9 Nyíl

Világbajnokot, és PL-másodikat verve érte el élete legnagyobb sikerét

2018. április 16. 00:15 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour - German Darts Open - Saarlandhalle, Saarbrücken (az esti döntők)

Nagyszerű látni azt, hogy a dartsban valóban működik az ifjú tehetségek elve. Nagyszerű látni azt, ahogy Rob Cross a semmiből világbajnok lett, aztán jön egy 21 éves tehetség, a német Max Hopp és a European Tour hétvégi, saarbrückeni versenyén elintézi őt. Ez is bizonyítja azt az elvet, hogy munkával is kitartással el lehet érni ekkora sikert, ami most Max Hoppnak sikerült. Csak gratulálni tudunk neki.

gdo_2018-350x197_1.png

Az esti program rögtön egy óriási meglepetéssel kezdődött. Ian White megmutatta, hogy valóban a világ legjobbjai között a helye. Olyan nagyszerű játékkal verte 6-2-re a regnáló világelsőt, Michael van Gerwent, amelyet tanítani lehetne. 105,92-es átlag a világ legjobbja ellen valóban olyan, amelyet meg kell süvegelni. 12 nyilas, 157-es kiszállóval nyerte az első legjét, megmutatva, hogy itt valami nagy dolog készül. 11 nyilas köre is volt, 5-1-re is vezetett, a végén 12 nyíllal és 121-es kiszállóval tett pontot van Gerwen németországi hétvégéjére.

gerwen-white_1.jpg

Michael Smith ennél sokkal szorosabb meccset játszott Mervyn King ellen. Ez a meccs azért színvonalában elmaradt az előzőtől. 3-3-ig mindenki hozta a saját kezdését, aztán Smith egy 12 nyilas leggel brékelt, de King egy 11 nyilassal egyből visszavágott. Innentől kezdve senki nem nyert a kezdését, így végül brékkel, Smith 6-5-re nyerni tudott. Max Hopp a menetelését Joe Cullen ellen folytatta. 5-1-re is vezetett, 106-os kiszállója is volt. Rob Cross pedig erőteljes játékkal gálázott Gerwyn Price ellen. A világbajnok 6-1-es sikere a 105,09-es átlag miatt is külön kiemelendő. Tizenhat nyilas körnél nem volt rosszabb a meccsen Crossnak, a 104-es kiszállója pedig kiemelkedő.

white-cross.jpg

Már 13 nyert legre ment a két elődöntő, de ennyire nem volt szüksége Michael Smith-nek, aki 7-1-re verte Ian White-ot. Smith egészen elképesztő formában dobált, 107, 24-es átlaga a végjáték legjobb eredménye volt. White 10-ra vezetett, aztán hét nyert leg Smith-nek. Volt ott 11 és 13 nyilas köre is. 158-as kiszállóval fűszerezve, teljesen megérdemelten áll ott a Premier League-ben is, ahol. A másik ágon már kemény csata volt, hiszen Max Hopp csak a 13. legben tudta legyőzni Rob Cross-t. Simán indult, hiszen Cross 2-0-ra is vezetett, de aztán Hopp egy zseniális 11 körös leggel jött be a meccsbe, 4-4-ig Hopp folyamatosan tapadt Crossra, aztán átvette a vezetést, 6-5 után két nyila is volt a győzelemhez, de ezt még elrontotta, de amit a végén művelt arra nincsenek szavak. 12 nyílből 121-es kiszállóval, bullal a végén döntötte el a meccset. Crossnak nem volt más választása, kezet fogott és gratulált.

hopp_cross.jpg

Ugyanilyen kiélezett csatát hozott a döntő is, csak az utolsó legben dőlt el minden és megint Max Hopp javára Michael Smith ellen. A nézők tényleg mindent megkaptak ezen az estén a pénzükért, a sörük mellé. Smith nagyon bekezdett az elején és teljesen egyértelműnek tűnt, ahogy az este során a korábbi ellenfeleit, Hoppot is bedarálja. A német 0-3 után nyert az első legjét. 5-2-es Smith vezetésnél sem gondolta senki komolyan, hogy Hoppnak itt lehet még keresnivalója. Aztán feltámadt a német. De csak 6-3 után, de egyenlíteni tudott. Az pedig külön varázslatos volt, hogy a meccset megint egy 121-es kiszállóval, végén egy piros bullal döntötte el. Zseniális volt, a 21 éves német élete legnagyobb sikerét érte el ezzel. Tavaly a német PDC Development Tourt nyert meg, eddig ez volt a legjobb eredménye.

smith_hopp.jpg

Negyeddöntők:

Ian White 6-2 Michael van Gerwen

Michael Smith 6-5 Mervyn King

Max Hopp 6-4 Joe Cullen

Rob Cross 6-1 Gerwyn Price

Elődöntők:

Michael Smith 7-1 Ian White

Max Hopp 7-6 Rob Cross

Döntő:

Michael Smith 7-8 Max Hopp

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7113837458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása