9 Nyíl

"A többi néma csend..."

2018. április 06. 08:24 - adam_f

Eric Bristow emlékére

Hihetetlen, ami történt...

Még most sem találom a szavakat, pedig kellene...

S folyton csak ez a kérdés jön velem szembe: Miért???

De nincsenek válaszok, csak a néma gyász...

...és az emlékek.

rip.jpg

Amikor először szembesültem a hírrel, akkor nem akartam elhinni, mondván: április van, biztos csak bolondoztok velünk.

De aztán rá kellett jönnöm, hogy ez bizony sajnos nem móka és bolondozás...a Ravasz Londoni tényleg itt hagyott bennünket.

Pedig micsoda ember volt ő: korának legnagyobb óriása, aki azzá tette a dartsot, ami most is az: szerethetővé, mindenki számára elérhetővé, és nem mellesleg: ismertté és elismertté.

Huszonhét évig mindent beletett, amit csak lehetett: pénzt, időt és energiát nem kímélve lett azzá, aki (sajnos már csak múlt időben) volt.

Mert ő sem dartsnyíllal a kezében jött a világra, hanem szívós munkával érte el azt a szintet, ahonnan nagyon sokáig nem is tudták őt letaszítani. Öt alkalommal lett a BDO szervezetének világbajnoka, valamint öt alkalommal a World Masters győztese is (a többiről még nem is beszélve).

De legnagyobb harcát a dartitis ellen nyerte meg, amely végett már a karrierje is veszélybe került, de az Óriás megmutatta, hogy ő egy hatalmas küzdő, és akkor abban a csatában is diadalmaskodni tudott.

bristow_hall_600.jpg

Sikereit két ízben is komolyan elismerték: a dartsért tett erőfeszítéseit a Brit Birodalom lovagja címmel honorálták neki, majd 2005-ben a dartsosok Hall of Fame-jének is tagjává választották.

1993-ban egyike volt azon játékosoknak, akik – látva a profi darts hanyatlását – kiléptek a BDO-ból és létrehozták a WDC-t, azaz a Darts Világtanácsot, ami 1997-ben vette fel a ma is használatos nevét, a PDC-t (Professzionális Dartsszövetség). Ezzel indult el a darts globális sporttá válása, amelyet nagyrészt neki is köszönhetünk.

S persze neki köszönhetjük még a sportág másik nagy játékosát, akiről csak Ő gondolta úgy, hogy ebben az emberben van kurázsi, egyből maga mellé is vette, és elindította a profivá válás útján, hogy aztán nem sokkal később a Tanítvány végül túlszárnyalja Mesterét, és meg se álljon tizenhat világbajnoki cím megszerzéséig.

eric_bristow_and_p_3139093b_2.jpg

Most pedig csak állunk, és mereven nézünk magunk elé...

Mert még ebben a pillanatban is felfoghatatlannak érezzük, hogy a Ravasz Londoni nincs többé köztünk.

Komolyak vagyunk, zordak és szigorúak...

S még mindig csak arra tudunk gondolni, hogy ez netán csak egy rossz álom lehet, amiből úgyis felébredünk...de aztán jön a komor, könnyekkel áztatott valóság.

Mert ez sajnos az...

Nyugodj békében, Eric Bristow!

Köszönjük, hogy megmutattad az utat nekünk, a világ megannyi dartsosának, hogy merjünk mi is nagyot álmodni, mert minden lehetséges annak, aki hisz.

S Te mindig velünk maradsz...

Mindig...

ericbristow_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7213813434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása