9 Nyíl

Két döntetlen is született Nottingham-ben

2018. március 15. 23:25 - matyi96

2018 Unibet Premier League - Motorpoint Arena, Nottingham (a hatodik forduló összefoglalója)

Magyarország ünnepi hangulatban várta a csütörtök estét, a tíz játékos pedig feltüzelt állapotban volt már Nottingham-ben. A párosításokról és az esélylatolgatásokról már írtunk, most jöjjön az aktuális forduló összefoglalója. 

pl_2018.jpg

Michael Smith - Peter Wright: 7-1

Túl sok mindent sajnos nem lehet elmondani erről a mérkőzésről, melynek oka maga Peter Wright. Egészen elképesztő, hogy a végén csupán 82 körüli átlagra volt képes a skót. Ha megengeditek: kedvenc játékosom Snakebite és nem volt jó látni a szenvedését. Michael Smith pedig hozta, amit hozni kellett. Stabilan játszott, stabil átlagot hozott, amely elegendő volt arra, hogy lemossa Wrightot. Hogyha számokban szeretnék továbbra is beszélni, akkor azt tudnám mondani, hogy Smith dobott egy tizenhárom, tizenöt, húsz, tizenhét, tizenhárom, tizennégy és egy tizenhat nyilas leget. Megérdemelte a győzelmet, de mint mondtam már, Wright rendkívül maga alatt játszott. Wright csupán egy leget nyert, egy tizenhárom nyilassal. Azért azt szeretném megemlíteni, hogy több játékos is megemlékezett a napokban elhunyt Jim Bowen-ről, Wright fején például a Bullseye című műsor legendás emblémája volt látható. Szép gesztus volt. 

smith-wright.jpg

Simon Whitlock - Daryl Gurney: 6-6

Kiegyenlített csatára lehetett számítani Whitlock és Gurney mérkőzése kapcsán. Tudjuk ugye, hogy ők ketten játszották tavaly a World Grand Prix döntőjét, melyet Gurney nyert meg. Itt volt az ideje egy kamerás revansra az ausztrál részéről, de azért ehhez az észak-ír kollégának is volt egy két szava. Magabiztosan hozták mindketten a kezdésüket. Sőt, Gurney egy breakkel átvette a vezetést egy tizenkét nyilassal. Erre mi volt az ozzie válasza? Kezdett hat tökéletes nyíllal, a hetediket elhibázta, de mindezt hiába. A kiszálló nem sikerültek neki, Gurney pedig ezt kihasználta és megszerezte harmadik legjét. Whitlock gondolt egyet és gyorsan visszadobta magát a meccsbe, ami azt jelentette, hogy hat leg elteltével 3-3 volt az állás. Sőt mi több, annyira elkapta a fonalat az ozzie, hogy a vezetést is átvette. Innentől helyre állt a világ rendje, mindenki hozta a kezdését. Volt egy break lehetőség Gurney előtt, de Whitlock kidobta a 112-es kiszállót, amivel a döntetlent már bebiztosította. Aztán majdnem jött a slusszpoén. Mindenki azt hitte, hogy simán hozza döntetlenre Daryl, de hibázott, majd majdnem kidobta újra a 112-őt Whitlock, de elhibázta a duplát. De kapott még lehetőséget Gurneytől a meccsért, amit szintén elhibázott. Dupla nyolccal pedig az észak-íré lett az utolsó leg, amivel döntetetlenre mentette az estét. Mondhatni, hogy Gurney az X-man. 

whitlock-gurney.jpg

Mensur Suljovic - Rob Cross: 2-7

Két egyre jobb formában lévő játékos mérkőzésével folytatódott az este, nevezetesen Suljovic és Cross állt tábla elé, hogy megmérkőzzenek egymással. Suljovic kezdte a meccset, de azt nem mondhatnánk, hogy úgy, ahogy akarta. Azért a leg végére összekapta magát, de ez sem volt elég, ugyanis Cross szerzett vezetést hátsó pályáról. Suljovic bánatára a kezdését is megoldotta a világbajnok, így gyorsan elhúzott 2-0-ra. Fenomenálisan, világbajnokhoz méltóan játszott egész mérkőzés alatt Cross. Nem is nagyon engedte szóhoz jutni az osztrákot. Mondjuk nem csoda, 109-es átlag körül mozgott, amikor még Mensur a 90-et csípdeste. A végére azért összehozott egy vállalható 94,65-ot a sógor, de Cross 106,49-e tényleg parádés. Nem meglepő tehát, hogy Suljovic mindössze két leget nyert a mérkőzésen és csak négyszer dobott duplára. Cross 106-os átlaga mellé kilencszer dobott duplára, melyből könnyen kiszámolható, hogy hetet helyezett el sikeresen, erre is csak azt tudom mondani, hogy zseniális. Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a regnáló világbajnok és ezzel folytatja a remek sorozatát a Premier League-ben.

suljovic-cross.jpg

Gerwyn Price - Michael van Gerwen: 3-7

Rengeteg helyen olvastam azt, hogy itt óriási nullázás lesz és a többi, és a többi. Butaságnak tartottam és hála az égnek Price már az első legben rácáfolt mindenkire, aki azt várta, hogy itt whitewash lesz, ugyanis egy magabiztos ötkörössel megszerezte a vezetést a wales-i. Természetesen a kezdését hozta a világranglista első holland is. Ezután egy újabb leget hozott Price (még hogy 0-7...) és átvette a vezetést megint. A következő legben majdnem összejött egy 138-as kiszálló, amivel breakelte volna ellenfelét. A dupla nem jött össze Pricenak, azonban Michaelnek igen. A folytatásban megérkezett az első break is, melyet van Gerwen mutatott be, egy bámulatos 152-es kiszállóval. A következő leget a holland kezdte, és be is húzta, de azért nem volt olyan egyszerű dolga. Egy 174-es kerekítéssel 76-ra rakta le magát Gerwyn, erre Mighty Mike kidobta a 95-öt. Kellett neki nagyon. Ekkor úgy tűnt, hogy Price kissé elvesztette a fonalat, ugyanis Gerwen újabb leget pakolt fel a neve mellé, sőt a kezdését is hozta, amivel már a pont biztos volt számára. Price nem hagyta annyiban, a következő legben megoldott egy 117-es kiszállót, mely annyira volt elég, hogy az eredményt kozmetikázza. Ezt azért mondom, mert van Gerwen a következő legben egy gyönyörű tizenegy nyilassal lezárta a mérkőzést. Több, mint 10 pont volt az átlagok között, természetesen megérdemelt volt a holland siker, ez megkérdőjelezhetetlen, viszont maradt még leg Price-ban, de Gerwen zsenialitása ellen nincs mit tenni. 

price-gerwen.jpg

Raymond van Barneveld - Gary Anderson: 6-6

Az est zárásaként az általam legjobban várt Barney-Gary rangadó következett. Barneveld kezdte a mérkőzést, de Gary Anderson neve mellé került fel az egyes, ugyanis breakelt. Barney nem hagyta annyiban, remek játékkal visszavette az elvesztett kezdést. Aztán elkapta a fonalat és bekezdett egy száznyolcvannal, amit Gary lemásolt. A lényeg az, hogy egy tizennégy nyilassal átvette a vezetést a holland. Jöhetett a skót kezdése, ami szintén erősre sikeredett, ráadásul a végén 105-ről szállt ki (25, T20, D10). A folytatásban egy break született Gary részéről. Barney 168-cal kerekített 16-ra, majd volt rá egy egész köre, de nem dobta be. Gary köszönte szépen és 117-ről kiszállva vette át a vezetést. A következő partiban pedig bebiztosította a vezetését Anderson, egy tizennégy nyilas leggel. Barneveld megoldotta a kezdését, majd Anderson kezdésében dobott hét tökéletes nyilat, a T19-et rontotta el, sajnos! A leget azonban nem befolyásolta, 52-ről két nyíllal kiszállt és egyenlített. Olyannyira elkapta a fonalat, hogy zsinórban jött még neki két leg, ami azt jelentette, hogy kezdhetett a győzelemért. Minden rendben is volt egészen a dupla húszig. Azt nem sikerült megoldani, sőt a következő körben a maradék 5 pontot sem tudta megdobni, ami azt eredményezte, hogy Gary elvette a kezdését és most már ő kezdett a döntetlenért. Nagyot fordult a világ. Nem dobott rosszul sem Barney sem pedig Anderson az utolsó legben, de a végén Anderson egy 144-es kiszállót (T20, T20, D12) oldott meg, egészen parádés volt. Barney kezében volt a mérkőzés, ezt elrontotta ott 6-4-nél, de azért Anderson érdemeit se vegyük el. 

barney-gary.jpg

Itt pedig láthatjátok a Premier League aktuális tabelláját:

tabella_6_ford.jpg

Ezzel ért véget tehát a Premier League nottinghami fordulója, amely kettő döntetlent is hozott, no meg jó mérkőzéseket. Egy hét múlva ilyenkor újra várunk titeket, addig is kellemes időtöltést mindenkinek a hosszított hétvégére, hamarosan találkozunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6913742266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása