9 Nyíl

Használt az újraélezés - Viharsarki dominancia

2018. április 30. 14:11 - adam_f

Steel Országos Bajnokság 3. forduló - Kiskőrös (összefoglaló)

Székely "Penge" Pál volt a harmadik forduló abszolút nyertese a Kiskőrösön rendezett steel OB harmadik fordulójában. A Budapest Police SE versenyzője hétvégi teljesítményével feledtette az eddigi sikertelen fordulókat, és ezzel a sikerrel most nyomába eredhet a többieknek. A hölgyeknél ezúttal a Viharsarok dominált, egy első és egy harmadik hely képében, míg az ezüstérmet a Sport DC feltörekvő fiatal tehetsége szerezte meg ezúttal. Nézzük, mi is történt a hétvégén.

mdsz1.jpg

Mivel hosszú volt ez a hétvége, a kiskőrösi jégpálya szombaton és vasárnap egyaránt telve volt dartsosokkal. Míg 28-án az utánpótlás mutatta meg azt, hogy a magyar dartsnak igenis van jövője (a Magyar Dartsszövetség Facebook oldalán minden fontos eredményt elolvashattok a szombati napról), addig 29-én a felnőtt élvonal játékosai gyűltek össze, hogy dűlőre vigyék a harmadik fordulót.

kep1.jpg

kep2.jpg

Érdeklődésből ezúttal sem volt hiány, közel 180-an mérették meg magukat Kiskőrösön a férfiak mezőnyében, míg tizenöten indultak el a hölgyek között (fotók: MDSZ - Facebook)

A férfiaknál végül olyan történt, ami még ebben az évben nem: Székely "Penge" Pál ért oda végül az első helyre. A Budapest Police SE játékosa egy olyan hétvégét tudhat végre maga mögött (és feledtetheti el az első két kevésbé sikeres fordulót), ahol minden sikerült, amit eltervezett: magabiztos menetelésének olyanok estek áldozatul, mint például Balló Sándor, Surmann József, Béres László, Kisgéczi Károly (akinek sajnos Géczy Matyi kollégánk esett áldozatul már az első körben), Szabados Attila, vagy éppen az előző fordulót megnyerő Petrács Gábor Erik.

torta.jpg

Penge veszi át a különdíjat Hirsch Mátétól, a Győztes Kör SE elnökétől. A torta azért járt, mert Penge egy tizenegy nyilas körrel elnyerte a legrövidebb legért járó különdíjat (fotó: MDSZ - Facebook)

Penge ellenfele ezúttal a Sport DC páros-vébét is megjárt rutinos játékosa, Mester Zoltán volt, aki olyan játékosoknak kente el a száját ezúttal, mint Nagy Zoltán, Izsák Gábor, Kovács Patrik és Rucska József. A döntő végül nagyon szoros játékot hozott, ám ezúttal a végét Pali bírta jobban és végül 3-2-es szettaránnyal behúzta a kiskőrösi kört, amivel végre az élvonal nyomába eredhet.

ferfiak_1.jpg

A férfi mezőny helyezettjei (fotó: MDSZ - Facebook)

A hölgyeknél ezúttal borult a papírforma, ugyanis a PoD DSE versenyzője, Erdei Nóra már a tizenhat között elköszönt a viharsarkiakat erősítő Filyó Tünde ellenében, aki aztán egészen a harmadik helyig kormányozta magát. Az elődöntőben éppen klubtársától, Ölei Annamáriától kapott ki, aki így első döntőjét játszhatta. S hogy nem a listavezető Németh Éva lett az ellenfele, arról a Sport DC ifjú tehetsége, Laczi Viktória gondoskodott, aki a nyolc között ejtette ki 6-4-gyel a BEAC dartsosát. Viktória ezután a szolnokiak hasonlóan tehetséges játékosát, Kovács Tamarát győzte le az elődöntőben, így a másik ágon ő került a fináléba. A döntőben aztán a rutin hamar felülkerekedett a fiatalság felett, ami végül Ölei Annamária első OB-győzelmét jelentette a hölgyek mezőnyében. Viszont le a kalappal mind Laczi Viktória, mind pedig Kovács Tamara előtt, akik fiatalkorukat meghazudtoló versenyzéssel tették le névjegyüket a felnőtt női mezőnyben, Kiskőrösön, 2018-ban.

nok_2.jpg

A női mezőny érmesei (fotó: MDSZ - Facebook)

Emlékeztetőül álljanak itt az ágrajzok a legjobb 32-től (hölgyeknél a legjobb tizenhattól) kezdve:

STEEL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - 3. FORDULÓ, KISKŐRÖS

FÉRFIAK:

ferfiak2.jpg

NŐK:

nok2_1.jpg

Folytatás május végén, Győrben... 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1313880972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása