komoly promóciót is megkapta, így minden napra kaptunk egy kis ízelítőt belőle a Facebook-on. Természetesen a mi kis párosunk sem maradhatott ki a szórásból:

efka.jpg

S mi tagadás, jöttek is elég rendesen, hogy erről-arról tájékozódjanak, no meg főleg azért, hogy versenyezzenek is egy jót. S nekem első körben akkor esett le az állam, amikor páros társam arról tájékoztatott, miszerint nekünk nem kell nevezési díjat fizetni, azután meg még jobban elhagytam az állam, amikor azt mondták, hogy nekem "örök kenyerem" van náluk (vagyis minden versenyükön nevezési díj nélkül indulhatok)...számomra ez egy nagyon megindító dolog volt, így nem is tudom elégszer megköszönni nekik ezt a támogatást, azt meg főleg, hogy úgy kezelnek engem is, mint egyet maguk közül (tiszteletbeli tagként mondom ezt).

jdc_1.jpg

(fotó: JDC)

A rendezés természetesen az eddig is megszokott profizmust mutatta: hét táblán mentek a találkozók, mellette pedig egy gyakorlópálya is rendelkezésre állt a csapatok számára, amelyből végül 39 gárda vállalta a megmérettetést Jánossomorjáról, Csornáról, Győrből, Mosonmagyaróvárról, sőt még a Fejér megyei Seregélyesről is érkeztek csapatok, hogy megmutassák, hogyan űzik arrafelé a dartsot. Az ellátásunkról továbbra is mindenki kedvenc gasztroblogger dartsosa, Fördős Csé gondoskodott (aki szerencsére azért még játszott is emellett), és meg kell mondjam, hogy ezúttal sem csalódtam a kiszolgálásban. Ezúttal cordon bleu volt terítéken, hasábburival (nagyon finom volt, szóval érdemes eljönni a Patkóba, hogy kipróbáljátok).

A legnagyobb újítás persze az volt, hogy interneten is lehetett követni a versenyt, s meg kell mondjam, hogy nem spóroltak a technikával. Profi közvetítés, profi stáb...nem tudok mást mondani, ezt látni és átélni kell.

dscn3035.JPG

(fotó: JDC)

Ezek után nézzük, hogy is szerepelt kis csapatunk a versenyen (leszögezve előre azt, hogy nem volt egy unalmas nap, az biztos). Csapatunk az 1. csoportban kapott helyet, ahol a következő gárdákkal próbáltuk meg felvenni a harcot (bocsánatot kérek előre is, ha valahol nem tudtam a csapattagok nevét, majd legközelebb beveszem a Cavinton-t):

501 Killers (Tóth Levente - Unger János / JDC)
F*ck 26 (Lakner Ferenc - Suhajda Miklós / Várbalog)
eFKá (Kránitz Péter - Füzi István Ádám / Csorna-Himod)
ParasztBingó (Mosonszentmiklós)
KecsDelf (JDC)
Gecsa DC (Élő Zsolt - Márk Norbert / Csorna)
Az ördög jobb és bal keze (Öttevény)

A következő eredmények születtek a verseny eme szakaszában (olyan csoportokban zajlottak egyébként a küzdelmek, ahonnan az első öt, illetve a két legjobb hatodik jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba):

eFKá - 501 Killers: 0-2 (akklimatizálódás vol. 01)
eFKá - Az ördög jobb és bal keze: 0-2 (e sorok írója itt szórt egy szép 20-as Sanghaj-t, de sokat sajnos nem ért el vele. Külön meg kell itt említeni az ellenfél hölgytagját, Viku-t, aki kettőből kétszer perfektül találta el a D14-et, és persze ezzel jól el is intézett minket)
eFKá - KecsDelf: 2-0 (nagyon kellett ez a siker az önbizalmunk helyrebillentéséhez)
eFKá - ParasztBingó: 0-2 (ezt egy picit elizgultuk)
eFKá - Gecsa DC: 2-1 (ezzel a sikerrel biztosítottuk végül magunknak a továbbjutást)
eFKá - F*ck 26: 1-2 (ez meg csak úgy simán jó meccs volt)

A hétcsapatos csoportból végül ötödikként jutottunk ki, 5-9-es legaránnyal és 4 ponttal.

dscn2848.JPG

E sorok írója éppen igyekszik rákoncentrálni arra, hogy szépet és szépen dobjon (fotó: JDC)

A 32-es főtáblán az első körben a Bácsa együttesét fogadtuk, ahol sikerült megszerezni a vezetést, de ellenfelünk a második legben egyenlíteni tudott. Viszont a győztes duplát nekünk sikerült megdobni, így 2-1-es sikerünkkel már a tizenhat között voltunk. Ott a helyi egyesület Sith-ek nevű csapata volt az ellenfelünk (a Kajtár-féle családi vállalkozás), akikkel egy nagyon parázs mérkőzést játszottunk. A Sith-ek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést és egy szoros első játékban megszerezték az első pontot, ám szerencsénkre a második legben jöttek nálunk is a magas körök és végül egy dupla 8-as kiszállóval egyenlíteni tudtunk. A mindent eldöntő harmadik játékban is jól tartottuk a lépést ellenfelünkkel, sőt még kiszállóra is dobhattunk, de sajnos a D16 nem sikerült, a Sith-ek pedig éltek a lehetőséggel, és továbbdobták magukat, mi pedig 39 nevező csapatból így a nyolcadik helyen zártuk a versenyt.

A fináléban végül a F*ck 26 és a Latin Lovers mérte össze az erejét, és bizony nagyon jó kis meccset rittyentettek nekünk, melyen Ficak barátunk még egy szép bullos kiszállóval is megörvendeztetett minket. A végletekig szoros találkozót végül a huszonhatosok nyerték meg 4-3 arányban, ezzel pedig fel is tették a koronát az eddigi teljesítményükre. A dobogó harmadik fokán a Seregélyesi Sötétek csapata végzett, míg a negyedik helyre a Karizi nevű gárda érkezett be végül. Olyan szerencsénk van, hogy ezt még meg is tudjuk mutatni nektek, mivel a helyi televízió rögzítette számunkra a bronzmeccset és a döntőt is.

dscn3083.JPG

A dobogósok (fotó: JDC)

dscn3077.JPG

3. helyezett: Seregélyesi Sötétek

dscn3082.JPG

2. Latin Lovers (Kollár Ákos - Dömény Dávid)

dscn3086.JPG

1. F*ck 26 (Lakner Ferenc - Suhajda Miklós)

Szóval továbbra is úgy gondolom, hogy ez a verseny ismét megmutatta nekünk azt, hogy a magyar dartsnak igenis van jövője, és ezt a szép jövőt még mindig a vidék jelentheti számunkra. Ha a vidéki kis közösségek ezen a szinten képesek ilyen versenyeket rendezni, akkor képesek lehetnek arra is, hogy a magyar dartsot újra a profik közé vezessék. Ezért is volt számomra nagy öröm, hogy újra itt lehettem, és láthattam azt, ahogy egy kis baráti körből egy szinte már profi egyesületeket is meghazudtoló klub épült ki. Remélem, hogy a közeljövőben még több versenyükön ott lehetek és az ott szerzett élményeimet továbbra is megoszthatom veletek - mert megérdemlik...

Baráti üdvözlettel: adam_f

mozaik.jpg

Ez pedig egy kis meghívó a következő (ezúttal egyéni) versenyükre, ahová természetesen mindenkit szeretettel várnak:

03_24.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr213694558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása