9 Nyíl

Michael van Gerwen a világbajnokon is átrohant - Daryl Gurney még mindig versenyben

2018. május 04. 09:03 - Denis Potvin

2018 Unibet Preimer League of Darts - Arena Birmingham, Birmingham (a tizennegyedik kör összefoglalója)

A birminghami forduló igazi kérdése az volt, hogy kinek lesz még esélye bekerülni a legjobb négy közé. Valamint az is, hogy kinek sikerül elkerülni Michael Van Gerwent a záró fordulóban. Lássuk, hogy alakultak az összecsapások. Ezzel az írással mutatkozik be csapatunk új tagja, Bartók József. Fogadjátok őt is nagy-nagy szeretettel.

pl_2018_1_1.jpg

 dcs3nfaw0ai44dq.jpg

Peter Wright-Simon Withlock: 7-3

A két sereghajtó mérkőzésével kezdődött a forduló. Peter Wright 11 ponttal vágott neki a küzdelemnek Simon Withlock pedig 12 ponttal. A meccs tétje a jobb helyezés elérése volt a tabellán, a továbbjutás már elszállt a két játékos számára. Az összecsapást Peter Wright kezdte egy 100-as dobással és fejezte be egy 76-os kiszállóval, mind ehhez 14 nyílra volt szüksége ezzel lett 1-0 az állás. A második leget szintén Peter Wright abszolválta egy 68-as kiszállóval. A mérkőzés csendes mederben zajlott, érződött a játékosokon, hogy nincs tétje ennek az összecsapásnak. Az első 180-ra ami egyben az utolsó is volt, az ötödik legig kellett várni, ezt Simon Withlock dobta ugyan, de ennek ellenére a leget Peter Wright húzta be (4-1). Withlock kicsi erősíteni tudott, és 5-4-re fel is jött. A tízedik legben fej-fej mellett haladtak, végül Wright egy szép 118-as kiszállóval D19-en fejezte be a leget, így az állás 6-4-re módosult. A tizenegyedik leget Wrightnak sikerült lezárni egy D16-os kiszállóval és ezzel 7-4-re hozta is a mérkőzést. A nézők és mi is megkönnyebbülhetünk, amikor vége lett a meccsnek.

wright_birmingham_600.jpg

"Hogy őszinte legyek, leginkább magammal harcoltam - mondta Snakebite a találkozó után. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen Simon már jóval előbb megnyerhette volna a meccset. Ha a duplái eltalálják a táblát, nagy bajba kerülhettem volna." 

wright-whitlock.jpg

Michael van Gerwen-Rob Cross: 7-2

A következő meccsen a két kopasz küzdelmét lehetett látni, illetve háromét, mivel a mérkőzés speakere az a Paul Hinks volt, akinek a frizurája nagyon hasonlít a két nagyágyúéra. A mérkőzést Cross kezdte egy 99-es dobással, melyre Gerwen 140-el válaszolt. Cross a leget befejezhette volna egy 116-os kiszállóval, azonban a D18-at elrontotta. Gerwen ezt ki is használta és 40-re egy szektor hiba után D19-en fejezte be az első leget. Az első 180-at Cross dobta a második legben, ahol ez volt az egyetlen dolog, aminek örülhetett, mivel innentől kezdve nem volt megállás. Gerwen agyondobta tömegben és a kiszállói is rendre ültek. Egészen 0-4-ig elhúzott, az átlaga pedig 117 környékén mozgott. Az ötödik legben jött a sebtapasz és Cross egy 78-as kiszállóval szépített 1-4-re. A következő leget Gerwen egy 144-es kiszállóval (T20 T20 D12) fejezte be csak úgy a miheztartás végett, miközben a nézők Taylor-t éltették a háttérben (majd valamikor beszámolunk arról is, hogyan tengeti mindennapjait a tizenhatszoros világbajnok). Ettől kezdve Gerwen még egy leget engedett Cross-nak, ám a mérkőzést 2-7-re abszolválta. Az első kilencnyilas átlaga 129.48 lett! Ezzel kétség sem férhet hozzá, hogy a Premier League-et az első helyen fogja befejezni.

"Fantasztikusan ment a játék, minden akkor jött, amikor kellett - kezdte értékelését MvG. Tudom, hogy minden héten a legjobbat kell nyújtanom, és figyelnem kell arra, hogy mindent jól csináljak. Rob-ot nyomás alatt kell tartani, mert telve van önbizalommal. Én megcsináltam, amit kellett, nem hibáztam sokat és ez most győzelmet ért számomra. Boldog vagyok, hogy hatodjára is a csúcson lehetek. Tudom, hogy most nekem megy a legjobban, de minden héten bizonyítanom kell ezt. Már nincs rajtam nyomás, így pedig teljes erőmmel az O2-re tudok koncentrálni."

cross-gerwen.jpg

Michael Smith-Daryl Gurney: 6-6

A mérkőzését megelőzően Daryl Gurney rendelkezett a legtöbb 180-nal, szám szerint 57-el. A mérkőzés tétje Gurney számára az életben maradás volt. Ennek megfelelően is kezdte a meccset rögtön egy 180-nal mutatkozott be, Smith 100-al válaszolt ugyan, de a leget végül Gurney fejezte be egy D10-es kiszállóval. Smith ezután rákapcsolt és 1-3-ig meg sem állt. A negyedik leg hozta a fordulatot, ahol ugyan Smith dobott egy 180-at, ez azonban kevés volt a sikerhez, Gurney 147-ről kiszállt, amin Smith el is csodálkozott egy kicsit. Ezt követően mindenki hozta a saját kezdését. A nyolcadik legben azonban jött a következő fordulat: Gurney 167-es kiszállóval egyenlített, ettől pedig még az álmosabb nézők is elkezdtek felébredni. A következő leget Gurney 180-nal kezdte, amire Smith 131-gyel válaszolt. Iszonyatosan tolták a tömeget, ám Gurney ismét bevarázsolta a nyilait a T20-as szektorba, ezzel 41-et hagyva magának, amit két dobásból le is nullázott, így egy gyönyörű tizenegy nyilas leggel átvette a vezetést. És ha már megszerezte, 6-5-ig nem is engedte el. A döntő leget Smith kezdte, azaz Gurney-nek brékelni kellett a győzelemért. Smith 100-al kezdett, erre egy 100-as volt a válasz. Következett egy 140, amire Gurney szintén 140-el válaszolt. Fej-fej mellett haladtak, amikor Smith 180-nal erősített, amire Gurney 130-at dobott. Smith 81-re maradt, és már csak egy nyíl volt a kezében. Bull kellett a döntetlenhez, amit végül Smith becenevéhez méltóan ki is dobott, ezzel pedig 6-6-ra végeztek a felek egy fordulatos mérkőzésen.

smithgurney_birmingham_600.jpg

"Apukám már foglalhatja a szállását az O2-re - mondta Smith a meccs után. Daryl-nek volt pár jó kiszállója (147, 167), de szerencsére tudtam tartani vele a lépést. Tudtam, hogy a végére is kell egy nagy dobás. Szerencsére jól is ment, így végül egy tizenkét nyílból megoldottam a dolgot."

gurney-smith.jpg

Gary Anderson-Raymond van Barneveld: 3-7

Barneveld számára ez a mérkőzés már nem tartogatott izgalmakat, győzelem esetén sem juthatott már a legjobb négy közé. Anderson számára viszont duplán is fontos volt, ha el akarta kerülni Gerwent, illetve be akarta magát biztosítani a legjobb négy között. A meccset Anderson kezdte egy 140-es dobással, amire Barney 140-el válaszolt. A leget végül Barney hozta egy D11-es kiszállóval. A korábban tapasztalt, kissé unott játék most nem érződött Barnevelden, aki sorra nyerte a legeket. Anderson sok szektorhibát dobott, leginkább a szimpla egyessel kötött mélyebb barátságot. A negyedik leget Barneveld kezdte, aki aztán 96-ról próbálkozott a befejezéssel, ez azonban nem sikerült, Anderson viszont 80-ról befejezte a kört, ezzel pedig szépített is. A skótnak nem igazán ment a játék, sem a tömeg, sem a kiszállók nem jöttek. Barneveld csendben elhúzott 2-6-ra. A kilencedik legben Anderson még kozmetikázott egy kicsit az eredményen, amikor 95-ről D8-as befejezéssel kiszállt. A következő legben azonban Barneveld nem adott esélyt és egy D8-al lezárta a mérkőzést.

anderson_birmingham_600.jpg

"Amikor már nincs rajtad nyomás, kiszabadulsz a stressz fogságából és jól érzed magad - mondta a holland a meccs után. Jól játszottam, és az összpontosítással sem volt gond. Próbáltam minél nagyobb különbséggel nyerni, hogy versenyben maradjak. Noha nem ez volt a legjobb idényem, mégis igyekszem úgy befejezni, hogy minél előbbre zárjak."

Ezzel a fontos kérdések el is dőltek három biztos tovább jutó már megvan. Az utolsó forduló kérdése már csak az, hogy ki fogja elkerülni van Gerwent a legjobb négy között, továbbá az, hogy Anderson be tudja-e biztosítani magának a továbbjutást, bár a kiesésre kevés esélye van.

anderson-barney_1.jpg

pltabla.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6113888730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása