9 Nyíl

A Gyémánt tényleg kemény

2018. június 27. 19:47 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 16. - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

Tegnap hosszú idő után újra győzött Mervyn King, ma pedig újabb lehetősége volt erre. No nem csak neki, hanem az egész mezőnynek. A heti nagyüzem második napján újra Barnsleyban csaptak össze a felek, úgyhogy nézzük is meg nagy vonalakban a történéseket.
players-championship_4.png

Első forduló:

Simon Whitlocknak eddig tartott a nap, igaz Jamie Lewis volt az ellenfele és verte az ausztrált 6-5-re. Max Hopp szintén minimális különbséggel kapott ki, őt Aden Kirt győzte le. Mark Webster sokadjára összeakadt James Wade-el, és ma is kikapott tőle, most épp 6-2-re. Jeffrey de Zwaan bicskája beletört Cristo Reyesbe, Kim Huybrechts pedig a szinte ismeretlen Kevin Burness-től kapott ki. Kyle Anderson 6-2-es sallert kapott Zoran Lerchbacher-től, Gerwyn Price döntő legben kapott ki Ricky Evans-től. Alan Norris 6-1-es verést kapott a nehézsúlyú Andrew Gilding-től. Adrian Lewis, Peter Wright, Daryl Gurney,  Darren Webster, John Henderson, Rob Cross, Steve West és Jonny Clayton viszont sikerrel vették az akadályt.

Második forduló:

Bradley Brooks – Peter Wright: 6-3 (no comment). Jelle Klaasen is kiesett, Scott Taylor verte a hollandot 6-3 arányban. Justin Pipe számára is kicsengettek, bár Mervyn Kinggel hozta össze a sors, szóval nem tragédia a vereség. Alan Tabern idén egy-két jó eredményt már összehozott, most pedig Steve West-et verte meg 6-3-ra. Aden Kirk sem állt le, ebben a körben Dimitri van den Bergh ellen tudott nyerni. John Hendersonnak is lefőtt a kávé, aki felszolgálta az Ryan Joyce volt. Robert Thornton és James Wade ki tudja hányadszor futott össze, most épp Wade győzött 6-2-re. Michael Barnard hazaküldte Cristo Reyes-t, Danny Noppert pedig Ricky Evans-t ütötte ki.

Adrian Lewis pedig Jan Dekker-t tudta megverni.

Harmadik forduló:

A tegnapi győztestől elköszönt a mezőny, ugyanis Steve Beaton megverte Kinget simán 6-2-re. James Wade részére a 6-3-as bukták Barnard szállította, Michael Smith pedig Gilding-től kapta meg a fekete levest. Chizzy viszont nem kapott semmilyen Alan Tabern-től, lévén 6-3-ra nyert a St. Helens-i játékos.

Rob Cross számára sem volt jó ez a kör, a mostanság jó formát mutató Brendan Dolan 6-3-ra verte meg a világbajnokot. Brooks az előző körben mutatott bravúr után 6-1-re kiütötte Robert Marijanovicot, ugyanez az eredmény született a Keegan Brown - Jamie Lewis, illetve a Darren Webster - Richie Burnett mérkőzéseken is, azaz nindkettőn az elsőnek írt játékos tudott nyerni.

Nyolcaddöntők:

Bradley Brooks ma valami jót ebédelhetett hiszen megverte Jermaine Wattimenát 6-4-re. Ian White 6-3-ra nyert Brown ellen, Steve Beaton sima 6-2-vel lépte le Joe Cullen-t. Danny Noppert megverte az eddig jól teljesítő Andrew Gilding-et, akinek hosszú idő után ez az első értékelhető eredménye.

Michael Barnard sorozatát pedig Darren Webster szakította meg. Dave Chisnall is sikerrel vette a kört, Yordi Meeuwisse-t győzte le 6-4-re. Adrian Lewis és Daryl Gurney csatáját Jackpot nyerte 6-3-ra. Ráadásul Lewis egy kilencnyilast elhelyezett a táblába. Hátha visszatér a régi Lewis... Ryan Joyce szép napjának Brendan Dolan vetett véget egy döntő leges meccsen.

Negyeddöntők:

Steve Beaton komoly derbit nyert hiszen 6-3-ra verte Dave Chisnall-t. Tehát tegnapi jó formája ma sem hagyta cserben a korábbi világbajnokot.

Darren Webster szintén ilyen arányú sikert aratott, Demolition Man áldozata Danny Noppert volt. Ian White ünneprontó volt, legalábbis Brooks szempontjából. A rutinos „Gyémánt” 6-4-re megverte ellenfelét. Adrian Lewis is bejutott a négy közé, Brendan Dolan bánatára.

Elődöntők:

Darren Webster és Adrian Lewis igen komoly meccset rittyentett a barnsley-i délutánba. Kiélezett, döntő leges parti volt amit Webster tudott megnyerni és döntőbe jutni.

Ian White és Steve Beaton nem játszott ilyen szoros mérkőzést, White 6-3 arányban tudott nyerni.

Döntő:

Két rutinos, kipróbált harcos került be a döntőbe akik elég jól ismerik egymást. Eddig hétszer találkoztak, hatszor White nyert, egyszer pedig Webster. Ian White idei második P.C. döntőjére készült, Webster pedig a februári második UK Open kvalifikációs döntője után játszhatott finálét. 
A nap végére láthatóan elfáradtak a felek, hiszen sem kiszállókban sem tömegben nem hoztak össze brutális számokat. A fáradalmakat White viselte jobban, aki 0-1-es állás után zsinórban behúzott négy leget és ezt a három leges különbséget meg is tartotta. Ez pedig idei második diadalát jelentette számára és másodszor kaszírozhatott 10.000 angol fontot. Darren Webster pedig mostani döntőjével új csúcsot állított fel. Feljött ugyanis a világranglista tizennegyedik helyére. Elképesztő eredmény egy kőkeményen melózó, 50 éves nagypapától.
ont.jpg



A nap eredményei:
ere_3.jpg

A Players Championship aktuális állása:
players_om.jpg

A Pro Tour ranglistája:
prot_5.jpg

A friss világranglista:
oom_7.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1814078139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása