9 Nyíl

Michael Smith első World Series győzelmét érte el

2018. július 15. 13:57 - matyi96

2018 World Series of Darts: Sanghaj Darts Masters – második nap (összefoglaló), Pullman Hotel, Sanghaj

A tegnapi nap folyamán véget ért a Sanghaj Darts Masters 2018 eseménye. A döntő egyik résztvevője újra Rob Cross volt, mint egy héttel ezelőtt, és újra kikapott. Az ellenfele most nem Gary Anderson volt, ugyanis ő már pénteken elbúcsúzott, hanem Michael Smith, aki az elődöntőben Michael van Gerwen-t hagyta maga mögött. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük mi történt szombaton.

smith_win.jpg

NEGYEDDÖNTŐK:

Royden Lam - Michael Smith: 5-8

Mint tudjuk, Royden Lam volt az, aki elbúcsúztatta a kétszeres világbajnok Gary Andersont, köszönhetően taktikus játékának és Anderson duplára elkövetett hibáinak. Smith ellen sem játszott alárendelt szerepben, sőt ezen a meccsen ő érte el a magasabb átlagot. Smith rutinjának, illetve a megfelelő időzítésnek köszönhetően nyerte meg a mérkőzést, Lam pedig tényleg bizonyította ezen a tornán, hogy nem csak softon ügyes játékos. Pazarul játszott ahhoz képest, hogy évente egyszer-kétszer találkoznak ilyen ellenfelekkel és steel versennyel. 

roydenlam-smith_1.jpg

Michael van Gerwen - Daryl Gurney: 8-4

Mondanám, hogy gigászi ütközet volt, de azért ez nem teljesen igaz. Gurney nem igazán találta magát, sem a száznyolcvanasait (pedig azért ő szokta dobálni). A holland zseni ráadásul nem az a fajta, hogy 90 alatti átlaggal verhető legyen (kivéve, ha nagyon nem megy neki). Ezen a meccsen azért nem ment neki rosszul, majdnem százas átlagot dobott, elhelyezett hat darab maximumot, és 66%-kal kiszállózott. Gurney nem nagyon tudott hozzászagolni, de azért négy leget sikerült behúznia.

mvg-gurney_1.jpg

Rob Cross - James Wade: 8-3

Rob Cross zseniálisan játszott a mostanában egészen káprázatos formában dobáló James Wade ellen. Wade úgy tűnik, kezdi visszanyerni formáját, sőt egyre jobb és jobb ebben az évben. Kíváncsian várom, hogy mi lesz majd a major tornákon vele. Jelenleg nem lepődnék meg, ha valami kiugró teljesítményt tudna nyújtani. Na, de térjünk csak vissza Rob Cross teljesítményhez. 106,23-as átlagot szórt oda Wade-nek, ami nagyon erős. Tudta ezt Wade is, így nem meglepő, hogy ilyen különbséggel tudott nyerni a világbajnok. Most már csak azt kéne elérnie, hogy a döntőkben is tudja hozni ezt a formát.

cross-wade.jpg

Peter Wright - Gerwyn Price: 8-7

Peter Wright mostanság nem a csúcsformáját éli. Újra elkezdett variálni a nyilaival, hol ezzel, hol azzal dob. Hol ilyen tollal, hol olyannal. A US Masters-en is láthattuk ezt. Nem is megy neki úgy a játék, pedig ideje lenne összekapni magát, hiszen hamarosan itt a Matchplay. Ezen a meccsen is csupán 90-es átlagot ért el, igaz Price még ezt is alulmúlta egy picivel. A kiszállózás viszonylag jól ment mindkettejüknek, inkább a tömeggel volt probléma. Bőven voltak hat-, és hétkörös legek is, ami azért nem megszokott tőlük. A végén Wright egy tizennyolc nyilassal zárta le a mérkőzést. 

wright-price.jpg

ELŐDÖNTŐK:

Michael Smith - Michael van Gerwen: 8-4

Mostanában nincs kirobbanó formában a holland sem, tudta ezt Smith is. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy ennyire pocsék kiszállózást fog produkálni Gerwen (hozzátenném, Smith sem volt sokkal jobb ezen a téren). Annak ellenére, hogy húsz kísérletből csak négyet dobott be a világelső, kiszúrt egy 170-es kiszállót is a meccsen. Igaz sokra nem ment vele, mert a duplák továbbra sem ültek a helyén, amit végül Smith egy 92-es átlaggal ki is használt. Meglepetés volt ez azért, főleg úgy, hogy egy gyenge-közepes meccset hoztak nekünk össze.

smith-mvg.jpg

Rob Cross - Peter Wright: 8-5

Egy héttel korábban Rob Cross jelentette a búcsút Wright számára, és most sem volt ez másképp. Wright valamivel jobban játszott, mint az előző meccsén, de még most sem volt az igazi. Cross játéka is visszaesett, viszont újra elégnek bizonyult a győzelemhez. Összességében azért panaszkodni nem lehetett, de mindketten tudnak sokkal jobbat is, mint a 94-es és 96-os átlag. 

cross-wright_1.jpg

DÖNTŐ: 

Michael Smith - Rob Cross: 8-2

Smith a verseny alatt az egyik legjobb játékát mutatta be a döntőben, míg Cross a legrosszabbat, így alakulhatott ki ez a különbség kettejük között. A világbajnok csupán kilencszer dobhatott duplára, míg Smith huszonegyszer, ráadásul még a tömegben is erősebb volt Michael, mint ellenfele. Ezen a meccsen az angol azért csak elért egy 97-es átlagot, mellé pedig egy 130-as kiszállót is jegyzett, így mondhatni megérdemelte a győzelmet. Persze hozzátartozik az is, hogy Cross közelében sem volt a jó játéknak. Így tehát Michael Smith köszönte szépen, és elvitte Sanghajból a trófeát, na meg persze a fődíjat is, amit kapott.

smith-cross_2.jpg

Meglepő eredménnyel, de összességében megérdemelt győzelemmel zárult a 2018-as Sanghaj Darts Masters. Ne feledjétek, hogy jövő héten már a World Matchplay-vel folytatódik a versenynaptár! Addig pedig...maradjatok velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5414114201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása